Teraz jest czwartek, 18 kwietnia 2019, 18:41




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 Jaka karta FireWire? 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Jaka karta FireWire?
Z jaką kartą FireWire współpracuje AVID? Słyszałem że nie wszystkie chcą "ciągnąć" z kamery. Nie za bardzo chce mi się wierzyć że dla AVIDA stanowi to jakiś problem, ale może się mylę :cry:


środa, 21 grudnia 2005, 01:50
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 26 sierpnia 2004, 18:50
Posty: 251
Post 
Polecam na chipsecie Texas Instruments


środa, 21 grudnia 2005, 02:01
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: piątek, 27 maja 2005, 23:50
Posty: 147
Lokalizacja: Przemyśl
Post 
Witam
Osobiście uważam, że dla Avida, rzeczywiście nie powinno być problemu, polecam Ci osobiście jakąś firmową kartę np. Gigabyte. Z tymi najtańszymi różnie bywa.
pozdrawiam


środa, 21 grudnia 2005, 19:21
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 26 sierpnia 2004, 18:50
Posty: 251
Post 
Ramonez napisał(a):
Witam
Osobiście uważam, że dla Avida, rzeczywiście nie powinno być problemu, polecam Ci osobiście jakąś firmową kartę np. Gigabyte. Z tymi najtańszymi różnie bywa.
pozdrawiam


A dlaczego tak uwazasz? Czy karta jest firmy Gigabyte czy Asus czy jakiejkolwiek innej nie ma tu zadnego znaczenia. Problem tkwi r tym na jakim chipsecie jet oparta karta. Z Avidem nie ma zadnego problemu z firewire na chipsecie Texas Instruments, nie jest zle na na Necu, najgorzej wypada na chipsecie VIA.

Problemy zazwyczaj objawiaja sie tym, ze przerywane jest wciaganie dlugich klipow z TC, po wylaczeniu timecodu zazwyczaj nie ma problemow


czwartek, 22 grudnia 2005, 03:02
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: piątek, 27 maja 2005, 23:50
Posty: 147
Lokalizacja: Przemyśl
Post 
Otóż ma znaczenie.
Jeśli nawet kontroler IEEE 1394 jest z tak udanym układem jak texas instruments ale producentem jest powiedzmy Mercury, to naprawdę nie jest to najlepsze rozwiązanie.
Zwisy przy zgrywaniu materiału, wolne uruchamianie systemu gdzie nawet ustawienie parametru PCI latency na 64 nic nie pomagało to tylko nie które z kłopotów jakie występowały z tymi kontrolerami.
Przejrzyj dokładnie różne fora a dowiesz sie jak reagują niektóre kamery na denne kontrolery z dolnej półki.
Zgadzam sie VIA to nienajlepsze rozwiązanie, nie neguję tego co napisałeś w pierszym poście ale doprawdy sam układ to nie wszystko...
Do polonezów też kiedyś dawali silniki z Roverów.


czwartek, 22 grudnia 2005, 12:48
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 26 sierpnia 2004, 18:50
Posty: 251
Post 
No musze sie zgodzic, troche inaczej to zrozumialem. Chodzilo mi tylko i wylacznie o wspolprace z Avidem, tzn. oczywiste jest, ze karta pod windowsem musi prawidlowo pracowac.


czwartek, 22 grudnia 2005, 15:39
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 23 grudnia 2005, 12:32
Posty: 11
Post odp.
wystarczy mieć oryginalne oprogramowanie


piątek, 23 grudnia 2005, 13:12
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL