Teraz jest piątek, 16 listopada 2018, 13:56




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 telewizor z usa 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 28 sierpnia 2011, 12:19
Posty: 1
Post telewizor z usa
Witam:) mam pewien mały problem a właściwie mam nadzieje że nie okaże sie problemem. Mianowicie jakiś miesiąc temu dostałem telewizor ze stanów. Jest to telewizor marki Olevia. W Polsce raczej mało znana firma. No i chciałbym żeby to śmigało w Polsce. Mam wtyczkę do naszego kontaktu. Telewizor chodzi bez problemu po włączeniu. Tylko wlasnie tu pojawia sie moje pytanie.. jeśli chce na nim oglądać polskie kanały to co musze w tym celu zrobić. Czytałem na forach o różnych systemach itp ale ja sie na tym totalnie nie znam. Na telewizorze jest oznaczenie 50/60Hz. Nie wiem czy ma to znaczenie ale podaje do wiadomości. Prosze o jakąs rade czy mam kupić jakiś tuner czy jakoś go próbować przerobić.. cokolwiek. Z góry dzięki za odp.


niedziela, 28 sierpnia 2011, 12:22
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 31 maja 2010, 11:05
Posty: 1906
Lokalizacja: Opole
Post Re: telewizor z usa
Czy mercedes może poruszać się w terenie błotnistym, tak do 30cm?
Prawda że ciężko odpowiedzieć nie znając modelu?
Wszystko zależy od wbudowanego tunera. Na pewno masz NTFS, ale może i PAL, niewiadomo...
Teraz pytasz o telewizję cyfrową z któregoś multiplexu, czy analogową...
Jeśli Twój odbiornik nie posiada tuneru PAL, a chcesz oglądać TV analogową, to musisz podłączyć takowy zewnętrzny, np z starego magnetowidu(oczywiście w PAL).
Jeśli polską cyfrową tu tuner mpeg4, bo w takim standardzie u nas jest emitowany sygnał. Jeśli mieszkasz w innym kraju to sprawdź, w większości jest to mpeg2. W obu standardach jeśli odbiornik TV nie ma wbudowanego dekodera to trzeba podłączyć odpowiedni zewnętrzny.

_________________
Obrazek


niedziela, 28 sierpnia 2011, 12:44
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 11 lipca 2003, 14:43
Posty: 263
Lokalizacja: Warszawa
Post Re: telewizor z usa
robertnik napisał(a):
Prawda że ciężko odpowiedzieć nie znając modelu?
Wszystko zależy od wbudowanego tunera. Na pewno masz NTFS, ale może i PAL, niewiadomo...

???????? 8O 8O :?: :?:


niedziela, 28 sierpnia 2011, 20:52
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 31 maja 2010, 11:05
Posty: 1906
Lokalizacja: Opole
Post Re: telewizor z usa
...zaćma...
NTSC

_________________
Obrazek


poniedziałek, 29 sierpnia 2011, 04:00
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL