Teraz jest poniedziałek, 23 kwietnia 2018, 17:21




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 
 Zgrywanie z magnetowidu mialo byc takie proste!! 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Zgrywanie z magnetowidu mialo byc takie proste!!
Mam nastepujacy problem:
Kupilem nowy zestaw komputerowy z zastrzezeniem, zeby karta graficzna miala
mozliwosc podlaczenia magnetowidu do komputera. Zaproponowali mi Sapphire
ATI Radeon 9200 128MB TV/DVI/VIVO. Dostalem ja bez oprogramowania. Z sieci
sciagnalem Virtual Dub oraz Ulead Media Studio. Ich jedyna wada jest to, ze
zgrywaja filmy w malych odcinkach, a ja jezeli mam przegrac film z
magnetowidu 1,5 godziny, to nie bede sie w to bawil. Postanowilem kupic
karte video. Czy ona bedzie spelniac to o co mi chodzi, tzn. przegrywac cale
filmy bez takich numerow, jak tylko 10 sekund??!! I co jest lepsze, karta np. Studio DV Clip
czy to urzadzenie z USB-VideoOH! CD??
Dziekuje


sobota, 3 stycznia 2004, 13:51
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 27 czerwca 2003, 11:15
Posty: 841
Post 
owa "jedyna wada" nie jest bynajmniej zwiazana z wymienionymi programami. nie napisales nic o systemie operacyjnym, domyslam sie ze to win 95/98 i uzywasz systemu fat16/fat32 - tam szukaj przyczyny. (max. wielkosc pliku to 2GB). rada: zainstaluj win2000/xpprof z systemem plikow ntfs - bedziesz mogl zgrywac duze pliki.
jesli zas zgrywaly ci sie tylko 10sek. kawalki to prawdopodobnie masz ustawione przechwytywanie "capture to RAM" lub cos podobnego - zmien to na zapisywanie na dysk twardy. jesli wiec zadowala cie jakosc materialu zgrywanego przez vivo, to nie ma sensu kupowac karty video.
btw. naprawde przydaloby sie podstawowe FAQ na tym forum..


sobota, 3 stycznia 2004, 14:11
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 30 października 2003, 10:13
Posty: 764
Post 
badyl napisał(a):
owa "jedyna wada" nie jest bynajmniej zwiazana z wymienionymi programami. nie napisales nic o systemie operacyjnym, domyslam sie ze to win 95/98 i uzywasz systemu fat16/fat32 - tam szukaj przyczyny. (max. wielkosc pliku to 2GB)


max to 4GB dla win98/me na fat32


niedziela, 4 stycznia 2004, 20:52
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL