|
Teraz jest czwartek, 26 kwietnia 2018, 09:56
|
Zobacz wątki bez odpowiedzi | Zobacz aktywne wątki
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 8 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
qubiszon
Nowy
|
 do użytkowników DV500DVD
Zakładając, że niemam o tym zielonego pojęcia, uprzejmie proszę o pomoc w zgraniu analogowego materiału np. z magnetowidu na kompa za pomocą zewnętrznego panelu, wiem co to composite, mam kable podłączone a sygnału nie ma, śatylko gustowne zygzaczki. Pomocy!!! 
|
poniedziałek, 5 stycznia 2004, 12:56 |
|
 |
vcat
Stały bywalec
Dołączył: środa, 18 września 2002, 11:50 Posty: 79 Lokalizacja: Mazowsze
|
 Re: do użytkowników DV500DVD
Jeśli rzeczywiście nie masz zielonego pojęcia o tym to wyjaśnienie Ci tego będzie strasznie żmudne. Poprośkogoś na miejscu żeby wytłumaczył Ci to razem z tobą przed Twoim komputerem.
Nie dziwię się że brak tu postów.
Cóż niby to łatwe ale jak nie wiesz to cholernie trudne (zbyt wiele ustawień)
Pozdrawiam
|
środa, 7 stycznia 2004, 16:44 |
|
 |
qubiszon
Nowy
|
Z tym "zielonym pojęciem" to tylko wybieg, więc teraz napiszę co wiem i proszę o pomoc gdzie popełniam błąd. BlackBox jest podłączony prawidłowo, do jego wejść podłączam np. magnetowid analogowy lub tuner cyfry plus, we właściwościach przechwytywania ustawiam odpowiednio composite lub S-video, w zależności od typu kabla i nic. Nawet gdy żadne źródło nie jest podłączone pojawiają się zygzaczki, nie ma różnicy czy jest coś podłączone, czy nie i to mnie boli. Teraz riposta.
|
czwartek, 8 stycznia 2004, 12:07 |
|
 |
Matrix
Aktywny bywalec
Dołączył: wtorek, 1 lipca 2003, 09:22 Posty: 662 Lokalizacja: 3miasto
|
Spróbuj bez boxa.
|
czwartek, 8 stycznia 2004, 13:05 |
|
 |
Gość
Aktywny bywalec
|
 dv500
Sprawdź czy karta nie jest uszkodzona. Na sieci jest sporo uszkodzonych DV500 , one często padają.
|
czwartek, 8 stycznia 2004, 14:36 |
|
 |
vcat
Stały bywalec
Dołączył: środa, 18 września 2002, 11:50 Posty: 79 Lokalizacja: Mazowsze
|
 Re: dv500
Pracuję na DV500DVD+. Nie słyszałem otym aby padały. Moja działa bez zarzutu.
Apropos zgrywania przez blue box chyba nie ustawiłeś jeszcze wszystkiego tam są do ustawienia dodatkowe rzeczy a nie tylko rodzaj gniazda przez które się zgrywa. Jeśli Fire Wire to musisz wprowadzić dane o sprzęcie odtwarzającym lub karta sama ci wykryje ustawienie driwerów Pinacla kontrolera itp.
Mam nadzieję że samą instalację karty i Adoba Premiere wykonałeś w poprawnej kolejności a ma to zasadnicze znaczenie.
Chyba że masz walnięte sterowniki Pinacla. Ale w ustawieniach wszystko widać ale głębiej - poszukaj.
Sprawdź też we właściwościach Mój Komputer czy ustawienia do karty są zgodne z zaleceniami Pinacla - opis jak jest w instrukcji karty.
Pozdrawiam
|
wtorek, 13 stycznia 2004, 12:19 |
|
 |
Gość
Aktywny bywalec
|
Pracuję na DV500DVD+. to co mowisz wynika ze nie widac obrazu a jedynie poziome paski ,dzwiek mysle ze jest ..wina mialem ten sam przypadek ,zrob nowy system i zainstaluj wszystko ,bedzie na pewno chodzilo ,windos ma uszkodzenia ,w rejestrze ....pozdrawiam....
|
niedziela, 25 stycznia 2004, 18:07 |
|
 |
GhOsT
Nowy
Dołączył: poniedziałek, 9 lutego 2004, 13:19 Posty: 2 Lokalizacja: polska północna
|
 - normal -
jadę na DV500+ i nigdy nie miałem problemów ze zgrywaniem po analogu.
zapuść Premiere'a, wybierz Movie Capture, podłącz prawidłowo kable, wybierz katalog docelowy, zapuść sygnał i zgrywaj.
|
poniedziałek, 9 lutego 2004, 13:33 |
|
 |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 8 ] |
|
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|