Teraz jest czwartek, 19 lipca 2018, 02:28




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1 ] 
 POMOCY!Video,LG,LV2798,nagrywa nieodtwarza 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 27 grudnia 2005, 19:21
Posty: 1
Post POMOCY!Video,LG,LV2798,nagrywa nieodtwarza
Witajcie !!!

Mam bardzo dziwny problem z video, który najlepiej zobaczyć by do końca zrozumieć o co mi chodzi.Niestety w okolicy nie mam fachowców,a ci co się tylko troszke znają twierdzo że jemu ( video)odbiło, bo nie umieją tego wytłumaczyć. Postaram się mój problem jak najdokładniej opisać. No to zaczynam zabawe :) :

Moje video ma możliwość nagrywania w trzech trybach :
-SP-standardowe,czyli jak kaseta 180 to tyle samo minut można nagrac
-LP-czyli na kasecie typu E-180 można nagrać do 360 minut nagrania,to się zwie tryp długogrający i jest bardzo przydatny :)
-IP-w tym trybie video kontroluje kiedy się kończy kaseta i gdy taśmy jest już malutko to tak ściaśnia żeby nastawiony wcześniej np. film nagrał się w calości

No i ja mam problem z trybami SP i LP

Od dłuższego czasu nagrywam tylko w trybie LP ( nagrywam i odtwarzam w tym trybie), a gdy chce nagrać w trybie normalnym to owszem nagra ale nie moge oglądnąć ponieważ pokazuje mi sie biały ekran i "Signal=0".
Może bym to jakoś przeżyła, ale mam pełno starych kaset, a raczek nagrywanych w normalnym trybie(trybie SP) i ich też nie odtwarza. Najzabawniejsze jest to że to co nagram moim LG i na nim nieodtworze, to odtworze na bardzo starym odtwarzaczu,co (moim zdaniem) nie jest logiczne bo działać bardziej powinien nowszy sprzęt. Po za tym znajomi,którzy mają to nagrywanie w trybie LP twierdzą, że właśnie ten tryb bardziej powinnien się zepsuć,bo nagrywanie w LP ( jak pisze nawet w instrukcji video) daje gorszy dźwięk i obraz - u mnie wręcz przeciwnie.W LP nagrywa i odtwarza pięknie - i niestety tylko w tym trybie.
Podejrzewam że to video psuło się już długo. Już na początku w oglądaniu w SP były problemy ( taki śnieżek maleńki który był potem coraz większy aż nic nie było widac - i to nie przez brudną głowice bo był w serwisie ze dwa razy i Panowie stwierdzili że głowica była czysta).

Podsumowując moje video nagrywa dobrze, ale odtwarza tylko rzeczy nagrane w LP.

AHA. Mała poprawka - dźwięk jak najbardziej jest - obrazu nie ma a zamiast niego jest biały ekran i napis "Signal=0"

Mam nadzieje że dokładnie opisałam swój problem. :)

Czy ktoś wie dlaczego tak się dzieje z moim video i czy można to jakoś naprawić ? Z góry dziękuję za pomoc :)

Bardzo Proszę o Pomoc

Życze Miłego Dnia :
Earrah :)


wtorek, 27 grudnia 2005, 19:26
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL