Teraz jest czwartek, 18 kwietnia 2019, 18:38




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 RODE- mikrofon słabo ściąga dźwięk 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 23 stycznia 2008, 09:42
Posty: 11
Post RODE- mikrofon słabo ściąga dźwięk
Witam.
zakupiłem ostatnio mikrofon do kamery -RODE Videomic. jako, że jest to mój pierwszy mikrofon to nie umiem sobie poradzić z pewnym problemem a mianowicie po podłączeniu do kamery mikrofon strasznie słabo zbiera sygnał. właściwie żeby coś nagrać trzeba przystawić usta bezpośrednio do mikrofonu inaczej nic nie słychać. ustawiłem poziomy głośności w kamerze na fula i też nic. wskaźniki na wyświetlaczu kamery ledwo drgają. wyłączyłem wbudowany mikrofon. bateria jest zupełnie nowa. podłączyłem dla sprawdzenia mic do wzmacniacza audio i tutaj również lipa. ledwo słychać.
Posiadam kamerę Panasonic AG HMC 151E. co prawda kamera ma wejście xlr ale podłączam mikrofon przez przejsciówkę z małego jacka na xlr.


czwartek, 9 czerwca 2011, 19:40
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: sobota, 17 kwietnia 2010, 11:58
Posty: 563
Post Re: RODE- mikrofon słabo ściąga dźwięk
doncoyyote napisał(a):
osiadam kamerę Panasonic AG HMC 151E. co prawda kamera ma wejście xlr ale podłączam mikrofon przez przejsciówkę z małego jacka na xlr.

doncoyyote napisał(a):
podłączyłem dla sprawdzenia mic do wzmacniacza audio i tutaj również lipa. ledwo słychać.

Jak rozumiem i tutaj także przez ową przejściówkę? Może by tak podłączyć się gdzieś bez przejściówek?


czwartek, 9 czerwca 2011, 19:46
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 23 stycznia 2008, 09:42
Posty: 11
Post Re: RODE- mikrofon słabo ściąga dźwięk
do wzmacniacza audio podłączyłem się orginalnym jackiem, więc to nie wina przejsciówki.


piątek, 10 czerwca 2011, 10:48
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 6 czerwca 2008, 19:40
Posty: 1277
Lokalizacja: Warszawa
Post Re: RODE- mikrofon słabo ściąga dźwięk
Może w mikrofonie masz ustawiony za niski poziom sygnału?


piątek, 10 czerwca 2011, 17:43
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 23 stycznia 2008, 09:42
Posty: 11
Post Re: RODE- mikrofon słabo ściąga dźwięk
Już wiem co jest. wysłałem do serwisu. przedwzmacniacz nie działa.


niedziela, 19 czerwca 2011, 12:22
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL