Teraz jest wtorek, 17 lipca 2018, 13:54




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 TV / VHS --> DV ...... POMOCY!!! 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post TV / VHS --> DV ...... POMOCY!!!
Witam. jestem szczęsliwym posiadaczem Canona MV 750i. Chciałbym przechwycic obraz z TV lub kasety VHS na DV. KAmera ma wejcie i wyjscie AV oraz DV. Co mam zrobic?


czwartek, 20 maja 2004, 18:19
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 7 kwietnia 2004, 10:04
Posty: 232
Lokalizacja: Piotrków/Kraków
Post 
Jeśli to prawda, że kamera ma wejście analogowe aktywne, 3 kabelki-chinch, żółty, czerwony i czarny podłącz do telewizora, drugim końcem kabla do kamery (zwykle coś w rodzaju małego jack`a), przełącz kamerę w tryb VCR - magnetowid i wciśnij REC. Musi działać, chyba, że w jakiś sposób telewizor ma wyłączone wyjścia. Aha! i podłącz pod WYJŚCIA na telewizorze. Mogą być opisane jako A/V-OUT po prostu.
Chyba wszystko...

_________________
Filmy ślubne | Zdjęcia ślubne


czwartek, 20 maja 2004, 20:13
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Dzieki
Dziekuje za pomoc, ale moj problem jeszcze nie został rozwiązany :roll:
Wlasnie podlaczam tak jak mowisz - Trzy kabelki do TV ( tylko tam jest zółty, czerwony i biały) ..... i do camery. Wlaczam nawet funkcje w camerze AV-->DV...... Ale obraz za nic nie chce przejsc do DV. Obraz powionien sie pojawic na monitorze , a go nie ma!!!!


piątek, 21 maja 2004, 07:01
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 30 października 2003, 10:13
Posty: 764
Post Re: Dzieki
juice napisał(a):
Dziekuje za pomoc, ale moj problem jeszcze nie został rozwiązany :roll:
Wlasnie podlaczam tak jak mowisz - Trzy kabelki do TV ( tylko tam jest zółty, czerwony i biały) ..... i do camery. Wlaczam nawet funkcje w camerze AV-->DV...... Ale obraz za nic nie chce przejsc do DV. Obraz powionien sie pojawic na monitorze , a go nie ma!!!!


nie ma prawa pojawić się na monitorze
a co się dziwisz przeciez musisz mieć jeszcze program do zgrywania :!:
i tam bedziesz mial maly ekranik na którym bedziesz widział

a po drugie o ile canon nie zminił podejscia to musisz wyjąc kasete z kamery aby działała jako konwerter analogowo-cyfrowy


piątek, 21 maja 2004, 09:56
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post heh
O jakim programie mowisz? 8O ja chce zgrac z TV lub VHS na kamere!! Na tasme DV. Chodzilo mi nie o monitor komputeroiwy, tylko wyswietlacz LCD kamery ...... A co z wyjmowaniem tej kasety :> :wink:


piątek, 21 maja 2004, 15:10
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 30 października 2003, 10:13
Posty: 764
Post Re: heh
juice napisał(a):
O jakim programie mowisz? 8O ja chce zgrac z TV lub VHS na kamere!! Na tasme DV. Chodzilo mi nie o monitor komputeroiwy, tylko wyswietlacz LCD kamery ...... A co z wyjmowaniem tej kasety :> :wink:


to zupełnie inna historia czyli nie zgrywasz do kopa only na taśme czyli wej/wyj dv puste jesli zgrywasz z analogu
to ustaw na nagrywanie (czyli nie vcr)- powinieneś zobaczyć obraz i albo za pomoca pilota czy przycisku na kamerce zresztą to powinno być w instrukcji kamerki
chyba, ze uruchamia się blokada czyli jak pisze w mojej instrukcji jeśli cos ma sygnał ,że nie mozna kopiowac to nie skopiuje(ja sie z tym nie spotkałem, ale).
a jeszcze jeden drobiazg u mnie kamera musi byc podłaczona do sieci na akumulatorku to nie działa

a z tą kaseta to kamerka robi sie konwerterem analogowo-cyfrowym
tylko w przypadku gdy nie ma kasetki z tasma w kamerce
wtedy bezpośrednia z magnetowidu, kamery analogowej tV zgrywasz na kopa a kamerka słuzy za ww. konwerter
bynajmniej tak jest w mojej


piątek, 21 maja 2004, 15:34
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post heh
no wiec tak: w instrukcji mam napisane, ze musi być camera ba VCR!!! a nie na nagrywaniu. Robie wszystko zgodnie z instrukcją..... Nic to nie daje. zasilanie tez sieciowe podlaczam. No nic - chyba dluga noc przede mną. Jak nic mi sie nie uda to jutro jeszce skrobne. Dzieki


piątek, 21 maja 2004, 15:41
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 30 października 2003, 10:13
Posty: 764
Post Re: heh
juice napisał(a):
no wiec tak: w instrukcji mam napisane, ze musi być camera ba VCR!!! a nie na nagrywaniu. Robie wszystko zgodnie z instrukcją..... Nic to nie daje. zasilanie tez sieciowe podlaczam. No nic - chyba dluga noc przede mną. Jak nic mi sie nie uda to jutro jeszce skrobne. Dzieki

powodzenia
spr. bym jeszcze czy nie trzeba cos pilotem robic i czy kabelki sa dobrze podłaczone albo jeszcze jedno moze podłacz do eurozłacza(tego szerokiego)


piątek, 21 maja 2004, 16:04
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 7 kwietnia 2004, 10:04
Posty: 232
Lokalizacja: Piotrków/Kraków
Post 
A czy jak włączasz REC na kamerce to startuje? Włącza się nagrywanie tylko nie ma obrazu na monitorku LCD? I sprawdz czy dobrze podłączasz kabelki (czerwony żólty, biały) o ile dobrze pamietam to zółty jest Video a czerwony i biały to jest audio kanal lewy, kanał prawy. I pamiętaj podłączyć na TV do wyjścia a nie wejścia! I kamera musi byc na VCR bo na kasete chcesz nagrywać (chyba ze masz jakies specjalne ustawienie na nagrywanie).

_________________
Filmy ślubne | Zdjęcia ślubne


piątek, 21 maja 2004, 16:26
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post <jeah>
Witam. Wlasnie sie z tym uporałem!! Podłączyłem camere nie do TV, tylko bezpośrednio do wideo. To vidio jakieś dziwne jest - Ma 4 "czincze" . To jest video in, wideo out, audio in i audio out. Podłaczylem białą i czerwoną do audio in i do out a żółtą - od obrazu do video out..... I ku jakże wielkiemu mojemu zdziwieniu po wykonaniu wszystkich czynnosci z instrukcji na LCD pojawił sie obraz z kasety VHS. Przechwytuje bezproblemowo. Wielkie dzieki za pomoc.

Pozdrawiam. :D :D :D


piątek, 21 maja 2004, 17:08
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post hehe
Dobra - niby dalem sobie rade, ale chcialbym sobie skrocic droge.... nie moge podlaczyc kamery jako konwertera - zeby nie zapisywac na DV, tylko odrazu na twardziela. Przypomne, ze obraz leci z wideo. Niby wszystko robie, jak powinienem obraz jest caly czas na LCD, ale gdy podlacze kabel firrewire to obrazu nie ma!! Na dole jest komunikat :"in dv". Co zrobic?


piątek, 21 maja 2004, 20:01
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 30 października 2003, 10:13
Posty: 764
Post Re: hehe
juice napisał(a):
Dobra - niby dalem sobie rade, ale chcialbym sobie skrocic droge.... nie moge podlaczyc kamery jako konwertera - zeby nie zapisywac na DV, tylko odrazu na twardziela. Przypomne, ze obraz leci z wideo. Niby wszystko robie, jak powinienem obraz jest caly czas na LCD, ale gdy podlacze kabel firrewire to obrazu nie ma!! Na dole jest komunikat :"in dv". Co zrobic?


zobacz moją 1 i 2 uwagę w tym wątku
i jeszcze raz przeczytaj instrukcje do kamerki


niedziela, 23 maja 2004, 12:59
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
witam, wlasnie mam podobny problem. probuje konwertowac stare tasmy z VHS na miniDV (sony trv60) i nic. to znaczy bialy ekran mi sie nagrywa i nic wiecej. mimo wszelkich staran nie moge zobaczyc podgladu obrazu z VHS na LCD kamery. podlaczam bezposrednio do eurozlacza w magnetowidzie i wyj/wej A/V w kamerze.
co robic??? producent zapewnia ze to jest mozliwe.


środa, 6 października 2004, 08:56
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 30 października 2003, 10:13
Posty: 764
Post 
grzes73 napisał(a):
witam, wlasnie mam podobny problem. probuje konwertowac stare tasmy z VHS na miniDV (sony trv60) i nic. to znaczy bialy ekran mi sie nagrywa i nic wiecej. mimo wszelkich staran nie moge zobaczyc podgladu obrazu z VHS na LCD kamery. podlaczam bezposrednio do eurozlacza w magnetowidzie i wyj/wej A/V w kamerze.
co robic??? producent zapewnia ze to jest mozliwe.


tak nie dziwne
albo ja źle czytam
to co jest napisane http://www.kamery.cyfrowe.k8.pl/sony_dcr_trv_60.php
Wejście / wyjście: wideo / S Video: tak (wyjście) / tak (wyjście);

czyli analogowo nie mozna wg tego wgrac do kamery nic
only cyfrowo bo ma wej/wyj DV
ale anologowe only wyj. czyli out in -nie

oczywiście spr. w instrukcji kamerki czy to prawda
ja się opieram tylko na tym jednym opisie


środa, 6 października 2004, 09:21
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
to blad na stronie oczywiscie.
w instrukcji wyraznie pisze, ze ma wejscie/wyjscie analogowe (zobacz tez: http://www.pstryk.com.pl/opis/2439).
jest nawet opis jak sie powinno nagrywac z magnetowidu/TV. problem w tym, ze nie dziala.


środa, 6 października 2004, 10:14
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL