Teraz jest wtorek, 25 września 2018, 21:16




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 Dźwięk w DC10+ 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Dźwięk w DC10+
Mam problem z dźwiękiem. :cry:
Jak już na forum czytałem ( witaj MATRIX ), jest to standard, że trzeba instalować dwa stery do DC10+ - tzn. ten na płytce dołączanej do karty i np. Studio 7. Też tak musiałem zrobić. Oczywiście S7 upgradowane. Kłopot pojawia się , gdy chcę nagrać własny komentarz do zgranego filmu. W programie z kartą - chyba on się jednak nazywa Studio 1.xx, mogę nagrać mój własny komentarz z mikrofonu, a w Studiu 7 za cholerę. W setup'ie oczywiście zaznaczone jest, że sygnał ma iść z mikrofonu, a onże podłączony jest do wejścia "micr-in" w karcie SB 128.
W mikserze SB 128 też jest wszystko zaznaczone, co trzeba.
Gdzie robię błąd :?:
Win98SE + Duron 800 + 256 RAM + Seagate 40Gb


poniedziałek, 22 marca 2004, 19:47
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 1 lipca 2003, 09:22
Posty: 662
Lokalizacja: 3miasto
Post 
Do Studio 7 i nowszych są sterowniki dla karty DC10+. Twój problem może więc wynikać z ich braku. Mając zainstalowaną wersję 1 możesz w nowszej obrabiać, ale może własnie obsługa mikrofonu nie działa poprawnie. Sugeruję instalację nowszych sterowników dla DC10+ (do ściągnięcia ze strony Pinnacle). A przede wszystkich sugeruję Ci odinstalowanie starego Studia - wystarczy wersja 7 + nowe sterowniki dla DC10+.


wtorek, 23 marca 2004, 11:52
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Dzięki MATRIX !!!
Oczywiście mam zainstalowane najnowsze stery tzn. S1.06 i S7.15.1c.

"A przede wszystkich sugeruję Ci odinstalowanie starego Studia - wystarczy wersja 7 + nowe sterowniki dla DC10+."

Tego nie rozumiem?! Tzn. mam odinstalować DC10+? To mi wtedy pokaże, że nie mam zainstalowanej karty, choć S7 będzie działać.
Działo się u mnie tak, gdy najpierw zainstalowałem S7 i nic więcej.
Ale wtedy jeszcze nie sprawdzałem, czy mi działa mikrofon w S7.
Na wszelki wypadek odinstalowałem i powtórnie zainstalowałem S7.15.1c, ale to nic nie zmieniło.
No bo jak odinstalować samo S1.06?

I nadal nie pojmuję dlaczego tak się dzieje... :cry:
POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


wtorek, 23 marca 2004, 16:47
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 1 lipca 2003, 09:22
Posty: 662
Lokalizacja: 3miasto
Post 
Wraz z kartą otrzymałeś zapewne płytkę, na której znajduje się oprogramowanie Pinnacle Studio 1. Jest to juz stary soft, generalnie karta miała umrzeć w obliczu Windows XP, ale udało się ją wskrzesić. Pinnacle zrobił to poprzez wypuszczenie na rynek programu Studio 7. Jednak żeby karta DC10+ była widoczna dla programu konieczne jest zainstalowanie sterowników do niej - na oryginalnej płytce znajdują się one w podkatalogu, i przy instalacji są instalowane automatycznie.

Jeśli u Ciebie po instalacji karta nie jest widoczna tzn. że nie zostały one zainstalowane i musisz to zrobić ręcznie - pliczek nazywa sią jakoś DC10plusHardwareInstall.exe. Jeśli nie masz go u siebie możesz spróbować ściągnąć go ze strony Pinnacle lub zostaw mi swój adres na PW to Ci prześlę. Po instalacji tego sterownika karta będzie już widoczna i w związku z tym poprzednia wersja Studia jest zbędna. Może występuje konflikt bibliotek, może nie mając zainstalowanych sterownikó do Studio 7 masz problemy takie jakie masz.

Nie myl wersji oprogramowania ze sterownikami do karty - to są dwie osobne sprawy.


środa, 24 marca 2004, 09:57
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 24 marca 2004, 17:44
Posty: 2
Lokalizacja: Toruń
Post Dźwięk w DC10+
Matrix!
Odpowiedziałem Ci na PW, ale to cholerstwo cosik u mnie szwankuje.
Będę wdzęczny jak dasz namiar meilowy na mój adres:

blasius1@wp.pl

Pozdrowienia

_________________
Pozdrowienia
Blasius


czwartek, 25 marca 2004, 12:31
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 1 lipca 2003, 09:22
Posty: 662
Lokalizacja: 3miasto
Post 
Ściągnij sobie stąd ftp://ftp.pinnaclesys.com/pub/Studio7/ lub z ftp://ftp.pinnaclesys.com/pub/Beta/Studio/.


wtorek, 30 marca 2004, 08:53
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL