Teraz jest niedziela, 18 listopada 2018, 03:57




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 
 Płaski TV 37 cali - ale jaki? 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 15 września 2005, 12:40
Posty: 2
Post Płaski TV 37 cali - ale jaki?
Witam

Bardzo proszę o poradę jaki mam kupić telewizor.
Najbardziej interesuje mnie LCD 37 cali, ale może jednak plazma.
Myślałem o Philips 37PF9986, ale może jest coś lepszego.
Mam do wydania około 15000.
Odległość do tv mam około 3 m.

Mam Cyfre+, ale czy przy wyborze LCD (aby osiągnąć dobry efekt) muszę mieć odpowiedni tuner. Pytam, bo w sklepie usłyszałem, że te standardowe dostarczane przez Cyfrę i tak przekazują sygnał analogowo i że trzeba kupić taki tuner, który wysyła sygnał cyfrowo a taki jest bardzo drogi (ja się na tym za bardzo nie znam) - tak mówił gościu, który namawiał mnie na plazmę.


czwartek, 15 września 2005, 12:54
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 16 lutego 2005, 21:29
Posty: 930
Lokalizacja: olsztyn
Post 
Jeśli z tej klasy - to sprawdź najnowszy Loewe Spheros dopiero - premiera w Europie. Bedziemy testowac w środę .Ma na wyposaźeniu HDD 80 GB.
Ale rownież plazmę Pioneera 43" XDE - full wypas / 2 x HDMI + DVB
Jakośc zniewalajaca.
Pioneer to plazma NR na świecie.
Tylko super oceny. Wysoka rozdzielczośc - wszystkie zlącza 14.500 zł

Tuner HDTV do telewizji wysokiej rozdzielczości w Promocji kosztuje 999 zł.
pozdrawiam


sobota, 17 września 2005, 03:11
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: poniedziałek, 31 marca 2003, 22:15
Posty: 134
Lokalizacja: Łódź
Post 
Bedziemy to znaczy kto może zdrdzisz tajmnice dla której Firmy pracujesz.Ja rozumię że lato było gorące ale żeby w temacie LCD tak mózg przegżać to ciekawe.


poniedziałek, 19 września 2005, 14:02
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 16 lutego 2005, 21:29
Posty: 930
Lokalizacja: olsztyn
Post 
przegżać - troche się inaczej pisze.
Wysil się bardziej w temacie.

Pojawiły się na rynku 37 " LCD JVC S 60 - w cenie 8499
37 Sharpa Na dniach Ga6 -

Ale Twoja oferta najbardziej cenowo jest zblizona do TV 37 LCD Loewe
i tu masz klika modeli . Łącznie z najnowszym Spherosem
http://www.dsv.com.pl/loewe/index.html
http://www.dsv.com.pl/loewe/index.html
http://www.dsv.com.pl/loewe/index.html
pozdrawiam


czwartek, 22 września 2005, 01:10
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 15 września 2005, 12:40
Posty: 2
Post 
A co myślicie o telewizorze PHILIPS'a 37PF9830/10 - ktoś go już widział i testował - parametry wyglądają chyba dobrze


środa, 28 września 2005, 14:23
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 16 lutego 2005, 21:29
Posty: 930
Lokalizacja: olsztyn
Post 
parametry są rewelacyjne - ale jakość - trochę odstaje. Kilka osób po pokazach odstąpiło od zakupu.
musisz podać warunki , jaki sygnal, odległosć od ekranu, czt hdtv?
jakie srodki na zakup?
jakie masz zlącza w sprzecie?
czy bedziesz inwestował w tuner hd?
pozdrawiam


czwartek, 29 września 2005, 02:53
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 29 września 2005, 10:14
Posty: 2
Lokalizacja: z grodu Gryfa
Post 
Witam,
Od 3 dni jestem posiadaczem Sharpa LC-37P50. Wybrałem go na podstawie opinii w necie oraz wizyt i porównań w sklepach ze sprzętem. Jednak za każdym razem (we wszystkich sklepach) trzeba było prosić sprzedawców aby pod każdy wyświetlacz podpinali dobre źródło sygnału. Instalacje w sklepach nie są kopletnie przystosowane do sprzedaży LCD czy TV plazmowych. Warunki oglądania mam mniej więcej podobne.

Ogólnie jestem zadowolony z zakupu - jest jednak jedno małe "ale". Nie mogę uzyskać dobrego obrazu przesyłając sygnał po RGB. Nie wiem gdzie jest przyczyna... Przy próbie konfiguracji źródła i LCD na sygnał RGB otrzymuję takie wyniki:
http://img160.imageshack.us/img160/4392/sharp12na.jpg
http://img142.imageshack.us/img142/8814/sharp26wd.jpg

Pozdrawiam
gryfusik


czwartek, 29 września 2005, 10:22
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 16 lutego 2005, 21:29
Posty: 930
Lokalizacja: olsztyn
Post 
witam
pierwszy raz coś takiego widzę ale poproszę o opinię serwis centralny .
sprawdź tylko kable- żeby nie było śmiesznie.
Ale jutro sprawdzę.Popsuję tak żeby wyglądał jak Twój.
dam znać
pozdrawiam


piątek, 30 września 2005, 03:00
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 29 września 2005, 10:14
Posty: 2
Lokalizacja: z grodu Gryfa
Post 
Witam,

Sprawdziłem na innym odtawrzaczu DVD (Philips) i jest dokładnie to samo, a nawet jeszcze gorzej, ponieważ tam nie można zmienić typu sygnału. W związku z tym obraz cały czas jest taki na moim DVD gdy puszczam RGB. Na 99,99% jestem przekonany, iż wyświetlacz jest nie całkiem sprawny (urządzenia połączone były kablem SCART Prifigold by Bandrige). Napisałem wczoraj maila do serwisu ale odpowiedzi jeszcze nie uzyskałem.

Pozdrawiam
Gryfusik


piątek, 30 września 2005, 08:06
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL