Teraz jest wtorek, 20 lutego 2018, 01:39




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 Jaki adapter/przejściówkę Fire-wire kupić? 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 14 czerwca 2011, 17:18
Posty: 26
Post Jaki adapter/przejściówkę Fire-wire kupić?
Bardzo proszę o pomoc!

W laptopie nie mam wejścia fire wire i jestem zmuszony kupić jakąś przejściówkę/adapter.

Jakie rozwiązanie wydaje się najlepsze?
Czy któreś z poniższych produktów sa godne uwagi?
Czy uzywanie takich przejściówek nie odbija się negatywnie na jakości przechwytywanego obrazu?

http://www.1klik.pl/sklep/Kontrolery_Fi ... 1/p632835/

http://allegro.pl/usb-zestaw-adapter-pr ... 15483.html

http://allegro.pl/usb-zestaw-adapter-pr ... 92587.html

_________________
Kto pyta, nie błądzi.


sobota, 30 lipca 2011, 17:12
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 23 stycznia 2006, 15:20
Posty: 1994
Post Re: Jaki adapter/przejściówkę Fire-wire kupić?
Pierwszy to kontroler, następne to przejściówki, więc wybór jest oczywisty, że kontroler.


sobota, 30 lipca 2011, 19:26
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 10 sierpnia 2005, 22:37
Posty: 588
Post Re: Jaki adapter/przejściówkę Fire-wire kupić?
jeśli masz gniazdo expresscard w laptopie to nie ma przeszkód abyś korzystał z połączenia poprzez łącze fire-wire expresscard,są dwa rodzaje takich gniazd . ja korzystam z expresscard 3/4
http://allegro.pl/expresscard-ieee1394a ... 68775.html


sobota, 30 lipca 2011, 20:48
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 14 czerwca 2011, 17:18
Posty: 26
Post Re: Jaki adapter/przejściówkę Fire-wire kupić?
Ok., dziękuję Panowie za pomoc!

_________________
Kto pyta, nie błądzi.


niedziela, 31 lipca 2011, 21:04
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 14 czerwca 2011, 17:18
Posty: 26
Post Re: Jaki adapter/przejściówkę Fire-wire kupić?
Kupilem takie cudo:

http://www.saturion.pl/index.php/catego ... Products/1

ale znow pojawił się problem :( Komputer w ogóle nie wykrywa tego adaptera, podobnie jest na drugim laptopie. Nie wiem, może cos robię nie tak, ale wg mnie komp powinien od razu wykryć urządzenie podpinane z zewnątrz. Czy wiecie co może być nie tak? Należy skonfigurowac cos w kompie, czy może adapter jest wadliwy? Eh, bardzo proszę o radę!
:x :x :(

_________________
Kto pyta, nie błądzi.


wtorek, 2 sierpnia 2011, 20:19
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL