Teraz jest niedziela, 22 lipca 2018, 03:06




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 Dlaczego to nie działa ? - Jestem zielony 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 30 grudnia 2011, 02:21
Posty: 3
Post Dlaczego to nie działa ? - Jestem zielony
Niedawno kupiłem mikrofon kierunkowy zasilany baterią T.Bone EM9600 posiada on wyjście XLR. Niestety moja kamera SONY XR500 ma tylko wejście mikrofonowe Jack 3,5mm.Więc postanowiłem się wybrać do sklepu muzycznego i poprosić o pomoc „EKSPERTA”, Pan doradził mi zakup Kabla XLR – JACK 6,5mm i przejściówki z JACK 6,5mm na 3,5mm. Kiedy wróciłem do domu aby przetestować mój nowy nabytek w słuchawkach za miast pięknego dźwięku usłyszałem buczenie i trzaski.
Proszę o pomoc :roll:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Audio buczenie i trzask - Słuchaj


Ostatnio edytowano sobota, 31 grudnia 2011, 00:57 przez wojtasmw, łącznie edytowano 1 raz

piątek, 30 grudnia 2011, 02:26
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 27 października 2010, 22:03
Posty: 1359
Post Re: Dlaczego to nie działa ? - Jestem zielony
Wsadziles bateryjke do mikrofonu?


piątek, 30 grudnia 2011, 21:24
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 30 grudnia 2011, 02:21
Posty: 3
Post Re: Dlaczego to nie działa ? - Jestem zielony
tak oczywiście :)


sobota, 31 grudnia 2011, 00:45
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 27 października 2010, 22:03
Posty: 1359
Post Re: Dlaczego to nie działa ? - Jestem zielony
Tak patrzac teraz na fotki, wydaje mi sie, ze problem moze sprawiac przejscie z duzego Jacka-mono na maly-stereo, popros jakiegos elektronika/akustyka niech to sprawdzi, problem zapewne lezy gdzies w kablach


sobota, 31 grudnia 2011, 02:02
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3412
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post Re: Dlaczego to nie działa ? - Jestem zielony
Dokładnie tak, świetna spostrzegawczość.
Podobny problem poruszałem już kiedyś w innej kwestii:
viewtopic.php?f=22&t=27590

_________________
Film jest jak seks: gdy nie ma uczucia, nawet technika nie pomoże
Pytania na pw. - tylko osobiste nie związane z forum!


sobota, 31 grudnia 2011, 09:10
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 30 grudnia 2011, 02:21
Posty: 3
Post Re: Dlaczego to nie działa ? - Jestem zielony
jacekxyz napisał(a):
Tak patrzac teraz na fotki, wydaje mi sie, ze problem moze sprawiac przejscie z duzego Jacka-mono na maly-stereo, popros jakiegos elektronika/akustyka niech to sprawdzi, problem zapewne lezy gdzies w kablach


Kupiłem teraz przejściówkę mono problem jest wciąż bez zmian.


wtorek, 10 stycznia 2012, 22:55
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3412
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post Re: Dlaczego to nie działa ? - Jestem zielony
No ale nie trenuj na chybił trafił z przejściówkami, bo może powinna być stereo, lub wtyk wymaga przeróbki na stereofoniczny, lub monofoniczny, więc tak jak doradził Ci kolega najlepszy będzie elektronik który to zdiagnozuje.

_________________
Film jest jak seks: gdy nie ma uczucia, nawet technika nie pomoże
Pytania na pw. - tylko osobiste nie związane z forum!


wtorek, 10 stycznia 2012, 23:33
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL