Teraz jest poniedziałek, 19 lutego 2018, 08:18




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 Statywy Sony 
Autor Wiadomość
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: wtorek, 13 maja 2003, 13:18
Posty: 98
Post Statywy Sony
Witam,

czy ktoś z Was może coś powiedzieć o statywach Sony (VCT-80AV, VCT-60AV)? Pytam ponieważ są dość ciekawe cenowo.

Pzdr

_________________
2 x Sony NX5, Canon C100, Canon 5d III, Adobe Creative Cloud CC 2014, Win8.1 64 bit, MSI Z77, Intel i7 3770K, OC 4 Ghz, 16 GB RAM, Gainward GTX 570, SSD Samsung 830 128 GB, SSD OCZ Agility 3 60 GB (Cache Adobe), 3 x WD Caviar Black 1 TB, EIZO.


piątek, 15 kwietnia 2011, 10:00
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 10 sierpnia 2005, 22:37
Posty: 588
Post Re: Statywy Sony
posiadam ten pierwszy VCT-80AV ,głowica płynnie pracuje ,brak zacięć jak to w tanich statywach bywa,przydatne sterowanie kamerą za pomocą pilota, używam z kamerą Sony FX1000E ,ogólnie jestem zadowolony,zwłaszcza że kupiłem nowy na gwarancji poniżej 300 zł ( pracownicy niektórych salonow mogą raz w roku nabyć sprzęt duuuużo taniej po cenach minimalnych ),oczywiscie mam fakture zakupu.


piątek, 15 kwietnia 2011, 14:22
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: wtorek, 13 maja 2003, 13:18
Posty: 98
Post Re: Statywy Sony
Przez jakie złącze sterujesz pilotem? Lanc czy inne. Z tego co się orientuję to statyw ten ma wtykę "jack". No chyba że się mylę. Czy porównywałeś może z jakimś innym statywem np. Benro KH-25?

_________________
2 x Sony NX5, Canon C100, Canon 5d III, Adobe Creative Cloud CC 2014, Win8.1 64 bit, MSI Z77, Intel i7 3770K, OC 4 Ghz, 16 GB RAM, Gainward GTX 570, SSD Samsung 830 128 GB, SSD OCZ Agility 3 60 GB (Cache Adobe), 3 x WD Caviar Black 1 TB, EIZO.


piątek, 15 kwietnia 2011, 14:31
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 10 sierpnia 2005, 22:37
Posty: 588
Post Re: Statywy Sony
mylisz sie
złącze sterowania w tym statywie nie jest typu jack ,jest półokrągłe tak jak w kamerze Sony fx100e av remote,dodam jeszcze że nie uzywam w tym statywie szybkozłączki oryginalnej tylko zamocowałem szyne manfrotto ,dużo szybciej i prościej zdejmuje kamere ze statywu

http://pdf.crse.com/manuals/3284555031.pdf


piątek, 15 kwietnia 2011, 15:15
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: wtorek, 13 maja 2003, 13:18
Posty: 98
Post Re: Statywy Sony
No to u mnie kiszka. Posiadam Sony NX5, a tam jest inne gniazdo.

Pzdr

_________________
2 x Sony NX5, Canon C100, Canon 5d III, Adobe Creative Cloud CC 2014, Win8.1 64 bit, MSI Z77, Intel i7 3770K, OC 4 Ghz, 16 GB RAM, Gainward GTX 570, SSD Samsung 830 128 GB, SSD OCZ Agility 3 60 GB (Cache Adobe), 3 x WD Caviar Black 1 TB, EIZO.


piątek, 15 kwietnia 2011, 17:47
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL