Teraz jest wtorek, 25 września 2018, 23:00




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 
 montaż w programie Edius 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post montaż w programie Edius
Chciałbym zapytać, czy można używać programu Edius zgrywając film przez kontroler fire wire na płycie głownej. czy będą jakieś ograniczenia montażowe?


sobota, 24 kwietnia 2004, 22:28
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 23 marca 2003, 20:25
Posty: 1600
Lokalizacja: Tarnów
Post re...
Witam,
Jeżeli posiadasz kontroler FireWire to potrzebujesz EDIUSa w wersji 2.0 + service pack 2.01. Jeżeli chodzi o "ograniczenia montażowe" to proszę uściślij, co masz na myśli.
Pozdrówka.


niedziela, 25 kwietnia 2004, 12:53
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 13 kwietnia 2002, 13:32
Posty: 294
Lokalizacja: Bydgoszcz
Post 
Witam,
Posiadam problem podczas wypalania DVD w EDIUSie.

Caly montaz odbywa sie bez zarzutu natomiast problem pojawia sie podczas exportu materialu.
Exportuje prosto z timeline przy pomocy conopus express (wbudowanego w edius'a) wybieram opcje export z burning'iem czyli program tworzy gotowe pliki pod wypalenie. Wszystko przebiega sprawnie i jakosciowo bez zarzutow, ale pojawia sie problem.
Material ma 1:53:00 min i powinny powstac 4 pliki (po 990MB) kolejno numerowane 1,2,3,4. Podczas renderingu podgladnalem sobie plik nr 1 jest poczatkiem filmu tak jak powinno byc ale gdy skonczy renerowac plik wideo 1 zostaje zastapiony 10sek koncowka filmu 4. Pliki 2,3,4 sa dobrze ponumerowane zgodnie z kolejnoscia trwania filmu.
Czy ktos spotkal sie z takim problem ?? A moze lepiej jest eksporotwac do mp2 i pozniej innym programem wypalac DVD ???
Czy service pack 2.01 uwzglednia ten blad ??

_________________
__STEL_MOTION__


Ostatnio edytowano niedziela, 25 kwietnia 2004, 15:42 przez kermit, łącznie edytowano 1 raz

niedziela, 25 kwietnia 2004, 14:00
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 13 kwietnia 2002, 13:32
Posty: 294
Lokalizacja: Bydgoszcz
Post 
I gdzie moge zdobcy service pack ???

_________________
__STEL_MOTION__


niedziela, 25 kwietnia 2004, 14:11
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 23 marca 2003, 20:25
Posty: 1600
Lokalizacja: Tarnów
Post re...
Witam,
Faktycznie b.dziwny błąd. Spróbuj wejść do opcji "advanced Output settings" która znajduje się w ProCoderze. Wejdź do opcji "Quality /size". W zakładce "Selct target media" wybierz "DVD+/-R", następnie zaznacz "fill media if passible". W opcji "Number of media" ustaw ilość płyt DVD na których chcesz zmieścić swój materiał video. Program sam dobierze właściwą kompresję, lub użyj suwaka "Quality setting".
Co service Packa to możesz go pograć ze strony supportu technicznego Canopusa /musisz być zarejestrowanym użytkownikiem !/Właściwa nazwa to" Edius 2,01 update patch", waga - 100 MB.
Pozdrówka.


niedziela, 25 kwietnia 2004, 18:03
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 13 kwietnia 2002, 13:32
Posty: 294
Lokalizacja: Bydgoszcz
Post 
Jestem zarejstrowany na stronce i nie moge znalesc tego update patch'a.
Po zalogowaniu mam tylko takie manu.

> Edit Your Account
> View Product Registration
> Information Services
> Register New Products
> Utility Downloads
> Demo Software
> Email Support

_________________
__STEL_MOTION__


wtorek, 27 kwietnia 2004, 17:56
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 23 marca 2003, 20:25
Posty: 1600
Lokalizacja: Tarnów
Post re...
Witam,
Jeżeli zarejestrowałeś swój produkt to na stronce supportu technicznego Canopusa powinno być:
1.Edit Your Account Info
Change your name, address, contact information and your system specifications.
2.Register New Products
Register your Canopus products online.
pod tą linią jest: "Product Upgrades "
[EDIUS 2.0 Upgrade] [Click here for Updates][ Registered User Section]
Klikasz na "Registered User Section" i zasysasz "EDIUS 2.0 v2.01 Update
(Windows 2000/XP)" (waga 100,2MB)
Jeżeli miałbyś jakiś problem to pisz do mnie na private, wystawię Ci ten patch na serwerku. Pozdrówka.


wtorek, 27 kwietnia 2004, 20:29
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 13 kwietnia 2002, 13:32
Posty: 294
Lokalizacja: Bydgoszcz
Post 
Dzieki EDIUS 2.0 v2.01 Update zassalem sobie.
Jednak nie wypalam DVD prosto z timeline EDIUSa. Exportuje material do mp2 za pomoca ProCoder'a i wypalam pozniej w Ulead DVD Workshop 2.
Jakosc bez zarzutow. Jesli ktos pracuje na EDIUSie polecam taki zestaw.

_________________
__STEL_MOTION__


czwartek, 29 kwietnia 2004, 20:46
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 13 kwietnia 2002, 13:32
Posty: 294
Lokalizacja: Bydgoszcz
Post 
A tak przy okazji jak by ktos chcial v2.01 Update dla EDIUS 2.0

ftp://ftp.canopus.co.jp/pub/jp/drivers/win2k/edius20upd201.exe

_________________
__STEL_MOTION__


czwartek, 29 kwietnia 2004, 20:49
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 23 marca 2003, 20:25
Posty: 1600
Lokalizacja: Tarnów
Post re...
Witam,
Pojawił się właśnie nowiutki i cieplutki "EdiusTools".
Można go zassać tutaj:
http://www.canopus.us/US/Support2/drive ... &Prot=http

dodano:

1. Keyboard Shortcut Customize tool
This tool allows you to map keyboard shortcuts to commands (except Space key and Enter key). The keyboard shortcuts will be stored to an accel.dat file that will be created to the same folder that EDIUS is installed into. Click default to return to factory default keyboard settings. This utility also supports an import function for duplicating custom keyboard setting on multiple machines.
Note: After customizing the keyset and opening EDIUS, perform one of the keyboard shortcuts before doing any mouse-related operations. Keyboard settings may return to default otherwise.

2. VST Audio Bridge plug-in
After installing this update, a folder called VST will be created in the PlugIn folder (Usually, C:\Program Files\Canopus\EDIUS\PlugIn). You can simply copy any VST plug-ins to this folder. A VST plug-in subfolder is automatically created in the Effect Palette Audio Filter list.

pozdrówka.


czwartek, 29 kwietnia 2004, 23:16
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL