Teraz jest niedziela, 21 kwietnia 2019, 18:29




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 Jaki kupic transformator zeby kamera dzialala w USA ? 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 5 maja 2005, 22:17
Posty: 1
Lokalizacja: Lego
Post Jaki kupic transformator zeby kamera dzialala w USA ?
Witam. Jestem calkowicie zielony jesli chodzi o tematyke napiec, natezen itd. Chcialbym kupic jakis sprzet, ktory okazalby sie niezawodny jesli chodzi o ladowania mojej kamerki Panasonic NV GS 75 w USA. Dane dotyczace ladowarki to: INPUT - 110V-240V 50/60Hz 19 W
7.9V - 1.4VA (VIDEO CAMERA)
8.4V - 0.65 (CHARGE)
Prosze o pomoc w doborze jakiegos transformatora. Nie chce jej spalic.


piątek, 6 maja 2005, 07:33
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 16 lutego 2004, 02:30
Posty: 796
Post 
Z tego co mi wiadomo. w USA jest napięcie 110 V i częstotliwość sieci 60 Hz.
Z danych twojej ładowarki wynika , że takie parametry "obsługuje". Wobec tego nic ci więcej nie jest potrzebne. Ale weź małą poprawkę na moją "fachowość". Niech ktoś jeszcze coś dopisze - wypośrodkujesz wnioski.

_________________
Zapomniał wół , jak cielęciem był !


piątek, 6 maja 2005, 08:18
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: poniedziałek, 8 lipca 2002, 16:05
Posty: 125
Lokalizacja: Wrocław
Post 
Ladowarke masz kupiona razem z kamera w Polsce? Jezeli tak, to bedzie ci potrzbna przejsciowka, poniewaz w USA maja inne gniazda, a wiec bedzie potrzebna inna wtyczka. Co do napiec i czestotliwosci, skoro na tabliczce znamionowej pisze ze obsluguje takie napiecia to musi tak byc.


środa, 11 maja 2005, 20:36
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: poniedziałek, 14 lutego 2005, 20:04
Posty: 164
Lokalizacja: Toruń
Post 
wczorej tez dostałem Panasonika przywiezonego z USA parametry na ładowarce takie same jak opisałeś , tylko ja mam sytuację odwrotną .
Sprzęt który do tej pory pracował na napięciu 110 V i czestotliwości 60Hz,
musi działać w naszych warunkach tj. 240 V i 50 Hz.
Ponewaz kamera będzie słuzyła teraz w Polsce obciołem wtyczkę na 110V
i zainstalowałem nasza.
Podłączyłem i ładuję narazie ładowanie przebiega O.K.

Nie wiem czy akumulator nie okaże sie do niczego bo to stary model
PANASONIK PV-IQ314 VHS C nie wiem nawet czy to nie jest NTSC.

ALE ŁADOWARKĘ PO ZMIANIE WTYCZKI MOŻESZ PODŁACZYC


środa, 11 maja 2005, 21:30
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 14 stycznia 2006, 14:56
Posty: 2
Lokalizacja: Kraków
Post 
Nie jest Ci potrzebny zaden transformator. Ładowarki mozesz uzywac w USA i nic sie nie stanie- nie spalisz jej. Musisz tylko zaopatrzyc sie w przejsciowke gniazdka poniewaz nasza europejska wtyczka nie bedzie pasowala do gniazdek USA. Uniwersalny komplet wtyczek-przejsciowek mozna kupic w Media Markt albo na lotniskach...

_________________
Pozdrawiam!
GuG


sobota, 14 stycznia 2006, 15:38
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 16 lutego 2004, 02:30
Posty: 796
Post 
GuG napisał(a):
Nie jest Ci potrzebny zaden transformator....

Masz rację. Tylko zwróć uwagę na datę zadania pytania - maj 2005 r. Sądzę, że sprawa już dawno temu została rozwiązana.

_________________
Zapomniał wół , jak cielęciem był !


sobota, 14 stycznia 2006, 20:39
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL