Teraz jest wtorek, 13 listopada 2018, 00:40




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 Magnetowid i jego problem z nagrywaniem 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 26 sierpnia 2006, 15:32
Posty: 10
Post Magnetowid i jego problem z nagrywaniem
Mam w domu telewizje kablową sieci Multimedia. Kablówka jest podłączona przez magnetowid, w magnetowidzie zaprogramowane są kanały do nagrywania. Wszystkie kanały telewizyjne nagrywają się bez problemu!!! oprócz POLSATU !!! Gdy włącze nagrywanie na TV POLSAT obraz jest OK ale zamiast dziwięku nagrywa się jeden wielki szum !! Co to może być??


wtorek, 5 września 2006, 19:49
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 20 września 2005, 15:01
Posty: 629
Post 
Dźwięk może być zakodowany a tuner w magnetowidzie może nie mieć obsługi rozkodowania dźwięku nadawanego przez POLSAT.

_________________
AMD64/3000, Gigabyte KN8-Ultra9,1,5GB RAM, 2*200GB SEGATE, GF6600GT/128, Pionieer 111DBK 1.23, Chieftec 420W, WIN XP SP2, PS10+ 10.6 -700USB, UPGRADE AVID LIQUID 7 -SP2, NV-GS250


wtorek, 5 września 2006, 21:38
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 26 sierpnia 2006, 15:32
Posty: 10
Post 
Może i tak jest z tym kodowanym dźwiękiem. Mój magnetowid to GRUNDIG GV 7300 i moze faktycznie tego nie odkodować. Czy jest na to jakas rada ? Da się to jakoś "odkodować", żeby mój sprzęt nagrywał POLSAT.


środa, 6 września 2006, 15:38
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 20 września 2005, 15:01
Posty: 629
Post 
Nie wiem na pociechę napisze że w mojej kablówce jak jest Poslat sport to głosu nie mam :(.

_________________
AMD64/3000, Gigabyte KN8-Ultra9,1,5GB RAM, 2*200GB SEGATE, GF6600GT/128, Pionieer 111DBK 1.23, Chieftec 420W, WIN XP SP2, PS10+ 10.6 -700USB, UPGRADE AVID LIQUID 7 -SP2, NV-GS250


środa, 6 września 2006, 23:23
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 17 lipca 2005, 12:04
Posty: 549
Lokalizacja: Kraków
Post 
O jakim kodowaniu mowicie? Kablowki maja to do siebie, ze parametry niektorych kanalow moga odbiegac od standardu. Jesli programowales stacje na magnetowidzie automatycznie to faktycznie zdarza sie ze magnetowid nie rozpozna dobrze standardu dzwieku. Teraz poczytaj dobrze instrukcje jak zmienic manualnie standard odbieranej fonii dla tego kanalu na ktorym masz problemy. Jesli masz BG to zmien na DK. Jesli DK to zmien na BG. W Polsce obowiazuje DK ale na swiecie rozpowszechniony jest BG. W kablowkach to roznie bywa, zwlascza tych malych.


czwartek, 7 września 2006, 09:09
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL