Teraz jest piątek, 20 kwietnia 2018, 22:33




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 DC10+ na DC30+ 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post DC10+ na DC30+
Witam mam prosbe czy ktos moze mi napisac co tak na prawde w praktyce da mi przerobienie DC10+ na DC30+
Pozdrawiam


wtorek, 13 stycznia 2004, 11:21
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 4 stycznia 2004, 19:48
Posty: 140
Lokalizacja: Warszawa
Post O DC 10 i DC30
Jeżeli mozna nazwać to zyskiem to tak: uzyskasz brak synchronizacji dźwieku z obrazem podczas obróbki, niemożność nagrania dłuższych plików niż 4GB, problemy z gubieniem klatek. To pod win98 a pod windowsXP uzyskasz brak mozliwości pracy z tą kartą bo pod XP nie pracuje karta DC30 a DC10 jak najbardziej. Mam kartę DC10+ i doskonale mi służy pood WinXP, natomiast kolega ma dc30 i ma same kłopoty począwszy że musi mieć dwa systemy: 98 do zgrywania xp do montażu, kończąc na takich błachostkach jak niemożność kompresji w locie np. do DIVX (programem Dr.Divx)bo żadne programy trzecich producentów nie widzą DC30.


wtorek, 13 stycznia 2004, 21:39
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 26 stycznia 2004, 02:24
Posty: 92
Lokalizacja: Wielkopolska
Post 
według mnie to bzdura co pisze elektron. Mam dc30plus i nie mam żadnych problemów z synchronizacją dźwięku do obrazu, i pracuje z nią na systemie win2k, jeszcze tylko brakuje mi pokonania pariery 2GB i wszystko będzie miodzio.


poniedziałek, 26 stycznia 2004, 23:30
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 1 lipca 2003, 09:22
Posty: 662
Lokalizacja: 3miasto
Post 
Jeden i drugi ma rację. Generalnie raczej marne są efekty "podrasowania" DC10+ na DC30+. Karty same w sobie pracują doskonale, obie mają swoje wady. Przerobiona DC10+ na DC30+ ma wszystkie wady obu kart i żadnej ich zalety :) Oczywiście mam tu na myśli przeróbkę polegającą na podmianie sterowników, o której kiedyś czytałem i sam spróbowałem wykonać. Dałem sobie spokój z tym i mam święty spokój. (używam DC10+)


czwartek, 29 stycznia 2004, 20:46
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL