Teraz jest czwartek, 19 lipca 2018, 11:25




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
 jak zgrac film z kamery cyfrowej na magnetowid 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 20 lutego 2003, 19:19
Posty: 11
Lokalizacja: Szczecin
Post jak zgrac film z kamery cyfrowej na magnetowid
witajcie ja juz nic nie wiem
mam magnetowid sanyo i on ma wejscie jeden chinch audio i jeden chinch wideo
natomiast wyjscie z mojej kamery cyfrowej panasonic nv-ds12eg to s-video i mały jack (na trzy chinche) audio
jak to pogodzic?
jaki kabel powinienem miec

w telewizorze mam wejscie s-video i 2 chinche audio z kamerki ładnie wszystko wyświetla
jak to przeniesc na magnetowid?

_________________
schachcior


poniedziałek, 3 marca 2003, 18:20
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 30 stycznia 2003, 15:14
Posty: 336
Post Re: jak zgrac film z kamery cyfrowej na magnetowid
Czy twoja kamerka nie ma wyjscia chinch????Być może masz specjalny kabel który po jednej stronie ma złącze S-Video a po drugiej Chinch,jeśłi nie to musisz się w niego zaopatrzyć ale to dziwne ze twoja kamerka nie ma takiego wyjścia.

schachcior napisał(a):
natomiast wyjscie z mojej kamery cyfrowej panasonic nv-ds12eg to s-video i mały jack (na trzy chinche) audio
jak to pogodzic?


CO to znaczy mały jack na trzy chincze audio???!!!!???Jesli masz 3 wyjścia chincz najprawdopodobniej 2 z nich służa do przesyłąnia sygnału audio(lewy i prawy kanał) natomiast ten trzeci służy do przesyłania obrazu.Studiowałęś wogule instrukcję kamery,tam zawsze wszystko jest łopatooginie wytłumaczone.


poniedziałek, 3 marca 2003, 19:34
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 20 lutego 2003, 19:19
Posty: 11
Lokalizacja: Szczecin
Post ok jeszcze raz
ok jeszcze raz
moja kamerka ma dwa analogowe wyjscia
s-video - to wszyscy wiedza co to jest no i
av- out (mały jack)
w komplecie z kamera mialem dwa kable
s-video - s-video no i
tan mały jack (z tzrzema kreskami) ktory rozchodzi sie na 3 chinche

moje wideo ma wejscie tylko w postaci 2 chinchow

jak sobie z tym poradzic? musze kupic jakis specjelny kabel?
a moze moge przez telewizor jakos?
telewizor mam polaczony z wideo za pomoca kabla euro (tv) na wejscie wideo (2 chinche)
natomiast w telewizorze mam wszystkie potrzebne wejscia przez ktore moge podlaczyc kamere tzn s-video i 3 chinche
tylko nie wiem jak to rozwiazac

instrukcji nie moge przestudiowac bo kamere kupilem w niemczech i jest w nieludzkich jezykach a ja tylko po polsku i angielsku :(

pomozcie schachcior

_________________
schachcior


poniedziałek, 3 marca 2003, 22:47
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 30 stycznia 2003, 15:14
Posty: 336
Post 
1)Masz av-out - jak ten skrut wskazuje audio-video out.
Te 3 chinche to po prostu lewy kanał audio,prawy oraz obraz.
Poprostu jeden z nich przenosi informację o obrazie.
Zrób to metoda prób i błędów (najlepiej jak byś odszukał w instrukcji który
kabel to audio a który video.Przecież w instrukcji powinny być rysunki jak podączyć
kamere do jakiegoś urządzenia.Sprubuj to rozszyfrować.
A jeśli ci się nie uda to podłąćz jednego chincha na wejście w telewizorze,
puść jakiś materiał z kamery i zobacz czy obraz się jest na ekranie,jeśłi nie ma to podłąćz drugi , jeśli nie ma to ten trzeci jest video.Nie powinno to chyba uszkodzić TV jelsi na wejści wideo podłączysz audio.

Pozatym tu się jakoś nieścizłości wkradają w pierwszym poście piszesz:
"w telewizorze mam wejscie s-video i 2 chinche audio z kamerki "

Natomiast w drugim:
"w telewizorze mam wszystkie potrzebne wejscia przez ktore moge podlaczyc kamere tzn s-video i 3 chinche "

To w ciągu jednego dnia wyrusł ci chinch w tv??:)

Sprubuj jeszcze tak,że podłąćz do TV kamere tak żebyś mial obraz na ekranie i włąćz magnetowid na nagrywanie (ustaw w magnetowidzie ten kanał pod który podączyłęś kamere)
No to tyle powinno działąc zarówno pierwsze rozwiązanie jak i drugie.Twoja kamera wszystko ma tylko o tym nie wiesz!!!
Pozdrawiam , czekam na wyniki .


wtorek, 4 marca 2003, 10:55
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Magnetowid jest monofoniczny i jeśli chcesz podłaczyć kamere do magnetowidu to jeden chinch od kabelka z kamery musi zostać niepodłączony.
Telewizor natomiast jest prawdopodobnie stereo i dlatego możesz podłaczyć kamere za pomocą tego kabelka z "trzema kreskami". Jak Leon słusznie zauwazył w TV urodziło sie wg. twojego opisu w ciągu paru godzin jedno wejscie typu chinch!!! Zakładam wiec ze skoro tak to TV jest stereo.
Te trzy kreski w kablu od kamery to dwa kanały audio (czerwony i biały) oraz sygnał wideo (zółty). Sygnał wideo lepiej jest jednak z kamery do TV doprowadzić za pomocą kabelka S-Video.
Podłaczająć kamere bezpośrednio do TV nie masz mozliwości nagrywania.

Zresztą podłaczaj wszystko kolorami, czerwony do czerwonego, zółty do zóltego, biały do białego i bedzie OK.

jakby co jestem na GG: 83869


wtorek, 4 marca 2003, 11:33
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 20 lutego 2003, 19:19
Posty: 11
Lokalizacja: Szczecin
Post dzieki
dzieki wszystkim za pomoc i zaangazowanie
w koncu sie udało metoda prob i bledow zrobilem to o czym wy wiedzieliscie od dawna :)
polaczylem moja kamerke za pomoca wyjscia av-out (ten mały jack)
za pomoca kabelka dolaczonego do kamerki z moim video w ten sposob ze jednego z kanalow dzwiekowych po prostu nie podlaczylem :) (jeden chinch wisial luzno)
a problemy mialem dlatego ze na poczatku zrobilem tak od razu ale kabelek ktory zostawilem luzno byl kabelkiem do obrazu i zajelo mi troche aby do tego wrocic i jeszcze raz poprobowac.

jeszcze raz dzieki :)

_________________
schachcior


wtorek, 4 marca 2003, 16:07
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Ojoj,no ale ciesze się że jakoś sie udało uffffff.


wtorek, 4 marca 2003, 16:29
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
sprytnie no no no spece hihihi.
sorki ale usmialem sie troszke
pozdrowienia i nie badzcie na mnie zli


poniedziałek, 29 września 2003, 00:25
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL