Teraz jest środa, 18 lipca 2018, 10:46




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ] 
 nagrywarka stacjonarna 
Autor Wiadomość
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: niedziela, 11 czerwca 2006, 12:46
Posty: 133
Post nagrywarka stacjonarna
Witam.Chciałbym się od was dowiedziec ,czy wam też nagrywarka stacjonarna(panasonic DMR ES10,lub inna) nagrywa taki pasek na dole ekranu(jakby załamanie obrazu).Jest to widoczne przy oglądaniu materiału w kompie,a w tv jest ok.Jaka nagrywarkę panasonica kupić żeby nie robiła tego paska?
Mam jeszcze pytanie:jaka nagrywarka posiada polskie znaki do opisu menu?
pzdr.Robert.
ps.Nagrywam kablem SVHS z kamery dv.


piątek, 7 grudnia 2007, 22:42
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 29 lipca 2004, 21:33
Posty: 932
Lokalizacja: Poznań
Post 
rec napisał(a):
Nagrywam kablem SVHS z kamery dv.

Czyli nagrywarka rozpoznaje Ci ten sygnał jako analogowy tak jak bys to nagrywał ze zwykłego magnetowidu VHS. Musiał byś podlaczyc kamerę do nagrywarki przez złącze DV (o ile ono jest)wtedy nie będziesz miał na dole tego paska.
Co do samego paska na dole to jest to normalna rzecz. Nie są to zadne zakłócenia tylko tzw. informacja o obrazie. Na komputerze jest to widoczne ponieważ komputer pokazuje pełna klatke Pal a telewizor obcina trochę brzegi i dlatego nie jest to widoczne.

Pozdrawiam

_________________
Intel Core2 QUAD Q9550, Gigabyte GA-EP45T-DS3R, Ram 8GB Corsair DDR3 1333MHz, Nvidia GForce 9800 GT, Windows 7 Pro 64bit, APP CS6.
_______________________
http://www.mmstudio.net.pl
http://www.facebook.com/produkcjafilmowa


piątek, 7 grudnia 2007, 23:57
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: niedziela, 11 czerwca 2006, 12:46
Posty: 133
Post 
mmstudio napisał(a):
rec napisał(a):
Nagrywam kablem SVHS z kamery dv.

Czyli nagrywarka rozpoznaje Ci ten sygnał jako analogowy tak jak bys to nagrywał ze zwykłego magnetowidu VHS. Musiał byś podlaczyc kamerę do nagrywarki przez złącze DV (o ile ono jest)wtedy nie będziesz miał na dole tego paska.
Co do samego paska na dole to jest to normalna rzecz. Nie są to zadne zakłócenia tylko tzw. informacja o obrazie. Na komputerze jest to widoczne ponieważ komputer pokazuje pełna klatke Pal a telewizor obcina trochę brzegi i dlatego nie jest to widoczne.

Pozdrawiam


Dziekuję za odpowiedź.Tak właśnie myślałem,ze to przez ten SVHS.Pzdr..


sobota, 8 grudnia 2007, 12:51
Zobacz profil
Nowy
Nowy
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 19 października 2008, 13:12
Posty: 13
Post Re: nagrywarka stacjonarna
Słuchajcie potrzebuje pomocy... mianowicie szukam takiego urzadzenia które po podlaczeniu do mini kamerki bezprzewodowej bedzie zbierac sygnał który potem bedzie mozna odtworzyc na komputerze... mam nadzieje ze wiecie o czym mówie. Potrzebuje takiego czegos poniewaz kamerka ma zasiag do 100m a chciałbym nosic kamerke przy sobie i zbierac sygnał... jest takie urzadzenie?? jak tak to jak sie nazywa????.... POMOOCY!!!!

_________________
Przyjazń między kobietą a mężczyzną, to nic innego jak profesionalna znajomość...


niedziela, 19 października 2008, 13:26
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 kwietnia 2007, 23:33
Posty: 1690
Lokalizacja: Tarnów
Post Re: nagrywarka stacjonarna
masz na mysli odbiornik bezprzewodowy? :D

_________________
Retail OSX 10.6.5
Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz
GA-EP35-DS3
4GB RAM 800Mhz
GF8600GT 256 MB VRAM


niedziela, 19 października 2008, 19:35
Zobacz profil
Nowy
Nowy
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 19 października 2008, 13:12
Posty: 13
Post Re: nagrywarka stacjonarna
Dokładnie chodzi mi o odbiornik tylko zeby on zapisywał... Bo generalnie w zestawie z kamerka jest odbiornik tylko, ze jego sie podłącza do np. TV i On nie zapisuje ...

_________________
Przyjazń między kobietą a mężczyzną, to nic innego jak profesionalna znajomość...


niedziela, 19 października 2008, 20:06
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 kwietnia 2007, 23:33
Posty: 1690
Lokalizacja: Tarnów
Post Re: nagrywarka stacjonarna
to kup se jakiś tuner tv jeśli chcesz od razu na kompa, ew. nagrywarke DVD stacjonarną i bedziesz miał możliwość od razu na płytke

_________________
Retail OSX 10.6.5
Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz
GA-EP35-DS3
4GB RAM 800Mhz
GF8600GT 256 MB VRAM


niedziela, 19 października 2008, 20:13
Zobacz profil
Nowy
Nowy
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 19 października 2008, 13:12
Posty: 13
Post Re: nagrywarka stacjonarna
Chodzi mi o to, zeby np na meczu gdzie nie wolno wniesc kamery cyfrowej a taka mała mioi kamerka to nikt nie zauwazy... To musi byc takie urzadzenie które sobie bedzie lezało w plecaku i zbierało sygnał na jakis dysk a potem sobie to przeleje na kompa czy co kolwiek innego to juz jest najmniej wazne...

_________________
Przyjazń między kobietą a mężczyzną, to nic innego jak profesionalna znajomość...


niedziela, 19 października 2008, 20:30
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 kwietnia 2007, 23:33
Posty: 1690
Lokalizacja: Tarnów
Post Re: nagrywarka stacjonarna
ale Ty kombinujesz.... to nie lepiej juz kupić normalna kamere z hdd?

_________________
Retail OSX 10.6.5
Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz
GA-EP35-DS3
4GB RAM 800Mhz
GF8600GT 256 MB VRAM


niedziela, 19 października 2008, 21:39
Zobacz profil
Nowy
Nowy
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 19 października 2008, 13:12
Posty: 13
Post Re: nagrywarka stacjonarna
Wiem, ze moze kombinuje... ale musi sie cos znalesc takiego. Chodzi o to, ze ta kamerka która mam to ona ma wymiary 2 na 2 cm... A chyba nie ma tak małej kamerki z dyskiem :(

_________________
Przyjazń między kobietą a mężczyzną, to nic innego jak profesionalna znajomość...


poniedziałek, 20 października 2008, 18:33
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 kwietnia 2007, 23:33
Posty: 1690
Lokalizacja: Tarnów
Post Re: nagrywarka stacjonarna
to podłącz sobie odbiornik do laptopa w samochodzie (karta graf. musi mieć w tym przypadku wejście Composite Video) i zaparkuj blisko stadionu :)

_________________
Retail OSX 10.6.5
Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz
GA-EP35-DS3
4GB RAM 800Mhz
GF8600GT 256 MB VRAM


poniedziałek, 20 października 2008, 21:12
Zobacz profil
Nowy
Nowy
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 19 października 2008, 13:12
Posty: 13
Post Re: nagrywarka stacjonarna
To juz jest ciekawy pomysł... Ale sa miejsca gdzie nie bede mógł miec nawet laptopka w poblizu i co wtedy...?
Wiem, ze mam duzo "ALE" no ale musi byc jakis mały przenony odbiornik z pamiecia... Znacie cos takiego? POMOCYYY!!!

_________________
Przyjazń między kobietą a mężczyzną, to nic innego jak profesionalna znajomość...


poniedziałek, 20 października 2008, 21:39
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 kwietnia 2007, 23:33
Posty: 1690
Lokalizacja: Tarnów
Post Re: nagrywarka stacjonarna
taaa, widziałem na jednym filmie.... tylko nie pamietam jak sie nazywał....

_________________
Retail OSX 10.6.5
Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz
GA-EP35-DS3
4GB RAM 800Mhz
GF8600GT 256 MB VRAM


poniedziałek, 20 października 2008, 22:18
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL