Teraz jest poniedziałek, 24 września 2018, 15:36




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 Av Master problemy z uruchomieniem 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Av Master problemy z uruchomieniem
Witam.
Bardzo bym prosił o jakieś rady bo już niewiem co robić z tą kartą niemam już do niej siły a wiem ż eniezły z niej jest kombajn.....
mam kompa z płyta asrock procek 2Ghz 256ddr GF4 256mb objaw jest taki że jak wepne w pci karte i ją zainstaluje to przy uruchamianiu Windowsa 98 jak sie pojawi tapeta pulpity to sie już zawiesza i od dołu idzie taki powiekszający sie pasek i wszystko wisi dioda na karcie miga.
Instalowałem jużwiele sterowników do tej karty i zawsze tak jest.....
prosze o pomoc bo niewiem gdzi już jej szukac....
Dziekuje z góry i czekam Pozdrawiam :)


sobota, 27 marca 2004, 22:00
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Pokombinuj z przerwaniami. U mnie tez się wieszało ale jak wyłączyłem w biosie kontroler usb i przypisałem wolne przerwanie do slotu pci , w którym siedzi av master to poszło bez problemu. AV Master musi mieć zrezerwowane przerwanie dla siebie inaczej będą zwisy.

Pozdrawiam


środa, 7 kwietnia 2004, 08:11
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Karta AVMaster
Karta jest na prawdę niezła, ale ma swoje "kaprysy" dotyczace właśnie prerwań. Proponuję spróbować wpiąć ją na inne złącza, lub wyłączyć wszystkie urzadzenia w menedżerze a gdy karta odpali po kolei je załączać i patrzeć czy nie ma konfliktów. Miałem swojego czasu konflikt z kartą Sound Blaster, zamieniałem karty miejscami tak długo aż wszystko zagrało.

Mam przyu okazji pytanie do innych użytkowników - czy jest jakaś szansas by z AV Master korzystać pod Win XP ?
kontakt: wmmedia@poczta.onet.pl


wtorek, 13 kwietnia 2004, 20:28
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 7 kwietnia 2004, 08:15
Posty: 3
Lokalizacja: Polkowice
Post 
Mi tę kartędopiero udało się uruchomić i zgrać 1 minutę filmu z svhs. Może ktoś mi doradzić jakie parametry zgrywania ustawić żeby dało się to później obrobić w Premiere (chcę zgrać swoje wesele z kamerki svhs)? I jeszcze jedno z innej beczki: czy prezentację stworzoną w Scala Iplay Studio da się zapisać jako animację avi i dorzucić w Premiere do reszty materiału wideo?
Co do uruchomienia karty pod XP to gdzieś czytałem opis jak to zrobić, trzeba tylko powylączać parę rzeczy w kompie (najlepiej by było mieć osobny komputer tylko do wideo, a u mnie taki dopiero się składa :? )

Pozdrawiam


środa, 14 kwietnia 2004, 15:03
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 7 kwietnia 2004, 08:15
Posty: 3
Lokalizacja: Polkowice
Post AV Master pod XP
Tutaj czytałem co prawda o instalacji pod 2000 ale chyba pod XP nie będzie dużo inaczej :)


czwartek, 15 kwietnia 2004, 08:19
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Kurka nie dodałem linka :roll:
http://www.filmowiec.pl/html/artyk/load.php?nrartyk=117


czwartek, 15 kwietnia 2004, 12:45
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL