Teraz jest piątek, 19 kwietnia 2019, 18:42




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 
 Co z laptopem który ma ekspres card 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 24 marca 2007, 21:10
Posty: 4
Post Co z laptopem który ma ekspres card
Witam wszystkich bardzo serdecznie.
Zajmuję się amatorsko dla potrzeb rodzinnych kamerowaniem. Mam laptopa, na którego chciałbym zrzucać materiał z kamery. Problem polega na tym, że mam wejscie ekspres card a nie pcimca. Dlatego nie mam możliwości zakupienia prostych kard z wejściem firewire. Wiem, że są jakieś zewnętrzne podzespoły które można zastosować w takim przypadku.
Dzięki za pomoc.
Pozdrawiam.

[ Dodano: Nie Mar 25, 2007 9:10 pm ]
Czy wie ktoś coś na ten temat?


sobota, 24 marca 2007, 21:20
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 29 listopada 2006, 16:31
Posty: 17
Lokalizacja: ze wsi
Post 
Jeśli Twoja kamera nie ma możliwosci zrzuty materiału przez USB 2.0 to po mojemu nici z komunikacji kamy z laptopem.
Jesli musisz korzystac z laptopa a nie np ze stacjonarki sprzedaj swojego lapsa może troche dołóż i kup cos podobnego ( zeby za duzo nie dopłacac ) tym razem ze złączem PCMCIA...Domyślam sie że masz jakiegoś Gericoma albo Maxdate ...Te firmy lubily robic takie numery i pozbawiac lapsa tak niezbednej rzeczy jaka jest PCMCIA..
Pozdro


niedziela, 25 marca 2007, 21:27
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 24 marca 2007, 21:10
Posty: 4
Post 
Słyszałem o urządzeniach zewnętrznych,które podłącza się przez USB a w nich jest gniazdo fiwi. Znalazłem coś takiego na necie i to samo polecali w mediamarkt. Tutaj .
Napiszcie co o tym myslicie i czy da się z tym coś zrobić.


niedziela, 25 marca 2007, 21:35
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 26 czerwca 2006, 14:12
Posty: 635
Post 
llukasz2 napisał(a):
Słyszałem o urządzeniach zewnętrznych,które podłącza się przez USB a w nich jest gniazdo fiwi. Znalazłem coś takiego na necie i to samo polecali w mediamarkt. Tutaj .
Napiszcie co o tym myslicie i czy da się z tym coś zrobić.
ale chyba raczej do USB 2.0

_________________
:mrgreen:


niedziela, 25 marca 2007, 22:44
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 3 września 2004, 17:54
Posty: 344
Lokalizacja: Warszawa
Post 
to co podałeś ma na wyjściu fiwi a nie usb

_________________
ETC Grupa Filmowa


poniedziałek, 26 marca 2007, 19:02
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 24 marca 2007, 21:10
Posty: 4
Post 
Nie no.....Kompletnie bez sensu teraz. Oczywiście, że mogę połączyć kamerę z laptopem bezpośrednio przez USB ale chyba oczywiste że jakość będzie kiepska. Urządzenie, o które pytam podłącza się ponoć przez USB, jak zresztą pisze w opisie. Daje to możliwość uzyskania gniazda wifi. Czy ktoś miał doczynienia z takim urządzeniem i wie jakby to sprawdzało się w przechwytywaniu?


wtorek, 27 marca 2007, 18:48
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 12 lipca 2006, 23:49
Posty: 10
Post 
Na laptopie można obrabiać filmy z kamer w dobrej jakości z kartą fiwi ,którą można dokupić do laptopa albo bezpośrednio przez gniazdo usb ale zależy jaką masz kartę graficzną i procek


wtorek, 27 marca 2007, 19:15
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 24 marca 2007, 21:10
Posty: 4
Post 
Mój laptop to Intel Pentium M, 1024 RAM, karta grafiki zintegrowana. Oczywiście, że da się na laptopie obrabiać filmy i to wiem. Ale nie przez USB bo to niszczy jakość (nawet USB2). Moje pytanie to CO MOGĘ ZROBIĆ JEŻELI MAM WEJSCIE EXPRESCARD. JAK UZYSKAC WEJSCIE WIFI. Dlatego pytam o to właśnie urządzenie.


wtorek, 27 marca 2007, 20:26
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 12 lipca 2006, 23:49
Posty: 10
Post 
Urządzenie takie to PCMCIA CARDBUS 32 bitIEEE 1394CardBus a można to kupić nawet w Media Marku chyba o. 100zł to kosztuje.A jeżeli chodzi o USB to nie powinno wpływać to na jakość. Pamięci jednak trzeba mieć co najmniej 1GB.


wtorek, 27 marca 2007, 22:35
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 5 grudnia 2006, 00:42
Posty: 240
Post 
Istnieją karty pośredniczące między ExpressCard a FireWire, np. tu:
http://www.nokaut.pl/akcesoria/belkin-k ... scard.html

Niestety chyba musisz udać się z kamerą i lapkiem do sklepu i sprawdzić na miejscu czy to zadziała. Napewno znajdziesz taki model adaptera który pozwoli ci na przechwyt, ale trzeba się nachodzić :roll:

PS
ten gadżet od Pinnacle'a też spełni swoją rolę.


środa, 28 marca 2007, 08:58
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 7 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL