Teraz jest sobota, 15 grudnia 2018, 22:48




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
 Dziwny problem z kartą 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Dziwny problem z kartą
Tak więc jest nowa karta i gdy podłączam ją do kompa XP bądź 98 to pięknie ładnie wykrywa tylko że występuje jakiś błąd, jest coś takiego:

Obrazek


Obrazek

Odinstalowywanie, czy wyjmowanie i ponowne wkładanie nie pomogło.
Może to wina sterowników, tylko jak dorwać nowsze ?
Do karty nie była dołączona żadna płytka.

Czy słyszeliście o takim problemie?


niedziela, 11 kwietnia 2004, 19:53
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 29 grudnia 2002, 23:53
Posty: 336
Lokalizacja: podlasie
Post 
W win98 raczej nie będzie pracować, chyba że to win98se, być może pomoże zmiana slotu PCI, ale na 100% nie jestem pewien.
Masz sp1 do XP?
Pozdr.


niedziela, 11 kwietnia 2004, 22:11
Zobacz profil
Nowy
Nowy
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 11 kwietnia 2004, 22:14
Posty: 4
Post 
W XP jest SP1, a co do zmiany slotu to chodzi o włożenie karty do innego wejścia PCI ?


niedziela, 11 kwietnia 2004, 22:17
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post FireWire
Sprawdź czy IRQ się z czymś nie gryzie, co do zmiany slotu PCI to też pomaga


poniedziałek, 12 kwietnia 2004, 01:22
Nowy
Nowy
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 11 kwietnia 2004, 22:14
Posty: 4
Post 
No o IRQ to mam niewielkie pojęcie, ale słyszałem że może być tylko jeden kanał do jednego sprzętu a u mnie tak nie jest.
Kanału 11 używa ten sprzęt:
K.grafiki ---------------NVIDIA GeForce2 MX/MX 400
K.siecowa -------------Realtek RTL8139 Family PCI Fast .....
Kontroler dźwięku, wideo i gier ---------------------Kontroler VIA AC`97 Audio (WDM)
Kontrolery uniwersalnej magistrali szeregowej-----Uniwersalny kontroler hosta USB VIA Rev 5 lub nowszy

W tej chwili nie mam tej karty i nie mogę sprawdzić jej kanału.
Ale jak to się gryzie to chyba też niedobrze ??


poniedziałek, 12 kwietnia 2004, 10:49
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 13 kwietnia 2002, 13:32
Posty: 294
Lokalizacja: Bydgoszcz
Post 
Kazda urzadzenie powinno miec swoje przerwanie bo jesli tego nie ma powstaja kolejki transmisji i urzadzenia miedzy soba sie "kluca" ktora pierwsze ma wyslac dane, tj tak jak bys pil herbate i naraz chcial napic sie Coli i Fanty :) wymus w windowsie ew w biosie przerwanie dla kazdego urzadzenia. Odnosnie tej karty FW to moze przyczyna byc brak zainstalowanych driverow do kontrolera VIA.

_________________
__STEL_MOTION__


poniedziałek, 12 kwietnia 2004, 14:42
Zobacz profil
Nowy
Nowy
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 11 kwietnia 2004, 22:14
Posty: 4
Post 
To czyli mam konflikt 8)
Karta grafiki internet i coś z dzwiękim jadą na jednym kanale , a wszystko jednak działa prawidłowo :?
A jeśli chodzi a te sterowniki to jak je mogę dorwać ponieważ nie mogłem ich nigdzie znaleść, myślałem że programik AIDA jakoś go ładnie wykryje i jak co to będę mógł je przez nią poszukać w necie a tu nic tylko podstwowe informacje. Może macie jakiś link do takich zabawek ?
A jeśli o te kanały IRQ to jak mogę je poukładać ??


poniedziałek, 12 kwietnia 2004, 16:29
Zobacz profil
Nowy
Nowy
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 11 kwietnia 2004, 22:14
Posty: 4
Post 
Heh zamieniłem tylko tę kartę z kartą sieciową i poszło :)


niedziela, 25 kwietnia 2004, 21:59
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL