Teraz jest czwartek, 18 kwietnia 2019, 19:02




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 Gniazdo bezprzewodowe 
Autor Wiadomość
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 7 września 2006, 11:20
Posty: 117
Post Gniazdo bezprzewodowe
Witam!
Cy wedlug was oplaca sie to kupic? LINK DO AUKCJI
Pisalem do tej osoby wystawaiajacej czy to max. obciazenie to jest do kazdego gniazdka czy lacznie do wszystkich.Wiadomo ze odpisala ze do kazdego z osobna mozna podpiac po 3500W 16A tylko czy czasami nie bajeruje? ;) Zeby nie bylo potem tak ze ja podlacze po dwa halogeny pod jedno gniazdko razem 1000W a z tego tylko sie zadymi i po robocie ;) co o tym sadziecie.
nie ukrywam ze z fotonu to raczej nie bede kupywal za drogo maja poprostu, z tego co zauwazylem to na niektorych rzeczach 100% przebitki


środa, 18 kwietnia 2007, 11:47
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 16 lutego 2004, 02:30
Posty: 796
Post 
W opisie tego produktu pisze:

DANE TECHNICZNE :
Zasilanie prądowe 230 V / 50 Hz
Częstotliwość 433,92 MHz
Max. przeciążenie : 16A
Zasilanie 2x AAA/LR03 Alkaline
Zasięg ok. 40metrów
Moc łącznie Max. : 3680 W

Czyli widać, że łącznie max na jedno gnizadko to 3680W wynika z prostej arytmetyki
230V x 16A = 3680W

Ponieważ masz 4 gniazda ,to teoretycznie można podłązyć 4 x 3680W. Jednakże jeżeli wszystkie gniazda elektryczne (te wystające ze ściany) będą podłączone do jednych przewodów (do jednego bezpiecznika), to na 100% bezpiecznik ulegnie przepaleniu przy max obciążeniu 4 x 3680 W, czyli 4 x 16A = 64A. Nie widziałem zwykłych instalacji (pomijam przemysłowe), które pozwalałyby na takie obciążenie. Musisz pytać własciciela lokalu, jakie są zabezpieczenia instalacji, a nie osoby wystawiającej przedmiot na aukcję.

_________________
Zapomniał wół , jak cielęciem był !


środa, 18 kwietnia 2007, 13:13
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 7 grudnia 2005, 20:44
Posty: 340
Post 
Romcio napisał(a):
4 x 3680 W, czyli 4 x 16A = 64A. Nie widziałem zwykłych instalacji (pomijam przemysłowe), które pozwalałyby na takie obciążenie. Musisz pytać własciciela lokalu, jakie są zabezpieczenia instalacji, a nie osoby wystawiającej przedmiot na aukcję.


4 x 3680 W = 14720 W
Taką mocą to chyba stadion piłkarski można dopalić więc to założenie teoretyczne :wink:
W praktyce jakoś nie widzę żeby na jednym gniazdku wieszać więcej niż 2000W.
Co do samego produktu, to nie chce komuś psuć biznesu ale miałem podobny zestaw za jakieś 90zł i musiałem go oddać. Włączał się jak i kiedy chciał a zasięg to ok 10 m w linii prostej.
Kupiłem później taki zestaw: jeden odbiornik z pilotem i osobno dwa odbiorniki. Te są produkcji polskiej, ok. dwa razy droższe ale tu nie mam pytań co do funkcjonowania.

Pozdrawiam

_________________
W pracy z komputerem, opieranie się na jakichkolwiek zasadach jest błędem.


środa, 18 kwietnia 2007, 13:44
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 7 września 2006, 11:20
Posty: 117
Post 
Romcio
Zle sie zrozumielismy ja do jednego gniazdka podlaczam po 1000W(dwa halogeny), nie wiecej.
Chodzilo mi tylko o to czy te 3680W ,to jest max obciazenie do tego jednego gniazdka czy do wszystkich ogolnie zliczone(nie znam sie na tych wszystkich wzorach ;. Chce miec jakis zapas tzn. nie chce podlaczac 1000W do gniazdka bezprzewodowego ktore ma max obciazenie 1000W zeby sie nic nie spalilo. Taka przezornosc (wynika ze zlych doswiadczen ;))

Dredas
Dzieki za opinie, bo o nia takze po czesci mi chodzilo.


środa, 18 kwietnia 2007, 14:02
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL