Teraz jest czwartek, 26 kwietnia 2018, 05:28




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 12 ] 
 Jak najlepsza karta analogowa 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Jak najlepsza karta analogowa
Witam potzrebuhe rady jaka jest najlepsza do tej pory karta ANALOGOWA prosże o opine
POZDRAWIAM


sobota, 24 stycznia 2004, 12:59
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 1 lipca 2003, 09:22
Posty: 662
Lokalizacja: 3miasto
Post 
Ale żeś zadał prowokacyjne pytanie! Dla mnie Pinnacle DC10+, ale w sumie to nie miałem ich zbyt wiele.


niedziela, 25 stycznia 2004, 01:16
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 21 sierpnia 2003, 20:17
Posty: 498
Lokalizacja: Katowice
Post 
Nie wiem czy karta DC10+ jest najlepsza (pewnie znajdą się tacy, którzy powiedzą, że nie), ale jak na swoją cenę jest naprawdę dobra. Jedyny minus to brak sterowników WDM pod WinXp i Win2k - chyba, że się mylę i ktoś wskaże mi link gdzie to zassać.
Pozdro


niedziela, 25 stycznia 2004, 10:58
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Newtek VT3 http://www.newtek.com/products/vt/index.php


czwartek, 5 lutego 2004, 00:22
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 1 lipca 2003, 09:22
Posty: 662
Lokalizacja: 3miasto
Post 
Ta, szczególnie ze względu na dystrybucję wyłącznie na kontynencie amerykańskim, koszty transportu i brak wsparcia/serwisu w okolicy kilku tysięcy kilometrów. Pewnie znajdzie się jeszcze kilka jeszcze lepszych kart...
Jaki jest jej koszt? Bo szczerze to opis jest zachęcający, tyle że... no właśnie od tego zacząłem.


czwartek, 5 lutego 2004, 22:57
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Około 16tys zł fakt cena spora ale pomiając jej cenę dostajesz
VT3 plus Speed Razor 4.8 SE, Aura 2.5 VT, Light Wave VT
Czyli praktycznie dwa systemy montazowe ToasterEdita i SpeedRazora
LightWave w dówch oddzielnych modułach.
Wg mnie cena jest jak najbardziej optymalna. Pozatym ma bardzo przyjemne GUI miłe dla oka i o potężnych mozliwosciach.
IMHO warto wydać tą kasę !


piątek, 6 lutego 2004, 00:11
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 1 lipca 2003, 09:22
Posty: 662
Lokalizacja: 3miasto
Post 
W kontekście zapytania
Cytuj:
Witam potzrebuhe rady jaka jest najlepsza do tej pory karta ANALOGOWA prosże o opine
to może i prawie trafiłeś :) szkoda tylko, że tu o taką kasę chodzi. Myślę, że dla większości ludzi na tym Forum (w tym mnie) jest poza zasięgiem. W sumie to w zapytaniu zabrakło takiej drobnostki jak przedział cenowy...


piątek, 6 lutego 2004, 00:38
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
I dlatego poleciała informacja o VT3. Jak dla mnie nie ma w tej chwili lepszej karty. A VT ( ten pierwszy ) też był niczego sobie ;))))
No i siła tej jednostki tkwi w tym że katya VT2 i VT3 to ta sama jednostka sprzętowa!


piątek, 6 lutego 2004, 01:58
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: wtorek, 19 sierpnia 2003, 21:44
Posty: 187
Post 
wojciech190 napisał(a):
Około 16tys zł fakt cena spora ale pomiając jej cenę dostajesz
VT3 plus Speed Razor 4.8 SE, Aura 2.5 VT, Light Wave VT
Czyli praktycznie dwa systemy montazowe ToasterEdita i SpeedRazora
LightWave w dówch oddzielnych modułach.
Wg mnie cena jest jak najbardziej optymalna. Pozatym ma bardzo przyjemne GUI miłe dla oka i o potężnych mozliwosciach.
IMHO warto wydać tą kasę !


Jasne, że "warto" jak dysponuje się małym lub średnim studiem TV i przy okazji robi się relacje na żywo :lol:


piątek, 6 lutego 2004, 23:21
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Z tymi relacjami na zywo to bym nie przesadzał. Ptrzydaje się w studiu to prawda !
Osobiscie nam dwóch użytkowników VT3 w Poznaniu i żadnen z nich nie ma małego studia i nie robi relacji na żywo.
To poprostu kawał narzędzia którym może wiele zdziałać !
Pozatym jak już wspominałem sam soft który jest dodany do karty sprawia że nad jej atrakcyjnościa trzeba sie zastanowić.
Pozatym szybkość pracy ma niebagatelne znaczenie. Tu nie ma czegoś takiego jak czekanie aż się materiał wyrenderuje .... chyba że np do dvixa co też idzie piorunem.


piątek, 6 lutego 2004, 23:31
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: wtorek, 19 sierpnia 2003, 21:44
Posty: 187
Post 
Wbrew pozorom nie twirdzę, że nie warto wydawać tyle kasy (o ile dobrze pamiętam tyle kosztuje najuboższa wersja Toastera3 bez stołu mikserskiego do realizacji na żywo), soft bajka, ale ile osób potrafi wykożystać to dodatkowe oprogramowanie za które płaci.
Jeżeli twoi znajomi nie posiadają studia to po jaką ....... wydali tyle kasy ?
Głupie pytanie, jak bym miał stare niepotrzebne 16000 zł też bym ją kupił :lol: .


sobota, 7 lutego 2004, 00:52
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Zarabiają na tym ;))) montaż efekty posprodukcja etc
Najuboższa wersja tego systemu jest na całe szczeście pozbawiona tego pseudo stołu ( jak dla mnie jest to zabawka ) natomiast panel SX-8 się przydaje jesli masz betę jeśli siedzisz na DV lub VHS to wcale nie jest Ci potrzebne do szcześcia choć musżę przyznać że bez tego panelu czasami czuję się jak bez ręki .... kilka źródeł uruchamiane z konsoli mixer foni i wizji. A ten przełącznik przydaje się tylko i wyłacznie w wersji LIVE kiedy robisz koncert lub realizację TV.


sobota, 7 lutego 2004, 01:08
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 12 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL