Teraz jest sobota, 21 lipca 2018, 04:21




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 15 ] 
 Jaki LCD z tunerem tv? 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 10 stycznia 2004, 13:17
Posty: 6
Post Jaki LCD z tunerem tv?
Czy ma ktoś doświadczenie w użytkowaniu monitora LCD z wbudowanym tunerem tv?
Byłbym wdzięczny za jakieś sugestie i porady dotyczące zakupu.
Intetesuje mnie 17" lub 19" lecz nie panorama, bo tą to mam za oknem :)
Dzięki za wskazówki.


środa, 4 maja 2005, 15:14
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 16 lutego 2005, 21:29
Posty: 930
Lokalizacja: olsztyn
Post 
Dobre określenie z tą panaramą .
Ile kasy chcesz przeznaczyć ?
Czy nie lepiej kupić telewizor LCD z wejściem do komputera - znacznie lepsze efekty w odbiorze telewizji. Ceny ostro zjechały , może więc warto ?


środa, 4 maja 2005, 21:00
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 10 stycznia 2004, 13:17
Posty: 6
Post 
Witam, Szczerze mówiąc, to wogóle tego nie brałem pod uwagę.
Myślę jednak, że telewizor LCD jest (mimo coraz niższych cen) i tak są dużo droższe od monitorów. Zaraz sprawdzę na paru stronach to się dowiem.
Myślę o Samsungu 710MP 17" lub Hyundai'u L17T lub iiYama E430T choć ten ostatni jest trochę droższy :(
Może masz coś innego godnego zainteresowania?


środa, 4 maja 2005, 21:22
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 16 lutego 2005, 21:29
Posty: 930
Lokalizacja: olsztyn
Post 
tv 20 LG jest 1999 w sprzedaży , Samsung troche droższy.
Nie wiem czy to Twój poziom cenowy
pozdrawiam


czwartek, 5 maja 2005, 21:46
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 10 stycznia 2004, 13:17
Posty: 6
Post 
Cześć, dzięki za odpowiedź, jednak trochę za drogi. Poza tym ma to być jednak monitor z funkcją tv.
ps. fajne rzeczy masz w ofercie, może kiedys skorzystam.


piątek, 6 maja 2005, 08:29
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Witam!
Mam podobny problem do Wierzbika5 - muszę kupić monitor, najlepiej 20" i zastanawiam się, czy jest TV LCD, który spełniałby wyśrubowane kryteria dobrego monitora LCD ?
Parametry, które musiałby mieć TV LCD to:
1. czas reakcji matrycy jak najniższy (szybkie monitory mają 8ms)
2. dobre kąty widoczności (na forum PORTALU HDTV kiki twierdził, że nowych TV LCD już problem słabych kątów nie dotyczy - nie wiem, bo nie sprawdzałem)
3. wysoka rozdzielczość (monitory 20" mają natywną rozdziałkę 1600x1200, ale w TV LCD 16:9 chyba nie ma z tym kłopotu?)

Proszę o podpowiedź. A może jest ktoś, kto na codzień używa TV LCD jako monitora komputerowego (głównie szybkie gry FPP)


niedziela, 15 maja 2005, 15:49
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 16 lutego 2005, 21:29
Posty: 930
Lokalizacja: olsztyn
Post 
Doszły jeszcze TV LCD Thomsona - trzy nowe modele. Jasność 550cd/m2 ,kontrast 500:1 , PC Dsub VGA , rozdzielczość SVGA . Ale najlepiej sprawdź sam.
pozdrawiam


poniedziałek, 16 maja 2005, 20:49
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 10 stycznia 2004, 13:17
Posty: 6
Post 
No wreszcie jestem po kłopocie.
Kupiłem tego Samsunga 710MP i jak na razie jestem zadowolony.


środa, 18 maja 2005, 10:40
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 24 lutego 2005, 15:37
Posty: 13
Post 
masz go już blisko miesiąc wiec chce zapytać jak się sprawuje ten monitorek :?: bo nie ukrywam że też jestem na kupnie :wink: i od dłuższego czasu zbieram opinie o LCD


piątek, 10 czerwca 2005, 11:41
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 10 stycznia 2004, 13:17
Posty: 6
Post 
Monitor jest bez zarzutu, funkcja tv także, choć oglądanie tv z odległości podobnej co używanie monitora może trochę zniechęcić, ale też mozna do tego przywyknąć.
Reasumując nie narzekam, a nawet jestem zadowolony :)
Polecam.
Mogę służyć pomocą przy zakupie, ponieważ mam możliwośći kupna nowych sprzętów po cenach hurtowych z polska gwarancją oczywoście i fakturą, bez rzadnej lipy
Napisz co Cię interesuje to dam Ci odpowiedź z ceną (wierzbik5@wp.pl)


wtorek, 14 czerwca 2005, 15:18
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 24 lutego 2005, 15:37
Posty: 13
Post 
OK dzieki za odpowiedz :D wysle maila :wink:


środa, 15 czerwca 2005, 09:46
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 14 września 2005, 10:40
Posty: 2
Post Witam, jestem nowy na forum
Zauważyłem, że kiki jest w temacie. Miałbym do ciebie prośbę, co myślisz o TV LCD 2-3 tyś z wstępnym założeniem aby korzystać z sygnału analogowego (zwykła antena) ? czy ma to sens czy trzeba wchodzić "obowiązkowo" w cyfrę ? Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam

_________________
chess maniac


środa, 14 września 2005, 10:47
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 11 sierpnia 2005, 13:21
Posty: 180
Lokalizacja: Łódź
Post 
Ja użytkuję Samsunga SyncMaster 710MP już od marca tego roku i sprawuje się bardzo dobrze. Najlepiej współpracuje z Cyfrą+, bo obraz jest niemal idealny, nawet oglądając z bliskiej odległości. Niestety sygnał z kablówki jest zaśmiecony zakłóceniami, które "wiernie" odwzorowuje monitor. Szkoda tylko, że ten model nie ma funkcji "obraz w obrazie", bo fajnie by było pracowac na kompie z jednoczesnym podglądem TV. Mogę z czystym sumieniem polecić ten monitorek, chociażby z uwagi na kąty widzenia, jasność, czas reakcji czy wreszcie kontrast lub jego brata 910MP, którego też użytkuję z powodzeniem.


środa, 14 września 2005, 10:59
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 16 lutego 2005, 21:29
Posty: 930
Lokalizacja: olsztyn
Post 
Cyfra w LCD TV - zachowuje się identycznie.
Przy LCD do 2-3 tyś nie warto . Ale jeśli mierzysz ma 4-5 tyś , zdecydowanie warto. Unikniesz domysłów i rozczarowan.
Pozdrawiam


czwartek, 15 września 2005, 01:12
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 14 września 2005, 10:40
Posty: 2
Post 
Serdeczne dzięki

_________________
chess maniac


czwartek, 15 września 2005, 21:11
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 15 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL