Teraz jest środa, 26 września 2018, 15:19




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14 ] 
 Kłopot z Premiere 7 pro. 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Kłopot z Premiere 7 pro.
Witam serdecznie .
Chciałbym włączyć możliwość (słyszałem ,że istnieje w Premiere 7) oglądania projektu na telewizorze , a nie tylko w okienku preview. Posiadam kartę graficzną ATI Rodeon 9600 VIVO i nie mam pojęcia jak to ustawić - Wszystko co osiągnąłem do tej pory to to że mi wyświetla na TV cały pulpit a mi chodzi o samą zawartość okienka preview. Ponadto mam kłopot z zrzucaniem materiału z PC na VHS przez S-Video (obraz jest czarno biały ) pomimo tego ,że materiał jest w PAL.
Uprzejmie proszę o pomoc.
Jeśli to możliwe to bardzo proszę na : etler@neostrada.pl


poniedziałek, 10 maja 2004, 18:33
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Masz przecież taką 300 stronicową instrukcje która dostałeś razem z Adobe Pro , tam jest wszystko dokładnie napisane. Poza tym zawsze możesz zadzwonić na gorącą linie do centrum obsługi klienta.

pozdrówka


poniedziałek, 10 maja 2004, 18:53
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Dziekuję za radę ... Problem pozostaje i czeka na litościwego znawcę tematu - błagam o pomoc


poniedziałek, 10 maja 2004, 19:10
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Na stronie 157 instrukcji do Adobe Pro masz rozwiązanie problemu.


poniedziałek, 10 maja 2004, 20:14
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Dalsza pomoc potrzeba
Proszę o pomoc.


poniedziałek, 10 maja 2004, 20:54
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Na tej stronie instrukcji jest opisane jak wyświetlić obraz na TV poprzez urządzenie DV


poniedziałek, 10 maja 2004, 21:27
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: czwartek, 30 października 2003, 02:31
Posty: 137
Post 
Witam.

Nie jest możliwy podgląd w AP Pro przez kartę grafiki.
Tylko DV.

pozdrawiam
Jacek.


poniedziałek, 10 maja 2004, 22:40
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: czwartek, 6 listopada 2003, 00:09
Posty: 107
Lokalizacja: Radom
Post 
witam
odnośnie pierwszego problemu: przez kartę grafiki możesz zrobić tylko to co osiągnołeś, aby oglądać swój projekt na tv musisz podłączyć do kompa kamerę przez firewire oczywiście musisz mieć w kamerze aktywne wejście dv-in (w słabszych kamerach jest tylko dv-out) następnie w kamerze do wyjścia av zazwyczaj taki dłuższy jack 3.5 podłączasz kabel do telewizora chinche. Nie ma innej możliwości oglądania całego projektu na telewizorze no chyba, że masz jakąś profesjonalną kartę wideo np matroxa lub pinacle.
Odnośnie drugiego problemu: masz zły kabel, miał byś kolor jakbyś miał w telewizorze wejście s-video a zapewne masz tylko av i podłączasz tv przez chinche lub euro. Wpisz na forum w szukaj "czarno-biały obraz" a napewno znajdziesz dużo postów dotyczących tego problemu. Sam już kiedyś pisałem o tym problemie. Możesz albo przerobić ten kabelek albo zakupić inny. Na allegro są takie dostępne i jest opisane właśnie, że likwidują ten problem.
Pozdrawiam


wtorek, 11 maja 2004, 17:02
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Barszo Ci dziękuję GRGORIUS - za opowiedż . Mam nadzieję , że ja również będę mógł kiedyś pomóc.


środa, 12 maja 2004, 14:12
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Problem jest - co możne nie wyjaśniłem tak dokładnie , w tym że (przy zrzucaniu z PC na VHS), próbuję użyć kabla EURO---->S-video i obraz wychodzi czaro-biały (kabel jest 100% ok)


środa, 12 maja 2004, 14:18
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
mam tylko 14 lat ale sądzę że będę mógł pomóc. Materiał należy zrzucać przez chinca (nie wiem jak się pisze czincz przoszę wybaczyć). ja tak robię i obraz na kasecie jest dobry. jeżeli chodzi o kabel to moze być on nawet do audio (ja tak mam) tylko trzeba dobrze podłączyć. Powinno pomóc.


środa, 12 maja 2004, 15:15
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Dziękuje Silver , ale ja chcę używać S-Video bo zapewnia lepszą jakość
obrazu


środa, 12 maja 2004, 15:18
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
ja tam zbytniej różnicy nie widzę a nawet moi znajomi twiredzą że chinch jest lepszy (mnie wystarczy tak jak jest)


środa, 12 maja 2004, 15:26
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Powody tego, że zgrywając przez S-video masz czarnobiały obraz mogą być dwa:
- przewód, którego używasz jest przerwany, lub ma za mało połączeń
- magnetowid nie obsługuje trybu S-video
Przewód mozesz sprawdzić podączając kompa do TV i jeśłi będzie kolor to przewód masz ok, a wina leży po stronie magnetowidu. Nie koniecznie będziesz miał lepszy obraz przez S-video tym bardziej, że narazie masz czarnobiały. Oczywiście jak przełączysz w komputerze ustawienie wyjścia z S-video na kompozytowe to na S-video będziesz miał kolor ale to będzie taki sam sygnał jak przez chinch.


poniedziałek, 21 czerwca 2004, 10:17
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL