Teraz jest niedziela, 23 września 2018, 01:04




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 Co potrafi DV500DVD do uzytkowikow...? 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 18 września 2003, 11:00
Posty: 25
Post Co potrafi DV500DVD do uzytkowikow...?
Witam!
Jestem w trakcie wybowu karty, mysle w marzeniach o Matrox RT100 czy Canopus Storm2, ale zastanawiam sie czy Pinnacle DV500dvd mi na poczatek nie wystarczy, mam zamiar wkrecic sie w rynek filmowania wesela itd, wiem ze na poczatku trzeba niezle zainwestowac, a kasy nie jest za duzo. Jezeli bede mial malo roboty czy nie wystarczy mi wlasnie pinnacle?
Co ona potrafi, jak sie sprawuje, ile jest rzeczy i jakich w czasie rzeczywistym, jak jest z podgladem na TV...?
Jestem poczat, duzo czytam...
Pozdrawiam wszystkich zyczliwych

(Duzym wydatkiem bedzie Sony VX2100 :D )


środa, 25 lutego 2004, 10:32
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Re: Co potrafi DV500DVD do uzytkowikow...?
Pewnie że Canopus Storm2 to bardzo dobry wybór ale Tobie wystarczy Pinnacle DV500DVD+. Możesz na niej wszystko tylko potrzeba odpowiedniego softu i sterowników. Jest trochę rzeczy w realu ale te nie są specjalnie wysublimowane. Niemniej jeśli Twój PC będzie w miarę silny (np. PIV 2,4Gb) to nie odczujesz czasu obliczania. Będzie zbliżony do rzeczywistego czasu trwania obrabianego materiału- szczególnie gdy dany efekt chcesz zobaczyć w podglądzie więc będzie obliczony podczas obróbki.
Ja pracuję też na DV500DVD+ i robię wszystko co możliwe a jeśli będziesz miał tylko jedno zlecenie na tydzień to po co Ci lepsza maszyna?
Reszta to tylko kwestia odpowiednich pluginów.
Pozdrawiam.
vcat


czwartek, 4 marca 2004, 13:54
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 18 września 2002, 11:50
Posty: 79
Lokalizacja: Mazowsze
Post Re: Co potrafi DV500DVD do uzytkowikow...?
Zapomniałem się zalogować.
Potwierdzam co wyżej i pozdrawiam


czwartek, 4 marca 2004, 13:57
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Witam,

DV500 nie jest już produkowana od jakiegoś czasu i co za tym idzie nie ma sterowników do najnowszego Premiera Pro. Jest to pierwsza karta analogowo cyfrowa, stabilna lecz o znikomych mozliwościach pracy w czasie rzeczywistym - obsługuje tylko proste przenikania 2D oraz napisy, w realu nie zrobisz na niej nawet prostego PiPa.
Jeżeli chcesz już kupić coś wyższej klasy to polecam Matroxa RT X10 Suite dużo efektów 2D , 3D w pełni programowalnych . Obsługuje 2 ścieżki video i cztery ścieżki graficzne w Real Time. Sprzętowe wspomaganie exportu do MPEG1 i MPEG2, automatyczny balans bieli, podgląd na TV materiału w MPEG2, VCD, DIVX.
Poza tym pełne wsparcie dla Premiera Pro.

pozdrawiam


czwartek, 4 marca 2004, 14:03
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 23 marca 2003, 20:25
Posty: 1600
Lokalizacja: Tarnów
Post re...
Witam,
Jak pisze Piotrek faktycznie karta DV500 odeszła już do histori kart...
Nie ma sensu kupować "umarlaka" bez perspektyw. Ni piszesz nic o tym jakim sprzętem dysponujesz. Jeżeli Twój komputer jest "współczesny", tzn. P4 lub Athlon min.2500+ to wystarczy Ci w zupełności kontroler FireWire + dobry software. Polecam Ediusa. Dobrym rozwiązaniem jest także zakup karty canopusa "Lets'Edit RT+". Szczegóły po tym linkiem:
http://www.canopus.us/US/products/Lets_ ... RTplus.asp
No i cena karty jest atrakcyjna - 1.900 PLN z VAT
Chociaż wciąż uważam, że mocny komputer z kontrolerem FireWire + dobry program edycyjny w zupełności wystarcza do większości zastosowań. Pozdrówka.


piątek, 5 marca 2004, 08:42
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL