Teraz jest piątek, 16 listopada 2018, 09:49




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 dociskanie cinchów 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post dociskanie cinchów
załóżmy że zgrywam materiał z magnetowidu na VHS, cinchami. Czy zmieni się jakość obrazu gdy cinch nie będzie do końca wciśnięty?


środa, 13 października 2004, 22:09
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Co to znaczy gdy nie będzie do końca wciśnięty ?? W elektryce albo jest styk albo go nie ma. To tak jak ze światłem raz jest, a raz go nie ma.


środa, 13 października 2004, 22:22
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 13 października 2004, 22:11
Posty: 109
Lokalizacja: Małogoszcz
Post odp:
Jak będzie wsunięty do połowy.Czy też nie ma to różnicy, chodzi o to by przechodził sygnał?

_________________
Nagrywam: Canon MV 750i
Montuje: UVS 9.0


czwartek, 14 października 2004, 11:13
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
A dlaczego nie chcesz go wcisnąć do końca ?? Wstydzisz się czy co ??


czwartek, 14 października 2004, 16:24
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 13 października 2004, 22:11
Posty: 109
Lokalizacja: Małogoszcz
Post odp:
W magnetowidzie tak mam ułożone giazda że cinch wchodzi tylko do połowy, bo jest ciasno.

_________________
Nagrywam: Canon MV 750i
Montuje: UVS 9.0


czwartek, 14 października 2004, 21:18
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Czegoś tu nie rozumiem. Ciasno jest wzdłuż czy w poprzek ??


czwartek, 14 października 2004, 21:36
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 13 października 2004, 22:11
Posty: 109
Lokalizacja: Małogoszcz
Post odp:
poprostu cinch nie jest wsunięty do końca w gnieździe

_________________
Nagrywam: Canon MV 750i
Montuje: UVS 9.0


czwartek, 14 października 2004, 21:44
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Dość niestandardowo to wygląda. Moja rada jest taka. Jeśli już wsadziłeś tego cincha, to zrób wszystko aby nie wyleciał.


czwartek, 14 października 2004, 23:31
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 8 września 2004, 23:46
Posty: 41
Lokalizacja: dolnyśląsk
Post 
NAJJJJJJJ smieszniejszy post jaki czytalem, padam ze smiechu ;D
: :lol: :lol: :lol:

_________________
.::: Pozdrówka :::.


piątek, 15 października 2004, 00:34
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Pewnie wtyczki są sporej średnicy, możesz zmienić końcówki na takie z "cieńszymi", albo zapomnieć o tym, jeśli sygnał jest przekazywany.


piątek, 15 października 2004, 05:38
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 28 grudnia 2004, 23:28
Posty: 3
Lokalizacja: Wejherowo
Post 
Elektryk napisał(a):
A dlaczego nie chcesz go wcisnąć do końca ?? Wstydzisz się czy co ??


Jak się popieści to się zmieści !!! :lol:


wtorek, 28 grudnia 2004, 23:44
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 lipca 2004, 22:55
Posty: 3253
Post 
no ten wątek ma mistrza 8)


środa, 29 grudnia 2004, 01:21
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: wtorek, 31 sierpnia 2004, 22:55
Posty: 167
Lokalizacja: Łajszczew ;)
Post 
Ten wątek to chyba dla wątku.Temat dociskania chincha kurcze :)


środa, 29 grudnia 2004, 01:32
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 lipca 2004, 22:55
Posty: 3253
Post 
a u mnie to jak sie ten bolec w dziurke włoży, tak że nie dynda, ale wciśnięty też nie jest, czyli, że te listki cztery do okoła wtyczki (tego co przy kabelku) nie oplatają tego grubego gniazdka, czyli tego bolca z dziurką, do którego wkłada sie ten cienki bolec we wtyczce co ma te listki, to wtedy mam zakłócenia...
CZY TO NORMALNE??
i od razu jeszcze zapytam profesjonalistów, CZY MOŻNA TO USUNĄĆ PROGRAMOWO? A MOŻE TO STEROWNIKI?
CZY WYSTARCZY JAK ZAINSTALUJE NOWE KODEKI CZY MUSZE CAŁY SYSTEM? BO PRZEDTEM TEGO NIE MIAŁEM!!!

pozdro

acha, mój dysk ma wymiary 146x111x34


środa, 29 grudnia 2004, 02:12
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 10 grudnia 2003, 05:04
Posty: 172
Post 
GrassHoppeR napisał(a):
CZY TO NORMALNE??
i od razu jeszcze zapytam profesjonalistów, CZY MOŻNA TO USUNĄĆ PROGRAMOWO? A MOŻE TO STEROWNIKI?
CZY WYSTARCZY JAK ZAINSTALUJE NOWE KODEKI CZY MUSZE CAŁY SYSTEM? BO PRZEDTEM TEGO NIE MIAŁEM!!!

pozdro

acha, mój dysk ma wymiary 146x111x34


Moja rada "format c:"


środa, 29 grudnia 2004, 04:32
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL