Teraz jest piątek, 20 lipca 2018, 14:51




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 Dubbing działa ale nie na wszystkich wideo sie odwarza! HELP 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Dubbing działa ale nie na wszystkich wideo sie odwarza! HELP
Tak jak w temacie...
Nagrywam dzwiek przez dubbing na Panasonic NV-J45 i gdy go pozniej odtwarzam na tym samym magnetowidzie jest ok. Kiedy jednak wkladam kasete do innych magnetowidow nie ma podlozonego dzwieku tylko slychac oryginalny dzwiek. Czy kto mial takie zdarzenie??


czwartek, 24 czerwca 2004, 22:09
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 23 grudnia 2003, 12:01
Posty: 253
Lokalizacja: Głogów
Post 
oczywiscie jest to zjawisko zupelnie normalne poniewaz dubbiong w vhs ma zapis na dodatkowej sciezce na tasmie i nie kazdy magnetowid sobie poradzi !!!! sprubuj bezposrednio przy przegrywaniu podlozyc siue w wejsciu liniowym mono!

_________________
=---TranceKostek---=


czwartek, 24 czerwca 2004, 22:30
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: sobota, 25 maja 2002, 01:03
Posty: 510
Lokalizacja: Hajnówka
Post 
Wytłumaczenie jest proste lecz zupełnie inne niż powyżej (STOp-VIDEO).

Na kasecie masz materiał z audio STEREO. W tym przypadku audio jest zapisane podwójnie
- na ścieżce wzdłużnej jest zapisane przez głowicę stacjonarną audio MONO (suma obu kanałów),
- pod obrazem jest zapisane przez dwie głowice wirujące audio STEREO.

Domyślam się, że Twój magnetowid jest w wersji MONO. Używając funkcji audio dubbing zamieniasz oryginalne audio tylko MONO zapisane na ścieżce wzdłużnej.
Oryginalne audio STEREO, te zapisane pod obrazem pozostaje.

I teraz są dwie opcje odtwarzania:
- na każdym magnetowidzie MONO będziesz słyszał tylko nowe podłożone audio,
- na magnetowidzie STEREO można wybrać - audio MONO (podłożone), audio STEREO (oryginalne) lub sumę obu.

Wszystkie magnetowidy STEREO jeśli się włoży kasetę z audio stereofonicznym automatycznie ją rozpoznają i ustawiają się na odtwarzanie audio STEREO, jeśli chcemy słuchać w wersji MONO musimy ręcznie przełączyć.

Dlatego też w Twoim przypadku w zależności od magnetowidu raz będzie słychać podłożone audio a raz oryginalne.


piątek, 25 czerwca 2004, 00:01
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: sobota, 29 marca 2003, 22:52
Posty: 757
Post 
Brawo Tadeusz wyczerpująca odpowiedź, w dawnych czasach były takie właśnie problemy i trzeba się było sporo na głowić jak to obejść.
Stop video kol. robił podkład dżwiękowy bez kopiowania kasety, tak się kiedyś pracowało aby nie tracić jakości obrazu.
Pozdrawiam.

_________________
xxx


piątek, 25 czerwca 2004, 01:57
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL