Teraz jest niedziela, 18 lutego 2018, 03:26




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 Sennheiser + 2 mikrofony 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 25 marca 2005, 03:39
Posty: 338
Post Sennheiser + 2 mikrofony
Czy do zestawu Sennheiser ew112pG2 (na który składa się: odbiornik - przy kamerze, mikrofon klipsowy + nadajnik - przy człowieku) można dołączyć jakoś drugi mikrofon, kamera to Sony FX-1
Chodzi o to by na 1 odbiorniku przy kamerze odbierać dźwięk z 2 mikrofonów – czy zadziała ustawienie na 2 nadajnikach (gdybym miał drugi) tej samej częstotliwości?

_________________
QX6700 2.66GHz@3.0GHz, DDR2 4x1024MB, Sapphire x1950xt 256Ram ViVo
LiteOn LH-20A1P, HDD SATA II 7200: 1000+320+250+250 & Sony Vegas


czwartek, 9 września 2010, 01:34
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: sobota, 8 listopada 2008, 19:20
Posty: 114
Post Re: Sennheiser + 2 mikrofony
exPredator napisał(a):
Chodzi o to by na 1 odbiorniku przy kamerze odbierać dźwięk z 2 mikrofonów – czy zadziała ustawienie na 2 nadajnikach (gdybym miał drugi) tej samej częstotliwości?

Nie będzie działać wiem z własnego doświadczenia poza tym było już gdzieś o tym na forum.


czwartek, 9 września 2010, 06:57
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: sobota, 25 maja 2002, 01:03
Posty: 510
Lokalizacja: Hajnówka
Post Re: Sennheiser + 2 mikrofony
Zestaw bezprzewodowy o którym piszesz jest jednokanałowy.
Do przesyłu drugiego kanału np. drugiego mikrofonu musisz mieć drugi taki zestaw ustawiony na inny kanał częstotliwości.


czwartek, 9 września 2010, 12:47
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 25 marca 2005, 03:39
Posty: 338
Post Re: Sennheiser + 2 mikrofony
Przepraszam, że tak pytam, ale może ktoś już przerabiał temat 2 mikrofony na FX-1 bez xlr.
A gdyby zrobić taki myk: FX-1 ma wejście jack na 1 mikrofon, do tego wejścia podpiąć rozgałęźnik (z 1 wejścia robi 2) i do tego rozgałęźnika 2 zestawy od Sennheisera. Czy dźwięk zgrywałoby z dwóch czy nie?

_________________
QX6700 2.66GHz@3.0GHz, DDR2 4x1024MB, Sapphire x1950xt 256Ram ViVo
LiteOn LH-20A1P, HDD SATA II 7200: 1000+320+250+250 & Sony Vegas


piątek, 10 września 2010, 02:40
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL