Teraz jest sobota, 17 listopada 2018, 00:37




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 Kabel Displayport - brak sygnału 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 28 stycznia 2017, 13:14
Posty: 2
Post Kabel Displayport - brak sygnału
Witam. Chciałem podłączyć mój telewizor pod komputer, który ma wejście Displayport. Zakupiłem kabel, podłączyłem, jednak po włączeniu telewizora i uruchomienia kanału HDMI wyskakuje czarne tło i komunikat 'brak sygnału'. Ktoś wie co z tym fantem zrobić?


sobota, 28 stycznia 2017, 13:17
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 6 czerwca 2016, 18:29
Posty: 356
Post Re: Kabel Displayport - brak sygnału
Samo podłączenie jest dziwne :wink: Inna sprawa to sprawdź jak masz ustawione wyświetlanie w komputerze.

_________________
Magix Video Pro X i inne Poradniki YT - Klik


sobota, 28 stycznia 2017, 14:05
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7231
Lokalizacja: wawa
Post Re: Kabel Displayport - brak sygnału
to jest w koncu displayport czy hdmi ? czy kabel z dp na hdmi ? jesli to ostatnie to potrzebny jest konwerfer aktywny i delock robi dobre


sobota, 28 stycznia 2017, 14:31
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 28 stycznia 2017, 13:14
Posty: 2
Post Re: Kabel Displayport - brak sygnału
Degenerado napisał(a):
to jest w koncu displayport czy hdmi ? czy kabel z dp na hdmi ? jesli to ostatnie to potrzebny jest konwerfer aktywny i delock robi dobre


Kabel z DP na HDMI.


sobota, 28 stycznia 2017, 15:24
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 27 października 2010, 22:03
Posty: 1375
Post Re: Kabel Displayport - brak sygnału
Wlasnie dzis przyszla zwykla przejsciowka DP na HDMI z Alli za cale chyba 6 zl, z laptopem Dell dziala bez problemy, wiec nie wiem dlaczego czesto sie poleca konwertery aktywne?


piątek, 10 lutego 2017, 17:45
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7231
Lokalizacja: wawa
Post Re: Kabel Displayport - brak sygnału
bo przenosi do 4K 60hz a przeważnie jest tak, że przez taką zwykłą przejściówkę to jest maksymalnie fullhd, przynajmniej ja mam 5 takich i żadna się nie nadaje do podłączenia laptopa do telewizora 4k


piątek, 10 lutego 2017, 18:34
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL