Teraz jest środa, 12 grudnia 2018, 11:52




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 DVStorm 2 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post DVStorm 2
witam
mam problem: przy przerenderowaniu przejść w premierze 6
przerendrowane przejście jest troche cziemniesze niż reszta filmu
czy ktoś miał taki problem?


wtorek, 3 lutego 2004, 12:56
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 23 marca 2003, 20:25
Posty: 1600
Lokalizacja: Tarnów
Post re...
Witam,
Napisz dokładnie co to za przejście. Czy z Adobe'a, czy z Canopusa czy też z innego plugina... Podaj konfiguracje kompa. Szczególnie jaka jest karta grafiki. Może coś się zaradzi.
Pozdrówka.


wtorek, 3 lutego 2004, 13:28
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Witam
Konf. Kompa: Nowy DVStorm2 ,P4 2.4 ,Płyta Asus 533 , 500M ram Karta Video GF4 64 ram
[sprawdzałem też na Matroxie g550 - to samo]

przejścia :Premiera , Adorage, innych nie sprawdzałem
przy konwersji do mp2 to samo przejscia są ciemniesze

problemy nastąpiły już przy instalacji -podobno najnowsze sterowniki do dvstorma 2 nie działają z Premierem 6-6.02 i nie ruszył
wię odpaliłem na starych do dvs 2

mają mi dosłać jakieś z Kraśnika więc może ruszy
ale na razie mniej problemów miałem z dv500


Pozdrawiam


piątek, 6 lutego 2004, 11:51
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 23 marca 2003, 20:25
Posty: 1600
Lokalizacja: Tarnów
Post re...
Witam,
Konfiguracja "uciągnie" DVStorma2 bez problemu.
Jeżeli używasz Adobe Premiere v.6,0 lub 6.5 to musisz zassać ze strony Canopusa stery "dvsppin65.zip", waga - 16,4MB Datowane na 8 styczeń 2004. Po wgraniu tychże sterów musisz skonfigurować grafikę:
http://www.beiks.com.pl/canopus/grafika.jpg
I musi chodzić OK. Pozdrawiam.


piątek, 6 lutego 2004, 17:57
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
witam
niestety problem pozostał ,nadal przejścia są ciemniejsze tylko oryginalne canalplusa chodzą normalnie ale ich przecież nie muszę przeliczać
a nawet zwykle z pod adobiego juz są ciemne


środa, 11 lutego 2004, 13:46
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
a czy efekty canopusa nie sa wystarczajace...??? przeciez ich jest sporo...

pozdrawiam


środa, 11 lutego 2004, 17:45
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
jak dla kogo
i jak do czego :lol:


czwartek, 12 lutego 2004, 13:03
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post przejscia
Dokładnie w tej chwili nie pamiętam jak to się nazywa (kolega mi kiedyś pokazywał) ale w AP 6.0 LUB 6.5 PRZEJSCIA adorage działają dobrze tylko gdy zmieni się "kodowanie" z 1.067 na 1.00.
Jest do w ustawieniach globalnych Video


piątek, 13 lutego 2004, 11:05
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
witam,
nie pomaga
,ale dzięki


środa, 18 lutego 2004, 12:59
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
witam
właściwie doszedłem czemu tak się dzieje :
canalplus ma problem z formatem kodeka dv a właściwie z rozmiarem pixla 1.067 jeśli damy inny np 1,0 on nadal przalicza podgląd w 1.067
i wtedy obraz jest ciemniejszy ale jak to teraz pogodzić jeśli wszystkie filmy i animacje mam w kodowaniu pixla 1.0


środa, 25 lutego 2004, 15:17
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 23 grudnia 2003, 12:01
Posty: 253
Lokalizacja: Głogów
Post 
zainstaliuj wszytkie poprwaki z seri win!! i po bulu jak mialem podobie na innej karcie i to zaradzilo!

_________________
=---TranceKostek---=


poniedziałek, 1 marca 2004, 21:28
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
witam
"Poprawki" instaluje na początku, bez poprawek to samo


wtorek, 9 marca 2004, 13:39
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
zglos sie do firmy ktora sprzedala ci ta karte. mysle, ze wydajac tyle pieniedzy masz mozliwosc bezplatnego supportu...
pozdrawiam


niedziela, 14 marca 2004, 15:08
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
witam
Zgłosiłem im to ale nie wiedzą,
a karta gdy wgrywam materiał przez jej kodek to chodzi normalnie


niedziela, 14 marca 2004, 17:27
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Jak mogą nie wiedzieć tak podstawowej rzeczy?. A sprawa jest prosta. Do Adorage 1,2 jest patch na ich stronie firmowej. Specjalnie robiony do Premiera 6.0. Po zainstalowaniu przy efektach Adorage nie ma charakterystycznego" przeskoku".
Animacje przekoduj do formatu Canopusa używaj ąc programiku Avi czarodziej HDP albo exportując z Premiera.

pozdrawiam


niedziela, 14 marca 2004, 21:55
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL