Teraz jest piątek, 26 kwietnia 2019, 18:36




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 Przetwornik 12/4.8V do zasilania kamery 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 26 marca 2003, 09:51
Posty: 483
Lokalizacja: Kozienice
Post Przetwornik 12/4.8V do zasilania kamery
Witam Wszystkich

Kupiłem w Fotonie przetwornik 12/4.8V do zasilania kamery z akumulatora żelowego 12V. Problem w tym że moja kamera nie chce na nim pracować, z powodu za niskiego napięcia po stronie 4.8V. Jakiś czas jest dobrze, ale wystarczy włączyć wyjmowanie kasety przy włączonej kamerze i następuje wyłączenie się kamery. po czym się załącza i wyłącza ,załącza itd... Czy jest możliwość podnieść napięcie do 5.6 V?

Teraz jest 5.4V, a przy spadku do 5.2V wyłącza się . Myślę że to by załatwiło sprawę.
Proszę elektroników o radę.
Zasilana kamera to Panasonic NV S88. Zgóry dziękuję.

Pozdrowienia

_________________
Stanisław


czwartek, 12 czerwca 2003, 18:46
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 30 stycznia 2003, 15:14
Posty: 336
Post 
Lepiej napisz na jakies forum elektroniczne albo poszukaj kogos kto prowadzi strony poświęcone elektronice, tak będzie najłatwiej i najszybciej uzyskasz odpowiedz.
Wiem że napięcie można zredukować , służa do tego ogranicziki ale podwyższyć hmm wprawdzie słyszałem o czymś takim jak podwajaczeni napięcia ale nie wiem czy da się coś tutaj podobnego zastosować choć jest to wielce prawdopodobne.A nie możesz wymienić w Fotonie na jakiś mocniejszy????Napisz im jak sprawa wygląda to może się zgodzą.


czwartek, 12 czerwca 2003, 20:09
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 26 marca 2003, 09:51
Posty: 483
Lokalizacja: Kozienice
Post Przetwornik 12/4.8V
Dzięki zaradę. Sam częściowo problem rozwiązałem, wymieniając przewód na przewód o większym przekroju.
Nie rozwiązałem niestety problemu skokowogo odtwarzania i wracam do montażu liniowego!

Pozdrowienia

_________________
Stanisław


sobota, 14 czerwca 2003, 22:21
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 30 stycznia 2003, 15:14
Posty: 336
Post 
Montaż liniowy , afe :), chociaż jest z nim mniej problemów niż z nieliniowym.
Pozdrawiam


niedziela, 15 czerwca 2003, 15:38
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Z liniowym nie mam żadnych problemów. Nie używam do niego komputera, z którym jest cały problem przy nieliniowym.

pozdrawiam.


niedziela, 15 czerwca 2003, 23:19
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 30 stycznia 2003, 15:14
Posty: 336
Post 
Właśnie o to mi chodziło,że przy liniowym nie ma sie tyle problemów bo nie używa się komputera,jednak trzeba przyznac że montaż nieliniowy(w sumie nie tylko montaż ale sama obróbka filmu w komputerze, dodawanie podkładów muzycznych,efektów specjalnych etc) daje o wiele więcej możliwości niż liniowy.

_________________
***Koreańczyków jest dwóch ale nie są braćmi mimo że obaj jedzą gruszki***


niedziela, 15 czerwca 2003, 23:42
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 26 marca 2003, 09:51
Posty: 483
Lokalizacja: Kozienice
Post Przetwornik 12/4.8V
Witam ponownie.
Problem przetwornika rozwiązałem definitywnie - zwierając opornik na wyjściu.
Hula bez ograniczeń.

Pozdrowienia

_________________
Stanisław


sobota, 16 sierpnia 2003, 23:19
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL