Teraz jest sobota, 17 listopada 2018, 04:41




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 połączenie laptop- magnetowid 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 19 sierpnia 2005, 16:28
Posty: 2
Lokalizacja: Warszawa
Post połączenie laptop- magnetowid
Witam
Mam taki problem,jak w temacie a konkretnie czy można bezpiecznie podłączyć przewodem S-vhs laptop z wejściem magnetowidu na tak zwanych czinczach czyli /chyba tak zwane liniowe/ .W związku z tym,że nikt pewnie nie robił takich ewolucji to sam muszę przerobić normalny przewód S-vhs /S vhs zamieniając jedną stronę na czincza ,czy ktoś wie które przewody z wtyczki S-vhs musze podlutować do nowej wtyczki czincz.W sumie chodzi mi w tym wszystkim o wgranie na taśmę fotografii bezpośrednio z komputera.Ale czy to zadziała tak jak myślę?W magnetowidzie mam specjalną funkcję foto album ,ale teoretycznie wg.instrukcji można podłączać aparat cyfrowy lub kamerę, a komputer z wyjściem S-vhs może ktoś wie.?

_________________
Pozdrawiam


niedziela, 28 sierpnia 2005, 21:59
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 1 listopada 2004, 00:52
Posty: 552
Lokalizacja: Warszawa
Post 
Przede wszystkim to w sklepach są przejściówki wszelakiej maści ze wszystkiego na wszystko czyli i z wtyku s-video na chinch też, więc nie widzę sensu przerabiania samemu czegokolwiek, po drugie musisz mieć
magnetowid z wejściem s-video bo inaczej obraz ędzie czarno biały, być może gniazdo euro czyli scart ma podlączone s-video wtedy kup sobie przejściówkę euro z wyjściami chinch video i audio oraz s-video kosztuje 39 zł w Media Markt z tym że z tego co wiem obraz z komputera po takim wyjściu i tak nie jest najwyższych lotów, ale zaznaczam sam tego nie praktykuję bo używam konwertera kamery z fire wire na analog.


niedziela, 28 sierpnia 2005, 23:37
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 19 sierpnia 2005, 16:28
Posty: 2
Lokalizacja: Warszawa
Post 
Witam
No niestety w magnetowidzie brak gniazda S-vhs .Teoretycznie mogę wgrać zdjęcia bezpośrednio z aparatu cyfrowego ,ale to do końca też nie wychodzi bo gdzieś gubi się kolor / przy odtwarzaniu/.

_________________
Pozdrawiam


poniedziałek, 29 sierpnia 2005, 08:12
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 3 listopada 2002, 19:14
Posty: 588
Lokalizacja: mazowieckie
Post 
Tutaj http://www.tkk.fi/Misc/Electronics/circ ... video.html masz jak zrobić przejście z svideo na chinch. :D :wink:


poniedziałek, 29 sierpnia 2005, 08:27
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL