Teraz jest niedziela, 18 listopada 2018, 08:18




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 HD ready , czy nie HD ready? 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 9 stycznia 2006, 15:15
Posty: 5
Post HD ready , czy nie HD ready?
Mam pytanko, mianowicie na niektórych telewizorach lcd pisze HD Ready, a na niektórych nic nie pisze, chociaż jedne jak i drugie mają martyce o rozdzielczości odpowiadającej 720 czyli HD.

O co więc chodzi, czy telewizor który nie ma napisu HD Ready nie będzie odbierał formatu HD , mimo tego że ma odpowiedniej rozdzielczości matryce np. 1366x768.

dzieki za odpowiedź


poniedziałek, 9 stycznia 2006, 16:06
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 16 lutego 2005, 21:29
Posty: 930
Lokalizacja: olsztyn
Post 
witam
różnice między takimi dwoma ekranami- polega na tym ,że HD ready ma złacze cyfrowe a ekran 1366 ale ze złaczem analogowym - nie moze sobie przypisywać HD ready.
Oczywiscie też odbiera HDTV - po komponencie. Jakość rewelacja.
pozdrawiam


wtorek, 10 stycznia 2006, 11:38
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 9 stycznia 2006, 15:15
Posty: 5
Post 
Zaraz, nie tak szybko, a jak za parę lat w naszym moherowych kraiku wejdzie standard HD REady to czy ja będe mógł zobaczyć facjatę ojca dyrektora w wysokiej rozdzielczości na telewizorze LCD który ma tylko wejścia analogowe?


wtorek, 10 stycznia 2006, 22:40
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 16 lutego 2005, 21:29
Posty: 930
Lokalizacja: olsztyn
Post 
witam
sprawdź porównanie różnych rodzajów złącz
otwórz w oknach obok siebie
i decyduj czy warto

http://hdtv. com. pl/index.php?module=CMpro&func=viewpage&pageid=30

Swojego ulubionego Ojca - bedziesz ogladał na pewno na HDTV.
a różnice - odpowiedz
pozdrawiam


czwartek, 12 stycznia 2006, 04:19
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 9 stycznia 2006, 15:15
Posty: 5
Post 
Ale niestety linki do tych stron których podałeś Kiki niewyświetlają się.


czwartek, 12 stycznia 2006, 11:20
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 16 lutego 2005, 21:29
Posty: 930
Lokalizacja: olsztyn
Post 
witam
wyświetlają się tylko je złącz tam gdzie są przerwy.
pozdrawiam


piątek, 13 stycznia 2006, 01:05
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL