Teraz jest czwartek, 19 kwietnia 2018, 19:19




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 
 Współpraca MatroxaRT2500 z płytami KT333 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 27 stycznia 2002, 02:40
Posty: 4
Lokalizacja: Lublin
Post Współpraca MatroxaRT2500 z płytami KT333
Witam!!!

Czy ktoś pracuje na takim zestawie???

Do mojego Matroxa kupiłem kompa z płytą MSI KT333 KT7-Ultra-C,
grafika G-force3 Ti200, 512 MB DDR266 i Athlonem 2000.
Wszystko stoi na W2K z Service Packiem 3. Zainstalowane
Via4in1 ver xx.442 dostarczone z płytą główną.
Drivery do G-Forca instalowałem z dostarczonej wraz z kartą płyty CD.
(nie pamiętam ver, ale z sierpnia 2002)

Wiem, wiem, producent nie poleca zestawów pod Athlona,
ale wiecie jak to jest. Wydajesz mniej kasy, a dostajesz więcej
powera pod obudową:))

Cały zestaw chodzi ładnie(nawet b. ładnie:), ale po odpaleniu Adobe Premiere wraz z modułami RT do Matroxa komp zawiesza sie po krótkim
czasie (losowo od kilkunastu sekund do 5 min.).
Po prostu staje.
Bez żadnych "niebieskich ekranów", bez błędu w stylu "skontaktuj się
ze sprzedawcą...". Po prostu zatrzymuje się. Nie pomaga ctrl+alt+del
ani inne stare indiańskie sposoby. jak zwykle niezwodny pozostaje tylko przycisk na obudowie :).


Kombinowałem też z ustawieniami w BIOSIE zmniejszające prędkość, a poprawiające stabilność zarówno pamięci (CAS Latency itp.)jak i wymiany danych przez AGP. Nie pomaga. To samo.

Czy ktoś ma jakiś pomysł, co może być przyczyną????
bo zaczynam czepiać się już najgłupszych rzeczy
i mam cały czas poczucie, że kręcę się w kółko.

Jeżeli ktoś ma podobny zestaw proszę o odpowiedz.
Może coś pominąłem, nie zainstalowałem jakiegoś patcha.
Może u kogoś działa podobny zestaw, ale na innym systemie operacyjnym (98SE,ME,XP???) również proszę o odpowiedz i jakiś opis konfiguracji, czy też sposobu instalalacji Matroxa.

pozdrawiam wszystkich uczestników forum
Jaber


sobota, 5 października 2002, 22:12
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Nie mam Matroxa ale... mam problem - płytę główną kt133 ultra aru Microstara - po tym co napisałeś być może ja też nie zainstaluję Matroxa na tej płycie chociaż o tym myślałem.


poniedziałek, 7 października 2002, 01:48
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Współpraca MatroxaRT2500 z płytami KT333
No cóż !!! Kolejny problem z Matroxem !
Podejrzewam że winna jest instalacja karty tj. kolejność instalowania poszczególnych komponentów w komputerze. Sam męczyłem się z tym problemem dłuższy czas , ale w końcu uporałem się po odwiedzinach
na forum dyskusyjnym Matroxa . Tam znalazłem dużo ciekawych informacji na temat nie tylko karty , ale również oprogramowania i
sposobów konfiguracji komputera . Na chipsecie Via(Asus KT133) Matrox niestety nie chciał dobrze chodzić ,ale nie chciał tez chodzić na Intelu (Abit BE6-II) pomogła zmiana płyty głównej na Gigabyte ( chipset AMD )
i od tej pory można powiedzieć rewelacja , można mieć zastrzeżenia tylko
do Adobe Premiere no ale to już inny problem . Tak jak już wspomniałem na Amd i na Athlonie chodzi rewelacyjnie zresztą inne programy również np. Lightwave. Co do AP to nawet AP6.5 sprawuje się bez zarzutu(słyszałem opinie w sieci że jest bardzo niestabilne) nie mogę tego potwierdzić. Jak masz jeszcze z tym problemy to najlepiej zadzwoń do mnie to Ci wszystko wytłumaczę . Tel.0-prefiks-16-648-33-48


piątek, 15 listopada 2002, 21:25
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL