Teraz jest środa, 14 listopada 2018, 01:06




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 Podłączenie telewizora do komputera 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 11 stycznia 2005, 18:38
Posty: 3
Post Podłączenie telewizora do komputera
Witam!
Mam kłopot z połączeniem telewizora LG RE-21FB30 RX (eurozłącze, audio-video ) do komputera (plyta główna MSI KT6 Delta -ATX MS-6590 v2.X, wyjscie s-video; karta graficzna Radeon 9200, XP pro.).
Nie mogę dostosować rozmiaru obrazu na ekranie telewizora (jest zbyt duzy- tak jakby się nie miescił na ekranie). Kolory też są powiedzmy nienaturalne, a obraz niezbyt ostry. Podłączam niedrogim kablem z jednej strony zakończonym eurozłączem, z drudiej s-video.

Opis telewizora na stronce:
http://www.agdrtv.com/telewizory/lg_re_21_fb_30_rx.php

Czy problem z kartą. płytą, telewizorem, kablem, sterownikami...?
Może ktoż miał podobny problem?
Z góry dziękuję za zainteresowanie i odpowiedź.


wtorek, 11 stycznia 2005, 21:20
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: sobota, 4 grudnia 2004, 20:27
Posty: 57
Post 
Po pierwsze musisz zmniejszyć rozdzielczść albo na monitoże lub na wyjściu z karty telewizor obsługuje maksymalnie 800x600 chyba żę posiadasz plazmowy.
Co do jakoci to to zawsze bdzie odbiegał i to sporo od obrazu wyswietlanego namonitoze.


sobota, 5 lutego 2005, 16:14
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 2 listopada 2003, 20:32
Posty: 156
Lokalizacja: Kaczyce
Post ALbo VIVO
Aby mieć obraz wysokiej jakości trzeba mieć kartę graficzną z wyjściem VIVO. Zastosowany tam układ TV daje o niebo lepszy obraz niż zintegrowany kodek na GPU. Wiem to, bo miałem starą kartę GF4MX460 VIVO, a teraz mam GF6800 bez VIVO i obraz jest o wiele gorszy. Jest zbyt rozmyty i przejaskrawiony. Jedyne co można zrobić to próbować podregulować go w ustawieniach karty graficznej. Mnie się udało poprzez obnizenie parametru gamma w zakładce regulacja kolorów. Nie wiem, jak jest w kartach Radeon, ale pewnie też jest podobna regulacja. Kabel tu nie wiele zmieni. Liczy się jaki układ jest zastosowany na karcie graficznej.

_________________
Pozdrawiam

dnc



Mój sprzęt:
Kamera: JVC GR-DV700E
Grafika: Gainward PP2100LE TV/DVI
Obróbka video:Pinnacle Studio 9.1 PL
Kontakt: GG: 4926855
Obrazek


środa, 9 marca 2005, 11:57
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Własnie -chciałem zapytać jaka karta najlepsza do wyswietlania na plazmach 16:9 tak , aby obraz był na plazmie (kilku plazmach) ,a interface obsługi widoczny tylko na monitorze. Ktos ma jakies doświadczenie tej kwestii?


środa, 9 marca 2005, 12:38
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 10 września 2004, 12:32
Posty: 124
Post 
Też podłączałem kompa do mojego TV panoramicznego. Mam VIVO, ale obraz jest tak jak mówicie niewyraźny. Ale to dlatego, że tv-out służy tylko do oglądania filmów odtwarzanych na kompie (ew. gier). Telewizor jest tutaj tylko odbiornikiem sygnału, który zapodaje komp.

_________________
Zapraszam na stronę http://www.kamerman.prv.pl


środa, 9 marca 2005, 15:52
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL