Teraz jest poniedziałek, 22 kwietnia 2019, 14:33




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 Fire Wire 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 7 grudnia 2006, 22:57
Posty: 8
Post Fire Wire
Witam!
Muszę kupić Fire Wire (przewód + gniazdo, kupiłem kamere Sony HC 46)i mam 2 pytania.
1)W internecie widziałem że są rózne rodzaje tych przewodów, czy ma to znaczenie przy zgrywaniu filmów?
2) Czy zamontowanie gniazda w kompie jest proste, czy lepiej jechac ze sprzętem do specjalisty?

Pozdrawiam
Marek


wtorek, 9 stycznia 2007, 13:31
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 10 lutego 2006, 19:36
Posty: 660
Lokalizacja: WR
Post Re: Fire Wire
shatan napisał(a):
Witam!
Muszę kupić Fire Wire (przewód + gniazdo, kupiłem kamere Sony HC 46)i mam 2 pytania.
1)W internecie widziałem że są rózne rodzaje tych przewodów, czy ma to znaczenie przy zgrywaniu filmów?
2) Czy zamontowanie gniazda w kompie jest proste, czy lepiej jechac ze sprzętem do specjalisty?

Pozdrawiam
Marek


1. Mowia ze lepiej nie kupowac karty z chipem VIA. Ja kiedys kupilem i do tej pory jest ok. I co masz na mysli mowiac rozne rodzaje kabla? Dlugosc? Bo z tego co wiem to kazdy kabel jest ze standardowymi wtyczkami.
2. Jesli umiesz umiescic w komputerze karte grafiki lub dziekowa, to z tym tez nie bedziesz mial problemow.


wtorek, 9 stycznia 2007, 14:48
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 22 grudnia 2005, 21:22
Posty: 237
Lokalizacja: Białystok
Post 
Co do kabla to nie ma różnicy co do jakości, natomiast są różne wyjścia 4, 6 - pinowe, więc musisz zobaczyc jakie ma wyjście twoja kamera, podejrzewam, że 4-pinowe. Fire wire montuje się tak jak każdą inną karte rozszerzeń.


wtorek, 9 stycznia 2007, 14:50
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 20 września 2005, 15:01
Posty: 629
Post 
Cytuj:
Co do kabla to nie ma różnicy co do jakości,


Nie zgodzę się są różnice chociażby w jakości wykonania, różnicy może nie być w jakości transmisji bo w końcu to transmisja cyfrowa. Jednak to też nie do końca kieska jakośc kabla przedkłada się na więcej pogubionych klatek :(:(. Nie polecam kabelków no-name lepiej dołożyć i mieć spokojną głowę, ale to moje zdanie.

_________________
AMD64/3000, Gigabyte KN8-Ultra9,1,5GB RAM, 2*200GB SEGATE, GF6600GT/128, Pionieer 111DBK 1.23, Chieftec 420W, WIN XP SP2, PS10+ 10.6 -700USB, UPGRADE AVID LIQUID 7 -SP2, NV-GS250


środa, 10 stycznia 2007, 00:19
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL