|
Teraz jest poniedziałek, 18 lutego 2019, 12:27
|
Zobacz wątki bez odpowiedzi | Zobacz aktywne wątki
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 8 ] |
|
Zgrywanie wideo: analog-USB
Autor |
Wiadomość |
kub
Nowy
|
 Zgrywanie wideo: analog-USB
Czy ktoś może słyszał o urządzeniach do zgrywania wideo analogowego przez usb. Widziałem taki sprzęt na allegro i zastanawiam się nad kupnem tego, bo nie mam kaski na kartę wideo. Chcę zgrywać z odtwarzacza betacam w rozdzielczości 720/576. Co sądzicie o tym urządzeniu, czy jest sens wydawać 250 zł?
|
wtorek, 2 listopada 2004, 02:16 |
|
 |
Gość
Aktywny bywalec
|
Nie znam tego urządzenia (widziałem też na Allegro) ale do zgrywania
wideo służy Fire-Wire port IEEE 1394 400 MB/s.
Do tego konwerter A/C np. Canopusa (ale koszt około 1000 PLN)
lub kamera cyfrowa z konwerterem A/C.
|
wtorek, 2 listopada 2004, 08:10 |
|
 |
kub
Nowy
|
Za tą cenę mógłbym już kupić jakąś kartę video, a nie mam tyle kasy.
Powiem krótko: chcę jak najtańszym kosztem zgrywać materiał analogowy (betacam, rozdz. 720/576) na kompa i obrabiać go potem, np. w premiere pro. Czy to urządzenie oferowane na allegro to dobre wyjście?
|
wtorek, 2 listopada 2004, 17:22 |
|
 |
Gość
Aktywny bywalec
|
USB - nie, karta TV (gubienie klatek), karta graficzna VIVO.
Jeśli w przyszłości planujesz zakup kamery cyfrowej to wybierz taką, która będzie mogła zrobić konwersję analogowo/cyfrową "w locie" i to jest optymalne rozwiązanie dla potrzeb domowych. Nie inwestuj w kartę wideo.
|
wtorek, 2 listopada 2004, 18:46 |
|
 |
badyl
Aktywny bywalec
|
jak chcesz konkretnej rady to powiedz co za urzadzenie masz na mysli, a nie "jakies tam na allegro widzialem".
|
wtorek, 2 listopada 2004, 18:56 |
|
 |
Gość
Aktywny bywalec
|
|
wtorek, 2 listopada 2004, 20:00 |
|
 |
kub
Nowy
|
Dokładnie. Chodzi mi o to urządzenie. Kamery nie będę kupował. Chodzi mi jedynie o zgrywanie z bety (odtwarzacza) w dobrej jakości bez gubienia klatek nieposklejanego materiału, bym mógł go potem spokojnie zmontować np w premiere pro.
|
środa, 3 listopada 2004, 00:15 |
|
 |
badyl
Aktywny bywalec
|
no coz, jak widac jesli chcesz w ogole to zgrac to bedziesz potrzebowal porzadnego komputera, bo ten konwerter nie posiada zadnego procesora. zgrywanie bedzie przypominac odrobine "atari" - czyli nie dotykac do komputera bo klatki pogubi. jakosc uzyskasz mniej wiecej porownywalna z vivo kart graficznych albo wejsciem nowszych kart telewizyjnych - nie licz na rewelacje. skoro zgrywasz z bety to domyslam sie ze spadek jakosci (szczegolnie chrominancji pewnie) bedzie cie denerwowac. nie licz tez na zadne filtrowanie itp. no ale za takie male pieniadze to chyba dobrego konwertera nie znajdziesz. aha - to wszystko to moje domysly, bo nie uzywalem tej zabawki. mowie na podstawie specyfikacji i opisu (z netu) chipu odpowiedzialnego za konwersje w tym urzadzeniu.
|
środa, 3 listopada 2004, 08:55 |
|
 |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 8 ] |
|
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|