Teraz jest piątek, 26 kwietnia 2019, 04:35




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 GR-DF540 jaka karta pamięci 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post GR-DF540 jaka karta pamięci
Ta kamera obsługuje SD i MMC, czy któs może przetestował jakieś karty i jest w stanie powiedzieć czy działają z tą kamerą, (modele 570 i 470 są bardzo podobne do 540 więc ich użytkownicy też się liczą :) ) Myślałem o takim Kingstonie:
http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=10358
Niestey w opisie kamery sa karty do 64MB a reszta na własne ryzyko.


środa, 10 sierpnia 2005, 13:55
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 15 czerwca 2005, 12:25
Posty: 31
Lokalizacja: Poznań
Post 
Hej

Rozumiem że chodzi o fotki takie, żeby sobie w TV lub na kompie wyświetlać ... bo z tego co widać na forum to raczej nikt nie poleca kamery do robienia dobrych zdjęć. Poza tym - zawsze możesz podjechać z kamerą do znajomków co mają aparaty z takową kartą w i przetestuj ..
albo wydrukuj sobie kilka fotek z małej karty - i zobacz czy ta jakość cię zadowala.

Miłego dnia

_________________
JVC GR-D270

NIE OCZEKUJ OD RZECZY WIĘCEJ NIŻ ZA NIĄ ZAPŁACIŁEŚ


środa, 10 sierpnia 2005, 14:04
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Do fotek to ja planuje zakup Dynax 5D, a te zdjęcia z kamery to raczej w celach rozrywkowych :wink: . Robię właśnie zakupy w Komputroniku i chciałem to sobie zamówić, mniejsze karty ciężko dostać i cena nieatrakcyjna, znajomi nie mają, w sklepie nie chcą otworzyć opakowania żeby sprawdzić, JVC polska nie wie, sprzedawca kamery również. Sama karta może w przyszłości się również przyda do jakiegoś cyfraka, nie chciałbym więc kupować byle czego, a SanDiska widzę 512, to z kolei sie nie kalkuluje, aż tak mi nie zależy. Do jutra muszę zamknąć koszyk w Komputroniku :( .


środa, 10 sierpnia 2005, 14:17
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 18 lipca 2005, 01:59
Posty: 27
Post 
A ja mam problem z JVC GR-D270 i kartą SD PentaFlash Pro 128MB. Kamera nie może jej sformatować. W czym może tkwić problem?
Objawy są następujące: formatuję zgodnie z instrukcją, śledząc ja krok po kroku, bardzo dokładnie. Niby wszystko jest ok, lecz gdy przestawiam tryb na A lub M to na wyświetlaczu pojawia się komunikat Please Format, miga na biało znaczek karty M oraz pięć białych kresek. Czyli wychodzi jakby było brak formatu.

Temat opisywałem w osobnym wątku, lecz nie uzyskałem odpowiedzi, więc podpiąłem się do tego wątku na tzw. bobra ;-)


sobota, 20 sierpnia 2005, 12:25
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 4 lipca 2005, 10:29
Posty: 60
Lokalizacja: Poznań
Post 
Mam JVC DF540 i używam Kingstona SD 256. Myślę, że z firmowymi kartami nie będzie problemu. Fotki to raczej tylko przy słonecznej w pogodzie i bardziej na www niż do wywołania.

PS. Video Skype bez problemu wykrywa DF540 jako kamerę internetową.

_________________
pozdr
azrael
-----------------------
JVC GR-DF540E
Sony TRV 125E


sobota, 20 sierpnia 2005, 14:05
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Exabot [Bot] i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL