Teraz jest niedziela, 23 września 2018, 02:43




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 FireWire + zasilanie 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 4 marca 2004, 13:20
Posty: 32
Lokalizacja: Jasło
Post FireWire + zasilanie
Kupiłem sobie kontroler FireWire do kompa który posiada wtyczkę na dodatkowe zasilanie <15W>. Problem jest taki, ze mam za krótkie kable od zasilacza. PO podłączeniu dysku, i dwóch napedów CD po prostu wtyczka nie dosięgnie mi do kontrolera <kontroler wpiety jest juz i tak pod samą grafiką, a dysk wkręcony jest tak, zeby odległosci miedzy gniazdami j5 były jak najmniejsze, jednak i to nie wystarcza>. Czy są moze jakieś przedłużki bądź rozgałęziacze których mógłbym uzyć do podłączenia kontrolera? I jeszcze jedno pytanie - w jakim wypadku potrzebne jest takie dodatkowe zasilanie ??


czwartek, 4 marca 2004, 13:22
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 4 marca 2004, 13:20
Posty: 32
Lokalizacja: Jasło
Post 
hmm ... waiting for answer :)


czwartek, 4 marca 2004, 16:13
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 27 czerwca 2003, 11:15
Posty: 841
Post 
to zasilanie to opcja, moze sie przydac przy podlaczaniu wiekszej ilosci urzadzen. rozgaleziacze do kabli zasilajacych sa, szukaj w sklepach komp.


czwartek, 4 marca 2004, 20:54
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 1 lutego 2004, 04:57
Posty: 24
Post 
I zmień kartę do innego PCI. Ten pod grafiką najczęściej współdzieli przerwania i zwalnia pracę grafiki.


niedziela, 21 marca 2004, 02:31
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 27 grudnia 2003, 11:16
Posty: 72
Lokalizacja: Jaworzno
Post 
Zgadza się się poszukaj w sklepie na 100% są przedłużki i rozgałęźniki, ja nawet taki dostałem z nowym zasilaczem.


niedziela, 21 marca 2004, 11:12
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 18 stycznia 2004, 13:04
Posty: 822
Post 
Można też takie rozgałęzienie zrobić sobie samemu. Wystarczy stara wtyczka, odrobina zdolności manualnych i dobre chęci. Ja tak zrobiłem.


niedziela, 21 marca 2004, 12:27
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL