Teraz jest wtorek, 25 września 2018, 05:15




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 Storm 
Autor Wiadomość
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: poniedziałek, 15 grudnia 2003, 12:24
Posty: 81
Post Storm
Witam wszystkich
Przymierzam sie do kupna storma 2 i chcialbym aby ktos mi podeslal wyprobowana konfiguracje??
Kiedy najlepiej kupowac?? Słyszłem ze w wakacje jest najtaniej, a moz ejeszcze chwilke poczekac i kupic juz coś lepszego??
Czekam na pomoc.

pozdrawiam..


poniedziałek, 19 lipca 2004, 14:33
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 23 marca 2003, 20:25
Posty: 1600
Lokalizacja: Tarnów
Post re...
Witam,
sprawdzona konfiguracja pod Storma:
Intel Pentium 4 2.8GHz/HT/800/Prescott lub szybszy
DDR 2x512MB PC400 Kingston, GEIL, Mushkin, Corsair itp.
Płyta główna najlepiej ASUS P4C800 Deluxe
HDD 40 GB SATA na system operacyjny
HDD 120GB SATA (lub większy) na sekwencje wideo
grafika ATI 9600PRO lub szybsza
Dobrej klasy zasilacz ATX. Polecam firmy ANTEC lub Chieftec.
Co do cen to w chwili obecnej masz promocję i otrzymujesz wraz z kartą program Edius w wersji 2.5 oraz rewelacyjny do authoringu DVD Ulead DVDWorkshop. Pozdrówka.


poniedziałek, 19 lipca 2004, 14:43
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
A co z prockami AMD ? Koniecznie musi być Intel ?


poniedziałek, 19 lipca 2004, 14:52
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Tylko Intel. Canopus nie lubi AMDków.


poniedziałek, 19 lipca 2004, 16:27
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
robie na asusie P4B533-E, procek 2,4 Ghz, 512 pamięci Kingstona i grafa 9600 pro Hisa. Zero problemów. No i przesiadka na ediuska.


wtorek, 20 lipca 2004, 14:42
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: poniedziałek, 15 grudnia 2003, 12:24
Posty: 81
Post 
Dzieki za podpowiedz.

A co powiecie o współpraco AP PRO z Stormem??


wtorek, 27 lipca 2004, 11:20
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 23 marca 2003, 20:25
Posty: 1600
Lokalizacja: Tarnów
Post re...
Witam,
Karta Canopusa współpracuje bez problemów z Adobe Premiere w wersjach: 5.1, 6.0, 6.5, PRO, PRO 1.5
Tak więc masz do wyboru: EDIUS 2.5 lub dowolny Premiere.
Pozdrówka.


wtorek, 27 lipca 2004, 11:49
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 23 grudnia 2003, 12:01
Posty: 253
Lokalizacja: Głogów
Post 
nie dokonca sterowniki sa poprawnie napisane do adobe pro i innych! we wszystkich mam ten sam problem przy rtdv i renderingu do jednego avi filmu 1,30 min lub 60 min canopusik nieraz wyrzuca i nie konczy takze jest wada! nie wiem czym to jest spowodowane takich zecy nie mam w ediusie i szybciej jedzie ten sam kawalek filmu co Adobe pro!

_________________
=---TranceKostek---=


środa, 28 lipca 2004, 09:07
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Pracuje na stormie z adobe 6.5 Zero problermów. Montuje przewaznie 3 godzinne materiały. Moze masz żle skonfigurowanego kompa ?


środa, 28 lipca 2004, 10:35
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 23 grudnia 2003, 12:01
Posty: 253
Lokalizacja: Głogów
Post 
chyba tak oto moja konfig!

Asus P4c800-e deluxe
p4 3.2 ht prescot
1 gb ram kingstona dual
2x120gb HDD ata 133 8mb cachu raid
40gb system win xp
wszystkie poprawki stery 1.60 dvstrom

zasadnicze pytanko ! czy liczysz caly projekt a potem exportujesz? bo jesli tak to ja tez nie mam problemow! a w reel wysypuje!

_________________
=---TranceKostek---=


środa, 28 lipca 2004, 11:03
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 23 marca 2003, 20:25
Posty: 1600
Lokalizacja: Tarnów
Post re...
Witam,
Jeżeli masz problemy z Adobe Pro 1,5 to "zassaj" ze strony supportu technicznego Canopusa najnowszę certyfikowaną przez Adobe wersje sterowników: "DVStorm2 Series Adobe Premiere Pro Plug-in v1.50 (Windows XP)" z dn. 9 lipca 2004, "waga" 42,3 MB.
Jeżeli masz problemy z RT to sprawdź ustawienia, czy wyglądają tak:
http://www.canopus.us/us/support2/suppo ... re_PAL.asp
Sprawdź także ustawienia grafiki....
Inne przydatne linki:
http://www.canopus.us/us/support2/drive ... repair.asp
http://www.canopus.us/us/support2/suppo ... rtcuts.htm
Jeżeli korzystasz z grafiki ATI to koniecznie "zassaj" sobie plik:
XPnVidiaATI.exe (z 15 maja 2003, "waga" 183,5kb)
Pamiętaj, także o wgraniu poprawki XPLD4PROUPG.zip jeżeli masz pakiet XPlode 4... [("waga" 82,9MB)Xplode Professional v4.04 Update]
Pozdrówka.


środa, 28 lipca 2004, 11:39
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Witam!

Canopus DV Storm od samego początku miał problemy z Adobe Pro.
Po prostu niedopracowane sterowniki, na angielskojezycznych forach sporo można o tym poczytać. Sporo użytkowników chciało zwracać karty zakupione z Adobe Pro ponieważ naprawde ciężko było na tym pracować.

Generalnie Storm chodzi oki ale z ediusem.
Jeśli już używać Adobe Premiere Pro to tylko z matroxem RT X100 - najnowsza wersja 1.5 z tą kartą chodzi super stabilnie (podobnie jak i 1.0). A nowe filtry matroxa są zupełnie odjazdowe!
DV Storm i Adobe Pro to pomyłka. Zresztą canopus skupia się na rozwoju swojego softu a Adobe traktuje jak "piąte koło u wozu".

pozdrawiam


środa, 28 lipca 2004, 12:01
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
"Piąte koło u wozu" na tym i innych forach to Piotr S.
Osobnik nie znający sie na niczym, nachalnie reklamujący niesprzedające sie matroxy. Spadaj facet do swojej miedniczki :!:


środa, 28 lipca 2004, 12:17
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Reklama naprawde nie jest tutaj tak ważna . Całą dostawe Matroxów mamy zwykle już zamówioną nim do nas przyjdzie !
Ostatnio nie nadążamy z realizacją zamówień więc odsyłamy chętnych do Tarnowa. W końcu sezon urlopowy i trzeba troche wypocząć.
Zapraszamy też wszystkich chętnych na pokazy sprzętu matrox Rt X100 + Adobe Premiere 1.5 . uwaga! Zobaczenie tego duetu w akcji grozi zakupem. Nowe filtry matroxa możecie sobie obejrzeć na stronie http://www.softstudio.info

pozdrawiam


środa, 28 lipca 2004, 12:58
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Co na to Administrator ?

Jak tak się dobrze sprzedają :D to wykup sobie reklamę na tym portalu, a nie wciskaj ludziom kitu :!:


środa, 28 lipca 2004, 13:24
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL