Teraz jest piątek, 19 kwietnia 2019, 18:53




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 
 Akumulator do Panasonic NV GS280 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 16 czerwca 2006, 13:19
Posty: 7
Post Akumulator do Panasonic NV GS280
Witam. Chciałbym dokupic sobie drugi akumulator do mojej kamerki i mam pytanie czy taki np. byłby dobry: http://allegro.pl/item125171294_akumula ... 00mah.html ?
Ja obecnie mam CGA-DU12 (7,2 V/1150). Wiem, że tam jest napisane, że do tej kamerki pasuje, ale on ma 2400 mAh, a w mojej instrukcji modelowi CGA-DU21 odpowiada 2040 mAh. W niczym to nie przeszkadza? Aha i jeszcze ta różnica 7,4 V a 7,2 V też nie będzie z tym problemu? Wybaczcie jestem w tym laikiem. Pozdrawiam.

[ Dodano: Wto Wrz 05, 2006 4:46 pm ]
Choc w sumie tam tego modelu nie ma wypisanego... Albo może inaczej czy ten model byłby dobry http://allegro.pl/item125589819_cga_du2 ... _jon_.html
Ten ma 3000 mAh. Chodzi mi po prostu o to czy będzie pasował do kamerki i do ładowarki i czy nie jest problemem to że odpowiada mu 3000 mAh a w instrukcji jest że 2040? Będę wdzięczny za szybką odpowiedz.


wtorek, 5 września 2006, 15:28
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 26 lutego 2006, 18:44
Posty: 14
Lokalizacja: B.
Post 
kuosu napisał(a):
Wiem, że tam jest napisane, że do tej kamerki pasuje

Ja stosuję do kamery nv-gs35 akumulator 7,4V zamiast 7,2 i jest ok. Jest to akumulator z allegro, bo strasznie drogie panasonic oryginały - i jest również pojemniejszy niż to instrukcja przewiduje. Oznaczenie się zgadza i pasuje. Jedyna rzecz, że z powodu rozmiarów trochę przeszkadza, natomiast jest niezastąpiony jeśli chodzi o pracę ciągłą - np kiedy używam kamery jako kamerki netowej. Prawdopodobnie ten mój aku powinien starczyć na 6 godzin ciągłej pracy. Jestem pozytywnie zdziwiony, że oryginalny mały akumulatorek z kamerą praktycznie wystarczał mi na cały "dzień zdjęciowy". Ten duży służy jako rezerwa i do zadań specjalnych. Spoko działa i spoko się ładuje. NIE WIEM CZY UDZIELIŁEM TOBIE ODPOWIEDZI, bo zupełnie się na tym nie znam. :lol:


sobota, 4 listopada 2006, 18:56
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 20 września 2005, 15:01
Posty: 629
Post 
Używam aklumulatorów z tego sklepu co przytoczyłes o pojemności 2400mAh działają bez problemów, sklep też konkretny.

_________________
AMD64/3000, Gigabyte KN8-Ultra9,1,5GB RAM, 2*200GB SEGATE, GF6600GT/128, Pionieer 111DBK 1.23, Chieftec 420W, WIN XP SP2, PS10+ 10.6 -700USB, UPGRADE AVID LIQUID 7 -SP2, NV-GS250


poniedziałek, 6 listopada 2006, 00:26
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL