Teraz jest poniedziałek, 24 września 2018, 05:47




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
 do użytkowników DV500DVD 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 28 sierpnia 2003, 21:19
Posty: 4
Post do użytkowników DV500DVD
Zakładając, że niemam o tym zielonego pojęcia, uprzejmie proszę o pomoc w zgraniu analogowego materiału np. z magnetowidu na kompa za pomocą zewnętrznego panelu, wiem co to composite, mam kable podłączone a sygnału nie ma, śatylko gustowne zygzaczki. Pomocy!!! :lol:


poniedziałek, 5 stycznia 2004, 12:56
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 18 września 2002, 11:50
Posty: 79
Lokalizacja: Mazowsze
Post Re: do użytkowników DV500DVD
Jeśli rzeczywiście nie masz zielonego pojęcia o tym to wyjaśnienie Ci tego będzie strasznie żmudne. Poprośkogoś na miejscu żeby wytłumaczył Ci to razem z tobą przed Twoim komputerem.
Nie dziwię się że brak tu postów.
Cóż niby to łatwe ale jak nie wiesz to cholernie trudne (zbyt wiele ustawień)
Pozdrawiam


środa, 7 stycznia 2004, 16:44
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 28 sierpnia 2003, 21:19
Posty: 4
Post 
Z tym "zielonym pojęciem" to tylko wybieg, więc teraz napiszę co wiem i proszę o pomoc gdzie popełniam błąd. BlackBox jest podłączony prawidłowo, do jego wejść podłączam np. magnetowid analogowy lub tuner cyfry plus, we właściwościach przechwytywania ustawiam odpowiednio composite lub S-video, w zależności od typu kabla i nic. Nawet gdy żadne źródło nie jest podłączone pojawiają się zygzaczki, nie ma różnicy czy jest coś podłączone, czy nie i to mnie boli. Teraz riposta.


czwartek, 8 stycznia 2004, 12:07
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 1 lipca 2003, 09:22
Posty: 662
Lokalizacja: 3miasto
Post 
Spróbuj bez boxa.


czwartek, 8 stycznia 2004, 13:05
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post dv500
Sprawdź czy karta nie jest uszkodzona. Na sieci jest sporo uszkodzonych DV500 , one często padają.


czwartek, 8 stycznia 2004, 14:36
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 18 września 2002, 11:50
Posty: 79
Lokalizacja: Mazowsze
Post Re: dv500
Pracuję na DV500DVD+. Nie słyszałem otym aby padały. Moja działa bez zarzutu.
Apropos zgrywania przez blue box chyba nie ustawiłeś jeszcze wszystkiego tam są do ustawienia dodatkowe rzeczy a nie tylko rodzaj gniazda przez które się zgrywa. Jeśli Fire Wire to musisz wprowadzić dane o sprzęcie odtwarzającym lub karta sama ci wykryje ustawienie driwerów Pinacla kontrolera itp.
Mam nadzieję że samą instalację karty i Adoba Premiere wykonałeś w poprawnej kolejności a ma to zasadnicze znaczenie.
Chyba że masz walnięte sterowniki Pinacla. Ale w ustawieniach wszystko widać ale głębiej - poszukaj.
Sprawdź też we właściwościach Mój Komputer czy ustawienia do karty są zgodne z zaleceniami Pinacla - opis jak jest w instrukcji karty.
Pozdrawiam


wtorek, 13 stycznia 2004, 12:19
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Pracuję na DV500DVD+. to co mowisz wynika ze nie widac obrazu a jedynie poziome paski ,dzwiek mysle ze jest ..wina mialem ten sam przypadek ,zrob nowy system i zainstaluj wszystko ,bedzie na pewno chodzilo ,windos ma uszkodzenia ,w rejestrze ....pozdrawiam....


niedziela, 25 stycznia 2004, 18:07
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 9 lutego 2004, 13:19
Posty: 2
Lokalizacja: polska północna
Post - normal -
jadę na DV500+ i nigdy nie miałem problemów ze zgrywaniem po analogu.

zapuść Premiere'a, wybierz Movie Capture, podłącz prawidłowo kable, wybierz katalog docelowy, zapuść sygnał i zgrywaj.


poniedziałek, 9 lutego 2004, 13:33
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL