Teraz jest sobota, 21 kwietnia 2018, 15:29




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 z kamery na pc . jak to zrobic???? 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post z kamery na pc . jak to zrobic????
mam karte telewizyjna (kw-tv878-fbkm) podlaczylem do niej kamere i niewiem co mam dalej robic. niema zadnych dzinczy tylko zlacze antenowe. niewiem co dalej ... ???


wtorek, 2 marca 2004, 20:32
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 1 lipca 2003, 09:22
Posty: 662
Lokalizacja: 3miasto
Post 
To jak ją podłączasz?


wtorek, 2 marca 2004, 22:13
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
hmm.... ja podlaczylem jedynie tym zlaczem antenowym :/ i nieiwem
co dalej czy czincze trzeba czy co . nic nieiwem co mam robic .pomocy :D
opiszcie tu wszystko od a do z . co i jak . pliz z gory dzienx


środa, 3 marca 2004, 16:32
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 21 sierpnia 2003, 20:17
Posty: 498
Lokalizacja: Katowice
Post 
Uruchom kamerę i przeskanuj częstotliwości w poszukiwaniu sygnału z kamery. Może zadziała. Potem będzię potrzebny jakiś program, który przechwyci to na HDD.


środa, 3 marca 2004, 19:55
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
hmm... a jak mam przeskanowac czestotliwosc :/ .
moze mi sie ude :D . miejmy taka nadziej :D
dzieki


czwartek, 4 marca 2004, 16:29
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
napiszcie mi co i jak od poczatku do konca . mam kamere jvc gr60 troche stara ale jara .podlaczam ja do kompa pod kworld tv878-fbkm . i co dalej . mam ulead video 7 . ale jak zroic zeby byl obraz ???????? :/ :?:


czwartek, 4 marca 2004, 18:05
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 1 lipca 2003, 09:22
Posty: 662
Lokalizacja: 3miasto
Post 
Niestety nie znalazłem jakoś w necie opisu tej karty - podaj jakiś link z opisem, głównie chodzi mi o oferowane wejścia/wyjścia. Jak już pytałem wcześniej chodzi również o sposób podłączenia - jakie wyjście w kamerze z jakim wejściem na karcie i za pomocą jakiego kabelka. Twoje pytania i zdawkowe informacje są tak lakoniczne, że generalnie nie wiadomo w czym masz problem.

Napiszę więc ogólnie - musisz wyjście w kamerze np. S-Video (o ile masz) połączyć odpowiednim kabelkiem (w tym przykładzie S-Video) z wejściem wideo karty TV (w tym przypadku musiałoby to być kabelek S-Video). Do tego potrzebujesz aplikację, która potrafi obsłużyć Twój tuner i zgrać z jego wejścia materiał - np. Ulead VideoStudio lub Pinnacle Studio (bo najprostsze).

Potem zaczyna się inna bajka związana z obróbką i ponownym zgraniem obrobionego materiału, ale info na forum znajdziesz dużo, a jak narazie to masz problem wogóle z podłączeniem, więc więcej nie piszę.


piątek, 5 marca 2004, 12:22
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL