Teraz jest niedziela, 22 kwietnia 2018, 23:48




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 Kontroler FireWire 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Kontroler FireWire
Witam. Mam cyfrową kamerę sony trv25e i potrzebuję zgrać materiał z taśmy na hdd. Mam kabel firewire, ale nie mam takiego wejśca w komputerze. I takie oto pytanie: czy wystarczy kupić tylko taki taki port i podmontować go do płyty głównej i babarać się w Adobe czy Ulead, czy może mam kupić jakiś wypasiony zestaw pinnacle studio coś tam? I jak to jest z oznaczeniami tych kart? Czy mam się przejmować, że jakaś nie da się podmontować do mojej płyty? Mam płytę ecs elitegroup k7s5a. Nie znam się na rzeczy i nie wiem, czy jak kupię tę kartę, to ta płyta to obsłuży. Jak zdążyłem się zorientować jest trochę rodzajów tych kart i nie wiem na co zwracać uwagę, żeby była dobra (czyt. najlepsza za rozsądną cenę).
Dodatkowo chciałbym wiedzieć, czy mój komputer się nie udławi od tego zgrywania. Profesor ma 700Mhz 256 ram i kartę graficzną riva tnt 32MB.
Z góry dzieki za pomoc.


niedziela, 4 stycznia 2004, 00:03
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 3 listopada 2002, 19:14
Posty: 588
Lokalizacja: mazowieckie
Post 
Możesz kupić zwykły firewire / za ok. 50zł/. Natomiast te "wypasione" praktycznie różnią się tym, że w komplecie mają LEGALNE oprogramowanie, które z tego wszystkiego jest najdroższe.


niedziela, 4 stycznia 2004, 09:27
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 11 grudnia 2003, 20:00
Posty: 93
Post 
no i musisz mieć ,,trochę ,, wolnego miejsca na dysku
mnie np. zrzut 1 kasetki 60 min zajmuje ok.10 GB


Ostatnio edytowano niedziela, 4 stycznia 2004, 23:13 przez pionaj, łącznie edytowano 1 raz

niedziela, 4 stycznia 2004, 16:33
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 27 czerwca 2003, 11:15
Posty: 841
Post 
pionaj: nie wiem w jakim formacie zapisujesz, ale jesli uzyjesz DV (aviDV) to bedzie to 13 GB dla 60 min.


niedziela, 4 stycznia 2004, 19:45
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 11 grudnia 2003, 20:00
Posty: 93
Post 
tak oczywiscie masz racje ja tak tylko rzuciłem aby uprzedzić o tych Gigabajtach


niedziela, 4 stycznia 2004, 23:13
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Wielkie dzięki za odpowiedź. O tych gigabajtach to już słyszałem. Trochę miejsca na dysku mam więc powinno być ok. Dzięki jeszcze raz.


poniedziałek, 5 stycznia 2004, 18:33
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
A czy pozniej mozna kompresowac te Gb? zeby mniej zajmowalo?


czwartek, 29 stycznia 2004, 11:56
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL