Teraz jest poniedziałek, 19 lutego 2018, 18:09




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 Kabel do Rode NTG 2 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 28 października 2010, 17:15
Posty: 299
Post Kabel do Rode NTG 2
Witam ,kupiłem po okazyjnej cenie mikrofon rode ntg2. Jednak jest goły. Jaki kabel do niego powinienem dokupić? Bedę potrzebował równiez przejściówke na jacka.


niedziela, 22 lipca 2012, 21:20
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 9 listopada 2005, 19:46
Posty: 419
Lokalizacja: ireland
Post Re: Kabel do Rode NTG 2
ojoj.
kabel XLR ,

_________________
adobe production cs4 , cs5.5, cs6 http://www.diga.ie


niedziela, 22 lipca 2012, 23:03
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 28 października 2010, 17:15
Posty: 299
Post Re: Kabel do Rode NTG 2
To jest tylko jeden rodzaj? Znaczy końcówka męska albo żeńska?
Bo w mikrofonie bolce są różnej długości.
Wszystko miałem do tej pory na jacka, zatem stąd moje pytanie


wtorek, 24 lipca 2012, 08:08
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 9 listopada 2005, 19:46
Posty: 419
Lokalizacja: ireland
Post Re: Kabel do Rode NTG 2
XLR jest tylko jeden...
możesz kupić odrazu z końcówką "jack" ale zapewne będzie to 6,3 min
Nie masz w kamerze XLR? i zasilania phantom?
Jeżeli chcesz mieć kabel z jack 3,5mm to prawdopodobnie pozostaje ci lutownica schematy w google znajdziesz .
Nie ma sie czego bać samemu - polutować prosta robota - wtedy NTG2 odpalasz z załączoną baterią.

_________________
adobe production cs4 , cs5.5, cs6 http://www.diga.ie


wtorek, 24 lipca 2012, 12:15
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 9 listopada 2005, 19:46
Posty: 419
Lokalizacja: ireland
Post Re: Kabel do Rode NTG 2
tutaj schematy do polutowania , sam mam taki kabel tylko w drógą strone na dwa XLR

_________________
adobe production cs4 , cs5.5, cs6 http://www.diga.ie


wtorek, 24 lipca 2012, 12:17
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 28 października 2010, 17:15
Posty: 299
Post Re: Kabel do Rode NTG 2
Nie mam xlr i zasilania phantom.
Mam przejsciówke z duzego jacka na małego, także sobie jakos poradze :)
Dzięki za info


wtorek, 24 lipca 2012, 21:41
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Yahoo [Bot] i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL