Teraz jest czwartek, 19 lipca 2018, 00:29




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 
 Głośniki z wieży podłączyć do TV? 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Głośniki z wieży podłączyć do TV?
Mam pytanie czy da sie podłączyć głośniki z wieży do TV? tak aby głos z Tv słyszany był w wieży


środa, 26 listopada 2003, 15:24
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 17 marca 2003, 22:34
Posty: 425
Post 
Oczywiście, że się da - pod warunkiem, że:
1. telewizor ma stosowne wyjście audio
2. wieża ma stosowne wejście audio

_________________
hi-rek


środa, 26 listopada 2003, 16:50
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 26 listopada 2003, 15:16
Posty: 3
Post 
no a jesli ma (tv- 2 euro i czincze - wieza czincze do AUXa) co dalewj ?/


piątek, 28 listopada 2003, 15:43
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Jeśli TV ma dwa euro w wieża wejście do aux to oczuwiście że się da . TV napewno ma na wyjściu euro sygnał AV jeśli nie ma to musia dać się zadeklarować w menu.
Po dokładniejsze dane zapraszam na profesjonalne elektroniczne forum dyskusyjne http://www.csk.pl/~bialobrodzki/phpBB2/index.php gdzie po zarejestrowaniu można dostać profesjonalne poradnictwo w dziedzinei sprzętu RTV


niedziela, 7 grudnia 2003, 13:44
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Jeśli TV ma dwa euro w wieża wejście do aux to oczuwiście że się da . TV napewno ma na wyjściu euro sygnał AV jeśli nie ma to musia dać się zadeklarować w menu.
Po dokładniejsze dane zapraszam na profesjonalne elektroniczne forum dyskusyjne http://www.csk.pl/~bialobrodzki/phpBB2/index.php gdzie po zarejestrowaniu można dostać profesjonalne poradnictwo w dziedzinei sprzętu RTV


niedziela, 7 grudnia 2003, 13:55
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Jeśli TV ma dwa euro w wieża wejście do aux to oczuwiście że się da . TV napewno ma na wyjściu euro sygnał AV jeśli nie ma to musia dać się zadeklarować w menu.
Po dokładniejsze dane zapraszam na profesjonalne elektroniczne forum dyskusyjne http://www.csk.pl/~bialobrodzki/phpBB2/index.php gdzie po zarejestrowaniu można dostać profesjonalne poradnictwo w dziedzinei sprzętu RTV


niedziela, 7 grudnia 2003, 13:56
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 4 czerwca 2003, 22:25
Posty: 190
Lokalizacja: Swidnica
Post 
Jeżeli gniazda RCA (chinch) z tyłu TV opisane są jako 'audio out' to podłącz je do 'wieży' do aux. Ustaw we wzmacniaczu wejście aux i powinieneś słyszeć dźwięk z TV w głośnikach. Proponuję na ten czas wyciszyć głośniki w TV, aby uzyskać poprawną stereofonię.

Jeżeli te gniazda w TV nie są 'audio out' to potrzebny będzie kabel SCART->RCA - najprostrza wersja 'wyjście EURO' na dwa RCA (pewnie w sklepie będzie na trzy, wtedy ten trzeci 'kompozyt video' pozostawisz niepodłączony)

_________________
Javo


wtorek, 9 grudnia 2003, 14:26
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
javo napisał(a):
Jeżeli gniazda RCA (chinch) z tyłu TV opisane są jako 'audio out' to podłącz je do 'wieży' do aux. Ustaw we wzmacniaczu wejście aux i powinieneś słyszeć dźwięk z TV w głośnikach. Proponuję na ten czas wyciszyć głośniki w TV, aby uzyskać poprawną stereofonię.


Witam,
wlasnie w ten sposob podlaczylem sony KV-32FQ86 do wzmacniacza no i niby wszystko okej ale nie okej :( Otoz jesli do tv jest podlaczona antena (tzn. kablowka) to glosniki mi strasznie bucza. Gdy odlaczam antene od tv dzwiek jest czysty jak lza. Czy da sie cos z tym zrobic?

pozdrawiam


poniedziałek, 14 lutego 2005, 10:42
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 4 czerwca 2003, 22:25
Posty: 190
Lokalizacja: Swidnica
Post 
Jest to często spotykany problem z pętlą masy. Występują róznice potencjałów między masami obwodów - w Twoim przypadku masą sprzętu audio i masą TV bazującą na masie kablówki. Potzrebny jest separator sygnału antenowego (kablówki) żeby masa z kablówki nie dostawała się do TV. Zapytaj w sklepach elektronicznych lub lepszych RTV. Możesz spróbować pokombinować z odwracaniem wtyczek w gniazdkach 230V może uda Ci się znależć optymalne podłączenie.

_________________
Javo


poniedziałek, 14 lutego 2005, 12:01
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
javo napisał(a):
Jest to często spotykany...


dziekuje za rade - pokombinuje - jak poradze sobie z tym problemem to napisze.

pozdrawiam


poniedziałek, 14 lutego 2005, 13:24
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL