Teraz jest poniedziałek, 23 lipca 2018, 15:30




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 z komputera (dvd) na magnetowid (VHS) 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: sobota, 5 kwietnia 2003, 13:22
Posty: 28
Post z komputera (dvd) na magnetowid (VHS)
Jak przegrać płytę dvd (mam w komputerze dvd wbudowane tylko)
na magnetowid? Czy są jakieś złącza potrzebne? Jakie?

prosze o pomoc


piątek, 23 grudnia 2005, 17:26
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: czwartek, 22 czerwca 2006, 13:42
Posty: 73
Post 
Musisz mieć w komputerze wyjście TV OUT. Będzie to albo gniazdo S-video albo cinch.


niedziela, 25 czerwca 2006, 18:14
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 lipca 2004, 22:55
Posty: 3232
Post 
z tym, że to już nie ta sama jakość...

_________________
Obrazek
GG: 2491715 peaceant(at)wp.pl


niedziela, 25 czerwca 2006, 18:52
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: sobota, 25 maja 2002, 01:03
Posty: 510
Lokalizacja: Hajnówka
Post 
Pablo 1964 - Ty chyba strasznie się nudzisz, bo jaki jest sens udzielania porad po upływie przeszło pół roku.


niedziela, 25 czerwca 2006, 22:09
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: czwartek, 22 czerwca 2006, 13:42
Posty: 73
Post 
Sorry, nie zauważyłem. Zauważyłem tylko post bez odpowiedzi.

[ Dodano: Pon Cze 26, 2006 9:48 pm ]
GrassHoppeR napisał(a):
z tym, że to już nie ta sama jakość...

A widzisz jakiś sposób na zachowanie jakości przy przegraniu z DVD na VHS? ;-)


niedziela, 25 czerwca 2006, 22:30
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 24 maja 2006, 07:42
Posty: 84
Lokalizacja: podkarpackie
Post 
No właśnie, podtrzymam ten wątek. Czy jest możliwość przegrania płyty dvd ze stacjonarnego odtwarzacza na magnetowid. Wiem że jest taka możliwość w urządzeniach typu combo, natomiast nie wiem jak to jest z osobnymi urządzeniami. Znawców tego tematu proszę o odpowiedź.
Pozdrawiam, Robert

_________________
NV GS400 + DODATKI
Nikon D40, SONY F-717


czwartek, 20 lipca 2006, 07:56
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 lipca 2004, 22:55
Posty: 3232
Post 
nie trzeba być znawcą... :roll:
wyjście sygnału z dvd (to co podłączasz do telewizora) podłączasz pod wejście magnetowidu i dopiero magnetowid po tv. na magnetowidzie ustawiasz wejście sygnału z dvd i nagrywasz.

pozdrawiam

_________________
Obrazek
GG: 2491715 peaceant(at)wp.pl


czwartek, 20 lipca 2006, 11:03
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 28 listopada 2004, 11:51
Posty: 1053
Lokalizacja: WADOWICE
Post 
Dokładnie panie Grasss... Można w tym celu użyć zwykłego eurozłącza. Jeden warunek płyta nie może być kodowana :wink:

_________________
Z życiem, jak ze sztuką w teatrze: ważne, nie jak długo trwa, ale jak jest zagrana

http://www.tokksa.pl
http://www.tokksa.pl/wild.php
http://www.facebook.com/pages/Tokksa/14 ... 140?v=wall

http://vimeo.com/tokksa
http://vimeo.com/tokksawild/videos


czwartek, 20 lipca 2006, 11:26
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 20 lipca 2006, 12:01
Posty: 4
Post 
ale on mówil, że ma tylko w komputerze DVD..


czwartek, 20 lipca 2006, 12:12
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 lipca 2004, 22:55
Posty: 3232
Post 
kubol123 napisał(a):
ale on mówil, że ma tylko w komputerze DVD..

Roberto1 napisał(a):
Czy jest możliwość przegrania płyty dvd ze stacjonarnego odtwarzacza na magnetowid.

_________________
Obrazek
GG: 2491715 peaceant(at)wp.pl


czwartek, 20 lipca 2006, 13:25
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 24 maja 2006, 07:42
Posty: 84
Lokalizacja: podkarpackie
Post 
Grass... czyli trzeba jakoś specjalnie magnetowid ustawić?? Bo słyszałem że przy zwykłym kopiowaniu jest rozstrojony dźwięk i obraz. Dodam że mam stary magnetowid z wejściem chinhe i nie mam żadnych możliwościu ustawień wejścia sygnału dvd.

_________________
NV GS400 + DODATKI
Nikon D40, SONY F-717


czwartek, 20 lipca 2006, 13:44
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 28 listopada 2004, 11:51
Posty: 1053
Lokalizacja: WADOWICE
Post 
nie jestem grass ale odpowiem. Jeśli twój magnetowid jest na tyle sprawny żeby dobrze nagrywać, to nie ma żadnego znaczenia ustawiane sygnału zarówno audio jak i video. Po prostu podpinasz magnetowid do odtwarzacza DVD przy pomocy chinch, ustawiasz go na żądany kanał, wciskasz rec i wio

A poza tym spróbuj to sam się przekonasz o jakości nagrania. Nikt tutaj nie będzie strzelał ani przekonywał, że nagranie będzie w 100% poprawne, tym bardziej, że masz stary magnetowid.

_________________
Z życiem, jak ze sztuką w teatrze: ważne, nie jak długo trwa, ale jak jest zagrana

http://www.tokksa.pl
http://www.tokksa.pl/wild.php
http://www.facebook.com/pages/Tokksa/14 ... 140?v=wall

http://vimeo.com/tokksa
http://vimeo.com/tokksawild/videos


czwartek, 20 lipca 2006, 14:09
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 24 maja 2006, 07:42
Posty: 84
Lokalizacja: podkarpackie
Post 
Tzn ja nie moge spróbować takiego nagrywania, bo właśnie przymierzam się kupić jakieś dvd i chcę zasięgnąć opini. Nie wiem czy kupić combo czy osobno dvd i magnetowid. najbardziej mnie interesuje combo dvd divx i vhs tylko słyszałem że podobno te modele nie są jeszcze w zupełności dopracowane. Chyba że się mylę. Jak ktoś miał już z tym do czynienia to proszę o opinie.

_________________
NV GS400 + DODATKI
Nikon D40, SONY F-717


czwartek, 20 lipca 2006, 14:26
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Jak będziesz kupował combo to zwróć uwagę czy nagrywa w obie strony, te tańsze tego nie potrafią - a może się sprzydać. Wejście Fire Wire w combo to tez dobra rzecz.


czwartek, 20 lipca 2006, 22:27
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: czwartek, 22 czerwca 2006, 13:42
Posty: 73
Post 
A wracając do tematu - jeżeli płyta jest zabezpieczona przed kopiowaniem to na combo też się skopiować nie da.


poniedziałek, 24 lipca 2006, 15:30
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL