Teraz jest poniedziałek, 16 lipca 2018, 18:47




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 
 Plasma a kominek? 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Plasma a kominek?
Witam. Mam pytanie odnośnie sprawy powieszenia plasmy w niedalekiej odległości od kominka.Około 2m. Czy kurz i temperatura w okresie zimowym pozwalają na takie sąsiedztwo?


sobota, 15 kwietnia 2006, 11:56
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 13 maja 2005, 10:49
Posty: 336
Lokalizacja: Kraków
Post 
Widok kominka psuć jakąś tam plazmą!
Eeee :lol:

Pozdrawiam

_________________
NV-GS75; FS Amilo Pro V7010; UVS 8.0


sobota, 15 kwietnia 2006, 19:46
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
A może jakaś poważniejsza odpowiedz?


sobota, 15 kwietnia 2006, 21:51
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: środa, 16 listopada 2005, 06:24
Posty: 127
Post 
Może w instrukcji obsługi będzie coś na temat umieszczania w pobliżu źródeł ciepła - ale myślę że 2m to wystarczająco duża odległość a jeżeli kominek ma zamknięte palenisko (z szybą) to kurz też nie powinien być problemem. A tak wogóle to zgadzam się z czto że plazma umieszczona w pobliżu kominka wpływa niekorzystnie na efekty wizualne generowane przez kominek ;).


sobota, 15 kwietnia 2006, 22:17
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 18 stycznia 2004, 13:04
Posty: 822
Post 
Kurz jak to kurz... Co do temperatury to łatwo sprawdzić: wystarczy umieścić termometr w pobliżu plazmy i obserwować temperaturę. Z instrukcji należy odczytać zakres bezpiecznych temperatur dla sprzętu i problem z głowy.
Estetyka ? Pasuje jak Lepper na premiera ale to już kwestia gustu...
Pozdrawiam


niedziela, 16 kwietnia 2006, 20:01
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 25 grudnia 2005, 14:58
Posty: 98
Lokalizacja: Tarnów
Post 
Mn1s1ek napisał(a):
Pasuje jak Lepper na premiera...

dobre hehhehe 8O :lol: :D

_________________
Pozdrawiam
Witek Knapik


niedziela, 16 kwietnia 2006, 20:32
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Może zle napisałem KOMINEK.Ale niechciałem gmatwać sprawy takimi detalami.bardziej chodziło właśnie o kurz i temp. Ale ja mam tzw KOZĘ.Jest to piec w nowoczesnym stylu.Srebrny,panoramiczna szyba itp. A koledzy uwzięli się czy będzie jedno z drugim pasowało czy nie. Temperatura jest spora ,muszę sprawdzić dokładnie jak Kolega wyżej doradził.Zainstalowany mam też mieszacz powietrza tak,że ruch powietrza jest ciągły.No i kurzu też niestety nie da się uniknąć podczas usuwania popiołu.


niedziela, 16 kwietnia 2006, 21:45
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 25 grudnia 2005, 15:55
Posty: 211
Lokalizacja: waw
Post 
Po dlugiej zimie an mojej scianie nad grzejnikiem pozostala brzydka czarna smuga, tam gdzie konwekcja tam i ruchy nie tylko powietrza ale i kurzu i osobiscie obawialbym sie wieszania sprzetu za pare tysiakow nad koza :D Wiec uzasadnione jest pytanie jak najbardziej :D Hmmm moze by powiesic bialy karton w miejscu gdzie wisiec/stac powinien TV i zobaczyc po jakims czasie czy jest czysty, czy nie ma na nim smug. JA jednak albo poszukalbym innej sciany, albo zadzwonilbym do serwisu, w ktorym i tak powiedza ze nie daja gwarancji :D


poniedziałek, 17 kwietnia 2006, 07:26
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 16 lutego 2005, 21:29
Posty: 930
Lokalizacja: olsztyn
Post 
witam
tu znajdziesz troche informacji
http://www.hdtv.com.pl/forum/showthread ... ma+kominek


środa, 26 kwietnia 2006, 22:38
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL