Teraz jest piątek, 19 kwietnia 2019, 22:54




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 
 Gdzie moge kupic klapki do lamp halogenowych ??? 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 5 stycznia 2006, 16:41
Posty: 298
Post Gdzie moge kupic klapki do lamp halogenowych ???
Gdzie taniej moge kupic niz tu do halogenów 500W http://www.foton.kalisz.pl/?strona=skle ... 3=&pid=302

Bede bardzo wdzieczny.


wtorek, 16 maja 2006, 22:51
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: sobota, 20 maja 2006, 18:42
Posty: 25
Post 
Też by mnie interesowały tansze klapki niż w Fotonie wraz z filtrami.[shadow=darkred][/shadow]


sobota, 20 maja 2006, 18:44
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 2 lutego 2005, 23:40
Posty: 1160
Post 
hmm. Troche pomysłu a projekt jest nieskomplikowany.
po co przepłacać w fotonie i u innych, przeciez oni chca majatek
kawalek blachy, imadlo i po temacie
no i jeszcze z jedna godzinke na robote
pozdr
Tomek


sobota, 20 maja 2006, 21:17
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 24 marca 2003, 19:58
Posty: 393
Lokalizacja: Warszawa
Post 
Witam!

Oj,oj,oj zalosne. W Fotonie klapki drogie. :oops:
No jestem ciekaw ile zaoszczedzisz zlotowek na takich klapkach i czy w twoim
(waszym) wykonaniu beda wygladac a juz nie mowie sprawowac sie chociaz
tak jak te z Fotonu.

Panowie nie ma nic za darmo. Za darmo to boli gardlo no i podobo w czape mozna
tez oberwac. :wink:

Nie oplaca sie, sprawdzilem wiec kupilem.

Swoja droga, klapki nie sa wykonane wlasciwie tzn. wygladaja i dzialaja bez zarzutow
ale ten rodzaj skyrzydelek przepuszcza duzo swiatla na boki a to duzy minus.

Generalnie za te pieniadze oplaca sie, w koncu jak masz (jak sadze) gora 2, 3 lampy
to wydatek 150zl. Taniocha jak dla mnie - a dla was nie!?

I jeszcze jedno - dobre profesjonalne klapki sa o wiele, wiele drozsze - zapewniam.

Pozdrawiam
Krzych Wizzard

_________________
iSLATE - http://www.islate


niedziela, 2 lipca 2006, 12:32
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 2 lutego 2005, 23:40
Posty: 1160
Post 
no nie wiem
wykonałem skrzydełka do 4 lamp halogenowych samodzielnie. koszt 25 zł
nie przepuszczaja zadnego swiatla bokiem itp.
dopracowalem je tak zeby było jak najlepiej
jezeli ktos chce moze sobie kupic nawet skrzydelka za 5000 zł ale po co
kazdy robi jak chce ja mam własny pomysł za male pieniadze

pozdr
Tomek


niedziela, 2 lipca 2006, 21:08
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 6 lutego 2002, 14:02
Posty: 224
Lokalizacja: Skarżysko
Post 
Musiał bym być głupi i obrzydliwie bogaty żeby takie pierdoły kupować. Jak juz ktoś powyżej napisał, godzina roboty.

_________________
http://www.monterdiy.vel.pl
http://vimeo.com/monter
http://www.ifilm.com/myifilm/skarzysko24.pl


środa, 5 lipca 2006, 18:25
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 24 marca 2003, 19:58
Posty: 393
Lokalizacja: Warszawa
Post 
Witam! :D

Nie chce sie spierac bo to nie o to chodzi ale sadze ze slowa "obrzydliwie bogaty" to nie
uzyles apropos klapek z Fotonu tylko tych za hmm...5000zl. 150 zl nawet za te z fotonu
to nie zaden majatek. :wink: Jak ktos lubi dlubaninke to jego sprawa.
"Ja, to co najwyzej moge podlubac sobie w zebie..." taka dygresja :lol:

Dla mnie jesli wydaje kase to produkt musi spelniac moje oczekiwania nie wazne czy
za 10zl czy za 1000zl. Ma robic to jakie jego przeznaczenie. Po drugie zawsze
firmowy sprzet lepiej wyglada i lepiej sie prezentuje a to tez wazne.

Jesli tak nie jest to nie kupuje, bo nie warto wywalac kasy w bloto.

I jak to powiedzial JODA ze Star Wars "...albo to zrob albo nie rob tego wcale"
co tlumaczyc tutaj mozna "...albo mnie stac na cos dobrego, albo dokladam dotad az bedzie mnie stac".

Pozdrawiam :D
Krzych Wizzard

_________________
iSLATE - http://www.islate


środa, 26 lipca 2006, 18:39
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 8 stycznia 2004, 23:02
Posty: 610
Lokalizacja: Warszawa
Post 
MKPROFILM napisał(a):


Dla mnie jesli wydaje kase to produkt musi spelniac moje oczekiwania nie wazne czy
za 10zl czy za 1000zl. Ma robic to jakie jego przeznaczenie. Po drugie zawsze
firmowy sprzet lepiej wyglada i lepiej sie prezentuje a to tez wazne.

Jesli tak nie jest to nie kupuje, bo nie warto wywalac kasy w bloto.


Pozdrawiam :D
Krzych Wizzard


No wiesz jeśli 10zł i 1000zł nie robi dla Ciebie różnicy to masz racje, 150zł to żaden pieniądz.
Natomiast nie zgodze się że firmowy sprzęt zawsze lepiej wygląda, mam własnej roboty oświetlenie halogenowe ze stojakami, dwa komplety po 1000V jeden 500V i już nie raz pytano mnie gdzie je kupiłem, te z fotonu na trójnogu się nie umywają do moich a cały koszt jaki poniosłem to nie całe 200zł i trochę pomysłu. Całe oświetlenie mam sterowane z pilota i to jest dopiero wygoda.

Pozdrawiam

_________________
Panasonic AG-DVC30, Panasonic HMC151e x2 kiedyś........obecnie Panasonic HC-X1i Panasonic GH5


środa, 26 lipca 2006, 19:15
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 24 marca 2003, 19:58
Posty: 393
Lokalizacja: Warszawa
Post 
Hmm...szanuje to jak ktos jest wytrwaly i lubi poprawiac to co inni spaprali.
To ze niektorzy lubia dlubac to tez szanuje. To normalne, jednak kazdy z nas ma swoje racje.
Ja wyznaje zasade ze takimi rzeczami to niech zajmuja sie inni. Ja przychodze, wybieram
jesli sie podoba to kupuje jesli nie to ide do innego. Wszystko zalezy od naszych
potrzeb i grubosci portfela.

Jesli inni twierdza ze masz "fajny sprzet" to albo sie nie znaja bo nie widzieli dobrego
oswietlenia albo faktycznie to tak dobrze wyglada. To jednak nadal samorobka chociaz
najwazniejsze ze dobrze dziala bo w koncu To sie liczy!!!. Gratulacje.

Jednak pewnie przy porownaniu z np. JANIRO zestaw Fly 3 lampy 650, dimmer itp.
to pewnie by blado wypadlo. Czy sie myle moze?

Mozemy sie porownac?
Sa lampy i sa lampy, sa klapki i sa klapki...

Licytowac chyba sie nie warto. Oby spelnialo nasze oczekiwania.

Pozdrawiam
Krzych Wizzard

_________________
iSLATE - http://www.islate


środa, 26 lipca 2006, 19:52
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 10 kwietnia 2005, 01:43
Posty: 381
Lokalizacja: Bydgoszcz
Post 
np ja ostatnio wogole lamp nie uzywam i nie mam z tym problemu (jakies 1000, czy 500W) to musi makabrycznie wygladac. Obojetnie, czy sa to markowe, czy wlasnej roboty lampy ;)


środa, 26 lipca 2006, 20:44
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 24 marca 2003, 19:58
Posty: 393
Lokalizacja: Warszawa
Post 
Witam!

Jesli swiatla jest wystarczajaca ilosc to sie czesciowo zgadzam
ale z mojego doswiadczenia (nie tylko chalturka) wiem ze swiatla nigdy nie
za wiele. Poprostu wielu osobom NIECHE SIE targac dodatkowego swiatla bo
to wynika z lenistwa i przekonania ze to nie potrzebne. Nic bardziej
mylnego!

Jest tyle sposobow doswietlania tak zeby nie przeszkadzalo np.
ludziom na weselu ze nie bede ich wymienial.

Oczywiscie jesli ktos daje swiatla na statywach prosto w oczy a tak robi
95% wszystkich chalturnikow to sie nie dziwie ze to
"makabrycznie wyglada". Ile ludzie moga tak wytrzymac ze swiatlem w oczy.

Reasumujac. Jesli ktos chce robic zawodowo wygladajace produkcje to ja
bez swiatla dodatkowego sobie tego nie wyobrazam. Nawet na dworzu gdzie
swiatla jest pod dostatkiem uzywam blend i dyfuzorow. Dla mnie to normalka.

No ale...kazdy robi to co uwaza za stosowne.

Pozdrawiam
Krzych Wizzard

_________________
iSLATE - http://www.islate


sobota, 5 sierpnia 2006, 12:57
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL