Teraz jest środa, 18 lipca 2018, 18:39




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14 ] 
 TV na lodowce 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 13 marca 2012, 11:21
Posty: 6
Post TV na lodowce
Cześć, macie jakies doświadczenia z telewizorem na lodówce. Konkretnie chciałem go zamontować na drzwiach. Zastanawiam się jak długo wytrzyma?


wtorek, 13 marca 2012, 11:27
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 29 lipca 2004, 21:33
Posty: 932
Lokalizacja: Poznań
Post Re: TV na lodowce
agros napisał(a):
Cześć, macie jakies doświadczenia z telewizorem na lodówce. Konkretnie chciałem go zamontować na drzwiach. Zastanawiam się jak długo wytrzyma?

Proponuję przywiesić laptopa. Będziesz miał dostęp do internetu jak będziesz szykował kolację :wink:

_________________
Intel Core2 QUAD Q9550, Gigabyte GA-EP45T-DS3R, Ram 8GB Corsair DDR3 1333MHz, Nvidia GForce 9800 GT, Windows 7 Pro 64bit, APP CS6.
_______________________
http://www.mmstudio.net.pl
http://www.facebook.com/produkcjafilmowa


wtorek, 13 marca 2012, 15:24
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 18 stycznia 2010, 17:01
Posty: 1508
Post Re: TV na lodowce
proponuję tv w kominku.Kiedyś wydłubałem w ścianie kominek ale zabrakło kasy na wkład.Postawiłem w środek telewizor i zrobiłem dvd z płonącym ogniskiem- i zostało tak dop dziś-siedzimy przed kominkiem i oglądamy telewizję

_________________
Sony NEX-VG10 nex5N nex5r Athlon 5600+ 8 gb RAM gtx-460 Adobe CS-5 kuferek do lampy


wtorek, 13 marca 2012, 15:36
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: TV na lodowce
ja bym zamontowal w srodku, otwierasz lodowke a tam ... tvn24 na przyklad


wtorek, 13 marca 2012, 16:21
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 18 stycznia 2010, 17:01
Posty: 1508
Post Re: TV na lodowce
i napęd dvd z filmem jak w Polsce robi się wędliny...

_________________
Sony NEX-VG10 nex5N nex5r Athlon 5600+ 8 gb RAM gtx-460 Adobe CS-5 kuferek do lampy


wtorek, 13 marca 2012, 16:29
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 29 lipca 2004, 21:33
Posty: 932
Lokalizacja: Poznań
Post Re: TV na lodowce
Degenerado napisał(a):
a tam ... tvn24 na przyklad

Albo Kuchenne Rewolucje...bedzie jak znalazł:)

_________________
Intel Core2 QUAD Q9550, Gigabyte GA-EP45T-DS3R, Ram 8GB Corsair DDR3 1333MHz, Nvidia GForce 9800 GT, Windows 7 Pro 64bit, APP CS6.
_______________________
http://www.mmstudio.net.pl
http://www.facebook.com/produkcjafilmowa


wtorek, 13 marca 2012, 16:30
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 13 marca 2012, 11:21
Posty: 6
Post Re: TV na lodowce
Frajde macie i dobrze, ja natomiast mam małą kuchnie a w przypadku drzwi z lodówki akurat miejsce i kąt przy zamkniętych drzwiach idealne. Boję sie tylko, że telewizorek oszaleje od wibracji przy zamykaniu i twieraniu.


wtorek, 13 marca 2012, 19:28
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 29 lipca 2004, 21:33
Posty: 932
Lokalizacja: Poznań
Post Re: TV na lodowce
agros napisał(a):
Frajde macie i dobrze, ja natomiast mam małą kuchnie a w przypadku drzwi z lodówki akurat miejsce i kąt przy zamkniętych drzwiach idealne. Boję sie tylko, że telewizorek oszaleje od wibracji przy zamykaniu i twieraniu.

Kolego, zadałeś bardzo nietypowe (dziwne) pytanie więc nie dziw się że wiekszość kolegów (ze mną) nie potraktowała tego poważnie. Nie słyszałem jeszcze aby ktos montował telewizor na lodówce. Owszem sa takie gotowe rozwiązania. Widziałem takie lodówki juz kilka lat temu z wmontowanym (wtopionym) tv lcd w drzwi. Ale pomijając cenę (kilkanascie tyś.) to jest to tylko taki gadżet dla snobów.
A jesli chodzi o Twoje rozwiązanie to jak sobie to wyobrażasz? Każdy tv mozna zamontować (poprzez specjalny uchwyt) na ścianie (ew, płąskiej powierzchni). Ale w przypadku drzwi od lodówki to chcesz wiercić otwory na wylot i przykręcać uchwyt do nich?:) No bo chyba masz na mysli przyklejenia panelu na stałe:)

_________________
Intel Core2 QUAD Q9550, Gigabyte GA-EP45T-DS3R, Ram 8GB Corsair DDR3 1333MHz, Nvidia GForce 9800 GT, Windows 7 Pro 64bit, APP CS6.
_______________________
http://www.mmstudio.net.pl
http://www.facebook.com/produkcjafilmowa


wtorek, 13 marca 2012, 19:39
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 13 marca 2012, 11:21
Posty: 6
Post Re: TV na lodowce
spoko, przyjąłem na luzie, mam do zagospodarowania telewizor, jast w miarę płaski, postaram się rozwiązać system mocowania. Lodówka nie jest najnowsza więc moge działać.


wtorek, 13 marca 2012, 20:14
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: TV na lodowce
otwieranie i zamykanie to raczej nic w porownaniu do wibracji lodowki ktore caly czas trwaja


z czego ma ten telewizor puszczac obraz ? anteny zwyklej ?


wtorek, 13 marca 2012, 23:33
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 6 marca 2012, 15:08
Posty: 18
Post Re: TV na lodowce
Wszystko zależy od tego jaki jest duży i jak ciężki (czy wytrzymają zawiasy w drzwiach). Ja bym spróbował jakichś zaczepów od góry na drzwi lodówki (coś na styk haków, tylko płaskie, najlepiej idealnie dopasowane do drzwi) + przyssawki z tylu telewizora, żeby nie latał przy otwieraniu i zamykaniu, a to dodatkowo tez przytrzymywałoby telewizor.


wtorek, 13 marca 2012, 23:36
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 6 marca 2012, 15:08
Posty: 18
Post Re: TV na lodowce
Degenerado napisał(a):
otwieranie i zamykanie to raczej nic w porownaniu do wibracji lodowki ktore caly czas trwaja


Fakt - śrubki będą się same wykręcać.


wtorek, 13 marca 2012, 23:39
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 13 marca 2012, 11:21
Posty: 6
Post Re: TV na lodowce
Tą kwestie przemsle, żeby zrobić raz a dobrze.


środa, 14 marca 2012, 13:18
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 27 października 2010, 22:03
Posty: 1359
Post Re: TV na lodowce
O ile zamocowac sie zapewne jakos da, to nie bardzo wyobrazam sobie wiszace kable, chyba, ze jakos bokiem od strony zawiasow, ale ani to estetyczne ani praktyczne.


środa, 14 marca 2012, 16:39
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL